Szülés közben milyen hangokat adtatok ki?:) Kiadtatok magatokból mindent, kiabáltatok, vagy próbáltatok "csendes" szenvedők lenni?? Mondtatok esetleg így utólag valami vicceset vajúdás közben?
Sziszegtem, nyögtem, nyöszörögtem, de nem kiabáltam, üvöltöztem, azt rangon alulinak éreztem volna. Az elején lett volna kedvem az üvöltéshez, a végén erőm nem volt, örültem hogy a kitolásra az utolsó csepp energiámat elő tudtam szedni. Senki nem szólt rám ezért (se), sőt a végén a szülésznő megdicsért az orvosnak, hogy milyen méltósággal viseltem. Onnan jött fel a szó, hogy a szülésznő karján zöldes véraláfutások voltak, mert pár nappal korábban egy szülő nő szétmarta... Szerintem egy-egy ordítás nem, de a torokszakadtig üvöltés és marás nagyon gáz.
Kiszaladt egy-két fura mondat a számon, például a szülésznő a gyerekemhez "beszélt", hogy "miért nem jösz le, mit csinálsz?", én meg mondtam hogy velem szemétkedik...
Volt, hogy nyögtem, a kitolás előtt már ilyen fura torokhangok is felszakadtak belőlem. Alapvetően inkább halk voltam. Kitolásnál kiáltottam fel egyedül hangosan az nagyon-nagyon fájt. Pedig mindenki azt mondja, azt nem is lehet érezni. Hát én éreztem...
A vicces az volt, mikor kitolásnál mondták, hogy csukjam be a szemem. Erre én valamiért képtelen voltam. A férjem meg csak kiabált, hogy csukd be, csukd be. En meg abbahagytam a nyomást és közöltem:
- jó van, haggyà má békén.
Erre mindenki felröhögött, aki a szobában volt.
Vagy a varrásnál hisztiztem, hogy fáj, a doki meg mondta, hogy sajnos ott nem hagy úgy az érzéstelenítő, próbálják ne mozogni akkor hamarabb vége.
- Jó hát amúgy nem fáj annyira, mint amennyire hisztizek.
A szülésznő majd bepisilt a röhögéstől, hogy “még be is vallja”.
Meg még egy vicces volt egy nagyon erős fájásnál nem akartam kiabálni, úgyhogy véletlen megharaptam a férjem 😀 (mármint nekem fel se tűnt, hogy megharaptam, na akkor ő kiabált, nem én) ez is nagyon tetszett a szülésznőnek. Szerintem üde színfoltja lehettünk a napjának, mert utána jött hozzánk egy szülés utáni tanácsadó és mondta, hogy halotta, jó volt a hangulat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!