Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik már szültek, mivel...

Akik már szültek, mivel védekeztek?

Figyelt kérdés
Nagyon gondolkozom a spirálon, mi a véleményetek róla?
2010. aug. 6. 12:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon dicsérte a nőgyógyász, de én nem mertem. Sok helyen olvastam, hogy ha elmozdul akkor egyrészt nem véd, másrészt meg átszúrhatja a méhet és szélsőséges esetben olyan sérülést okozhat, ami miatt meddő lesz az ember. Ezek miatt nem merem. Tudom, hogy butaság, de én ilyen vagyok. A repüléstől is félek pedig tudom, hogy az autóbalesetnek sokkal nagyobb kockázata.

Szóval mi maradtunk a tablettánál és az óvszernél. Mindkettőt alkalmazzuk, mert semmiképpen sem szeretnénk most még egy babát, de ha megfoganna, akkor képtelen lennék elvetetni vagy örökbe adni.

2010. aug. 6. 12:54
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én se merek semmi ilyesmit feltetetni magamnak.Én a tablettánál maradtam.
2010. aug. 6. 13:01
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Én spirált tetettem fel, nagyon féltem hogy fájni fog amikor felrakja a dokim 8elég volt a szülés...) de nem fájt, inkább kellemetlen volt. De azóta nyugi van, és ha elmozdul azt észre lehet venni. Én nem bántam meg, és legalább évekig nem lesz gondom ezzel. 2 gyerkőc van, többet nem szeretnénk.
2010. aug. 6. 13:07
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is spirálom van, sőt, az 1. gyerkőc után is azt tetettem fel. Semmi gondom nem volt vele. A felhelyezés csak egy nagyon picit volt kellemetlen.
2010. aug. 6. 13:26
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen kérdést én is feltettem az első babám születése után:-)aztán nem mertem feltetetni.Maradtunk a guminál,meg a megszakitásosnál,mert tablettát nem igazán szeretnék szedni,minden bajom van tőle,elég volt a hormonokból!Ennek az eredménye az lett,hogy van egy 14 hónapos lányom,és 32 hetes terhes vagyok...:-) Szóval ha megszületett a pici megyek spirált rakatni!
2010. aug. 6. 13:44
 6/17 A kérdező kommentje:

:-)

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Azt hiszem, megpróbálom a spirált....

Hamarosan megyek a 6 hetes vizsgálatra, és akkor meg is beszélem a dokival.

2010. aug. 6. 13:48
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nos, röhögjetek ki, tartsátok kezdőnek, de gumi+ kúp.

Spiráltól félek, a már leírtak miatt, barátnőm most esett teherbe a szoptatós foggátló mellett, simával sem bombáznám magam(alacsony hormontartalom ide vagy oda), hüvelygyűrűt is próbáljuk majd, de nekünk ez jön be. Valamit valamiért.

2010. aug. 6. 13:52
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Gumival védekezünk. Spirált nem merem mert amúgy is könnyen összeszedek fertőzéseket, pedig óvatos vagyok, de az egyik szomszédnak úgy műtötték ki mert begyulladt az egész. Nem merem.
2010. aug. 6. 13:57
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Megkérdeztem pár barátnőmet akik szültek, azt mondják hurokkal védekeznek, és talán 1 mondta a tablettát. Mondjuk nem fiatalok, bőven 30 felett vannak.
2010. aug. 6. 14:07
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Arany Spirál! Évente vizit! 3 évente teljes csere. Így semmi gond. Menszi alatt minden pisinél tampon csere, az erősebb napokon pedig kizárólag betét.

Semmi gondom vele. A vérzés sem lett bővebb, és teljesen fájdalommentes a havim is, bár ez szerintem a természetes szülés jótékony hatása!

Remélem neked is beválik! :)

2010. aug. 6. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!