Ha a fekve szülés olyan rossz és lelassítja a szülést, akkor mégis miért kell a nőknek még mindig úgy szülni?
Figyelt kérdés
2020. okt. 29. 17:04
1/27 anonim válasza:
Mert Magyarországon nem a nők kényelmét és igényét nézik, hanem az orvosét. Külföldön úgy szülsz, ahogyan akarsz, és a te beleegyezésed nélkül semmilyen beavatkozást nem csinálhatnak, itt meg akkor is vágnak, ha nem lenne szükséges.
2/27 anonim válasza:
Na ez nálam pl pont nem így volt.
Épphogy fekve éreztem jobban magam. Balra jobbra fordulgattam,akkor kerültem a hátamra amikor kint volt a feje a lányomnak. Mire a hátamra fordultam már emelték a lábam közt a hasamra.
3/27 anonim válasza:
Én fekve szültem, a vajúdás alatt mondta a szülésznőm, hogy sétáljunk, de állni nem tudtam, nemhogy sétálni, aztán már jöttek is a tolófájások. Indított szülés volt, a burokrepesztéstől számítva 2 óra alatt megszültem gátvédelemmel, szóval nálam biztosan nem lassította le. Nekem a kitolás is teljesen megfelelt fekve, 20 perc volt az egész. Azt szokták egyébként mondani, hogy az orvosnak/szülésznőnek kényelmesebb a fekvő póz.
4/27 anonim válasza:
Mert ennyire le van Magyarország ragadva a múltban szülészet terén. Az orvosoknak így kényelmesebb, le van tojva, mi a jó a kismamának.
5/27 anonim válasza:
Nyilván van olyan, aki fekve érzi jobban magát, és fekve jobb, de van, aki nem. És akinek nem jó úgy, az sok kórházban nem is szülhet másképp.
6/27 anonim válasza:
Mert az orvosnak így kényelmes. A szülő nő meg nem érdekel senkit sem. Ez Magyarország.
7/27 anonim válasza:
Magyarország olyan szinten le van maradva ilyen téren, mint a borravaló.
8/27 anonim válasza:
Orvosnak úgy áll kézre, már írták, szánalmas.
Nekem négykézláb eset jól, otthon szültem. Ettől függetlenül kórházban is meg kéne adni a szabadságot, hogy a nő bármilyen pózban vajúdhasson, szülhessen.
9/27 anonim válasza:
Off
Nem csak ezen a téren van lemaradva Magyarország.
Külföldön műtöttek, és mikor kérdeztem bizonyos műtét utáni dolgokról, amik itt fixen vannak, csak nézett a doki, hogy micsoda? Az már 20 éve nem a bevett gyakorlat része.
Én legközelebb a medencét akarom kipróbálni. Hálistennek itt engedik.
10/27 anonim válasza:
Háton fekve szültem saját akaratomból, mehettem volna ahova akarok sőt bíztattak a sétára de az első fájás után gombócba görnyedve szenvedtem a földön, az ágy szélén sem bírtam megmaradni, vízbe sem vágytam, a labda sem jött be. Nem lassított nálam le semmit és hibátlanul sikerült gátvédelemmel szültem egyetlen karcolás nélkül. Ez is csak egy ilyen újhullámos marhaság amire rá lehet mondani a kórházi erőszakot stb. Biztos van akinek máshogyan kényelmes de ez a pozíció nem fog rontani semmit (nyilván ha olyan tragikusan rossz hatásai lennének akkor nem nyomatnák ennyi helyen). Ha a szülő nő hisztizik, hogy miért kell így lenni, minek a ctg tapasz stb, az a mentális gát sokkal rosszabb mint a háton fekvés önmagában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!