Hogy tudok bemenni a kórházba?
Mentő, vagy rokon
/ nálunk nincs taxi.. ott van taxi ahol a kórhàz/
Nem tudom, honnan veszik egyesek, hogy a mentő nem erre van. De igen, bármilyen szüléshez lehet mentőt hívni, és indokoltnak minősül.
322/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet az Országos Mentőszolgálatról
6. § (1) Mentés céljából bárki hívhat mentőt az ország egész területén egységes sürgősségi távbeszélő hívószámon.
(2) A Mentőszolgálat hívása mentés céljából indokolt különösen
(...)
f) szülő nő, illetve újszülött/koraszülött első egészségügyi szakellátása, illetőleg őrzött szállítása érdekében.
12
40 p a kórház
Ott van taxi
Azon a településen leghamarabb...
Taxi jön
40 p
Taxi vagy visz vagy n / itt részeget szülő nőt stb jellemzően nem visznek el../
Vissza 40p
Az 1h 20 p
Namost a fiam meglett az első kósza görcstől 2,5 h-ra
15 percet töltöttem a szülőágyon további 5 percet a lépcsőházban és a vizsgálóban...
Mi autóval mentünk....
Vajon az eszébe jut annak az illetőnek aki annyira szorgalmazza a jogsit, hogy van akinek nem lehet? 🤔
Nálunk is csak férjemnek van, én fényérzékeny és farkasvak vagyok. Nem vezethetek.
Első gyereknél mentővel, mert kicsit korábban érkezett, Niagara-szerű magzatvíz elfolyással. Félő volt, hogy előreesik a zsinór, fektetve szállítottak.
Második gyereknél taxival mentünk be 5 perces fájásokkal. Volt rajtam felnőtt pelenka, nehogy összevizezzem a taxi ülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!