Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akarnak az anyukák...

Miért akarnak az anyukák mindenképp alapìtvanyi szobát és fizetett orvost szülésnél? Nekem csak jò tapasztalatom volt eddig a nem fizetős dolgoknál.

Figyelt kérdés
Péterfy S.

#szülészet #Péterfy #Alapìtványi szoba
2020. szept. 6. 23:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Pont a Péterfy-ben? :D Akkor bazi mázlista vagy! Egy vizsgálatra mentem oda, a szülésről annyi hallatszódott ki, hogy anyuka zokog, hogy vannak jogai és ne bánjanak úgy vele, meg üvöltés. Soha be nem tettem oda többé a lábam.

Amúgy nekem csak rossz tapasztalatom van az SZTK-val is. Siralmas, hogy a normális hangnemet meg kell már venni manapság. De ez van. Az orvosok és a stílus is eladó lett.

2020. szept. 7. 08:16
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is a Jahn Ferencben voltam, 1 ágyas alapítványi szobában, nekem nagyon jó volt, hogy nem kellett más picik sirasat hallgatni, így is keveset lehetett aludni. A fizetős szobákban az apuka (vagy nagyszülő) is bent lehet egész nap, szoval én nem éreztem magam egyedül. Csecsemősok is minden nap ránk néztek, kérdezni is bármikor tudtam ha volt valami. Nekem nagyon megerte.

Orvos helyett szülésznőt fogadtam (ebben a kórházban ez szokás mert normál szülésnel nem nagyon vesz részt orvos, és mert probléma mentes terhesseg volt.) A szülésznő viszont nem csak a szülésnel, hanem előtte a vizsgalatoknal (uh, vérvétel, ctg) is nagy segítség volt, mert pontos időpontra lehetett menni, és nem kellett hatalmas sorokat kivárni.

2020. szept. 7. 08:51
 13/21 anonim ***** válasza:
85%

Úgy vagyok vele, hogy kibírom azt a 2-3 napot, és azt a pénzt a gyerekre költöm.

De könnyen nagy a szám, teljesen komplikációmentes vagyok. Ha császárra várnék vagy előre látható komplikációm lenne, szerintem én is inkább fizetnék a nagyobb biztonságért, kényelemért.

2020. szept. 7. 09:58
 14/21 anonim ***** válasza:
77%
Most őszintén: ha ingyen lehetne választani akkor ki akarna közös szobát idegenekkel?
2020. szept. 7. 11:01
 15/21 anonim ***** válasza:
83%

"Úgy vagyok vele, hogy kibírom azt a 2-3 napot, és azt a pénzt a gyerekre költöm."

Az első néhány nap nagyon fontos mindkettőtök életében.

Azt a pénzt is a gyerekre költöd, amikor külön szobában vagy, alszol nyugodtan, segítenek a szoptatásban, együtt lehettek az egész család (lásd családi szobák).

2020. szept. 7. 11:03
 16/21 anonim ***** válasza:
70%

Pontosan az járt a fejemben mint 15-nek.

Nagyon szubjektív ám h a "gyerekre koltom" igazából kiről szól :)

2020. szept. 7. 11:05
 17/21 Derjaderja ***** válasza:
92%

Hozzáteszem, hogy nekem az előzőnél VIPszobám és fogadott orvosom volt, mégsem segített senki, a bőröndömet egyedül emelgettem és pakoltam ki 8 órával műtét után, a szoptatást meg lexrták, a clexanet elfelejtették.

(Pedig még ugye ott dolgozó orvos is voltam, nem mintha emiatt kellett volna foglalkozni velem, de még emiatt se foglalkoztak)

Szóval ez se garancia semmire.

2020. szept. 7. 11:06
 18/21 anonim ***** válasza:
97%

"Szóval ez se garancia semmire."

Pontosan. Nálunk amúgy most ingyenesek a kétágyas és egyágyas szobák, de apuka meg senki nem lehet benn (vírus miatt), és azt is "elfelejtik" mondani, hogy kényelmes, állítható ágyak csak a négyágyasban vannak, az egy-két ágyasokban meg manuálisan vagy sehogy nem állíthatók. Mondjuk számomra érthetetlen, hogy miért a fizetősben vannak a sz.rabb ágyak...

Amúgy én abszolút ambuláns szülés pártján vagyok, és akkor minden probléma meg van oldva. Császár után 48 órával. Felesleges aszalgatni nőket meg egészséges gyerekeiket napokon keresztül. (Mi két éjszaka után mehettünk haza, szülés után nem voltam jól, de 24 óra után már simán hazamehettünk volna.)

Amit még nem értek, amit valaki említett, hogy a szobákban látogatnak. Ahány szülészeten voltam (szám szerint háromban is), egyikben sem lehetett vírushelyzeten kívül sem bemenni az osztályra sem, nemhogy a szobákba. Pont azért, mert mindenki szoptat, véres kondenzcsíkot húz maga után, stb... Van erre egy külön helység, ott lehet érvényesülni és ennyi.

2020. szept. 7. 11:49
 19/21 khniki ***** válasza:
100%
Magánkórházban szültem, választott orvossal. Gyűjtögettem rá. Egy fillért sem bántam meg. Emberszámba vettek, hittek nekem, ha bajom volt, álomszép szülésem volt. Lehet, hogy állami kórházban, extra pénz nélkül is ilyen lett volna, de ez sajnos lutri és főleg így első szülésnél nem akartam kockáztatni. Ezek olyan mélyen bevésődő dolgok, hogy jobb a negatív tapasztalatnak elébe menni. Szerintem legalábbis.
2020. szept. 7. 13:41
 20/21 anonim ***** válasza:
87%

Két gyermekem van, mindkettőt fogadott gárda nélkül szültem, és teljesen meg voltam elégedve ez ügyeletesekkel.

Az elsőnél egy kétágyas szobában voltam, de akkor még nem volt velem/velünk ababa egész nap, csak 3 óránként hozták őket. A másodiknál már vip szobát kértem, mert akkor már roomin volt minden szobában, nem akartam, hogy több ágyasban zavarják egymást a babák, ill. a másik ok, hogy így bejöhetett hozzám a fiam is, nem kellett a közös ebédlőben fogadnom a látogatókat.

2020. szept. 7. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!