Ha a fekve szülés olyan rossz és lelassítja a szülést, akkor mégis miért kell a nőknek még mindig úgy szülni?
Leírták már előttem, hogy miért van így.
Viszont! Szánalmas és ritka érzéketlen hozzáállás az, hogy akinek másképp kényelmes, nem fekve, az csupán "hisztizik". Érdekes Mo-n kívül kb sehol nincs olyan, hogy csak fekve lehet szülni és kész, mert a dokinak így jobb. Elvégre én hordtam ki azt a gyereket es NEKEM kell embertelen fájdalom között megszülnöm, ráadásul én fizetek nem kevés pénzt a terhesgondozásért és a szülésért, a minimum hogy hadd szülhessem már meg abban a pozícióban, ami a számomra legjobb! Az ÉN szülésem ne a kics*eszett orvos igényeiről és kényelméről szóljon, hanem az enyémről és a leendő gyerekemről, ennyi! Semmivel nem veszélyesebb állva, négykézláb vagy más szimpatikus pozícióban szülni se a nőre, se a gyerekre nézve, úgyhogy hagyjuk, hogy az orvos azt mondta az a szabály, akkor az úgy jó. Francokat! Csak azért, mert valakin fehér köpeny van még nem jelenti automatikusan, hogy ő a mindentudó mindenható, aki pl kérés nélkül végrehajthat egy totálisan indokolatlan gátmetszést, mer' neki úgy könnyebb. Egyszerűen felháborító, hogy 2020-ban Magyarországon még mindig az orvos és a szülésznő kényelméről és munkájának egyszerűsítéséről szó egy nő szülése. Épp csak ő szakad szét a fájdalomtól és pont az ő igényei vannak jó magasról letojva. De persze, ez csak "hiszti". 🤦🏻♀️🤦🏻♀️👏
Utolsó, olvass már egy kicsit a témában és tágítsd már a látótered, mert láthatóan nagyon beszűkült, de várj, segítek:
Szóval ne beszélj már hülyeségeket, főleg ne tokáig szakadásról meg perről meg szegény orvosról. Atya ég. 🤦🏻♀️
Semmi más oka nincs annak, hogy mai napig ragaszkodnak itthon ehhez a berögzült hanyattfekvéshez, mint hogy így fér könnyebben hozzá a drága doki. De nyugodtan meg lehet nézni, hogy a SZÜLŐ NŐ szempontjából éppenséggel nem ez a legfájdalommemtesebb és legkíméletesebb póz. Márpedig egy szülés esetén igen is a szenvedő NŐ és az ő fájdalmának minimalizálása legyen már az első, ennyi. Jóval nagyobb eséllyel kerülhető el a gátmetszés az állva szülésnél, mint a fekve szülésnél, arról ne is beszéljünk, hogy állva a gravitáció is segít, amíg ez a hanyatt fekvésnél egyáltalán nem mondható el, sőt....
Úgyhogy lehetőleg a baromságokat mellőzzük már, köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!