Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nézik le most már...

Miért nézik le most már lassan azt, akinek van fogadott orvosa?

Figyelt kérdés

Olvasgatva a hozzászólásokat, kissé letaglózott, hogy mennyire lekezelőek és büszkék, akiknek nem lesz és nem is volt fogadott orvosuk. Én most várom a negyediket, a másodikat és harmadikat is enél az orvosnál szültem egy rossz első élmény után. Miután meg voltam elégedve, nem akartam ezt a dokit lecserélni egy sztk-sra. Most már ott tartunk, hogy mentegetőznöm kell, amiért ennél az orvosnál akarok szülni, pénzért. Nyilván az elején eldöntöttem ,hogy tudjuk e vállalni. Az az érzésem, hogy sokan nem tudnak fizetni, ezt megértem, de ezt azzal kompenzálják, hogy nagy hangon leszólják a többieket. Egy pár oldallal korábban is olyan durva és sértő válaszokat kapott egy kérdező, aki egy bizonyos orvos árairól érdeklődött, hogy csak lestem.

36 hetes kismama

2008. nov. 27. 13:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezek a hangvételek sajnos abból alakultak ki hogy akik magánorvoshoz járnak lenézik azokat akik nem tehetik meg. Én sem tehetem meg. Sajnos nagyon sokszor lettem mások szemében olyan ember aki nem adja meg a gyerekének ezt a kis extrát. Én is úgy gondolom hogy erre esküdtek fel és ezt kell csinálniuk. Hidd el ez nem azért van mert ha én nem kapok boritékot ők se kapjanak, csak elég borzasztó hogy már a kismamák attól félnek hogy így nem kapnak odafigyelést és esetleg bármi probléma elmerülhet és mi lesz akkor. Persze ti megsértődtök ha valaki felháborodik azon hogy ti azért adtok hogy odafigyeljenek rátok, de pont ezért nem figyelnek oda ránk TISZTELET A KIVÉTELNEK. Egy szó mint száz ha senki nem fizetne csak a magánklinikákon akkor talán mindenkire egyformán figyelnénk. Ezen nem kell megsértődni meg felháborodni hanem csak egy kicsit belegondolni.

Tudom hogy le fogtok pontozni de akkor is úgy gondolom hogy ettől nem vagyok rossz anya csak míg ti mercit adtok a gyereketeknek én ladát (gondolok itt az orvosi ellátásra) de lehet hogy az én ladámban fullos motor lesz (kifogok egy jó orvost akit nem a pénz inspirál).

30 hetes km

2008. nov. 27. 17:28
 12/17 anonim ***** válasza:
43%

3. válaszoló vagyok.

Én maximálisan megértem azokat, akik nem tehetik meg, hogy fogadott orvosuk legyen, hogy felháborodnak azon, ha versengenek a kismamák egymás közt, és mi több nekem is az a véleményem, hogy azok a kismamák "rontották" el ezt az egész szaros egészségügyet, akik ezt az egész hálapénzesdit ilyen keretekben és nagyságokban elkezdték. De nem mi, hanem az évekkel ( vagy talán egy évtizeddel ezelőtti ) kismamák. Mi pedig nem tehetünk egyebet, minthogy alkalmazkodunk a megváltozott körülményekhez. Kívánom neked szívből, hogy ne kerülj a halál közelébe, mint anno én, de hidd el, aki ezt egyszer sajnos átélte, retteg, hogy mi történik majd vele a következő szülésnél. És itt annyiban látok tévedést, hogy ti úgy gondoljátok, az ügyeletes orvos is megtesz mindent azért, hogy minden rendben menjen, ezért nincs szükség a fogadott orvosra. Én is így gondolom, legalábbis merem feltételezni, hogy VALAMENNYI orvos megtesz mindent ennek érdekében. De azt ne vitasd légyszíves, hogy a szakmai felkészültségük is ugyanaz. Hiába tesz meg mindent érted a friss szakvizsgás orvos, ha nincs elég tapasztalata, a legnagyobb igyekezete ellenére is történhet baj. Úgyhogy én nem azt fizetem meg az orvosomban, hogy odafigyeljen rám, mert ez valóban minden orvosnak kutya kötelessége, ha fogadott, ha nem. Erre esküdött fel. Én az orvosom szakmai felkészültségét, tapasztalatát, és azt fizetem meg, hogy ha kell, a karácsonyfa alól is kibújik a kedvemért ( és hát a pénzemért, ez van ), mert egyedül őrá merem rábízni az életemet.

2008. nov. 27. 19:42
 13/17 anonim ***** válasza:
Természetesen elírtam, azt ne vitasd, hogy NEM ugyanaz a szakmai felkészültségük.
2008. nov. 27. 19:44
 14/17 anonim ***** válasza:

ja, és még valami. Végigolvastam most még egyszer a válaszokat, és tudjátok mit? A kérdező megállapítása beigazolódott. Az, akinek fogadott orvosa van a válaszolók között, szinte magyarázkodni kényszerül, de EGYETLEN LENÉZŐ, LESZÓLÓ MEGÁLLAPÍTÁST SEM OLVASTAM TŐLÜK A MÁSIK FÉL IRÁNYÁBAN.

Míg ellenkező oldalról elszabadulnak az indulatok, szinte nekünk támadtok, hogy mi miért fogadunk orvost. Ezen tényleg érdemes lenne elgondolkodnotok. És az olyan buta beszólásokkal pedig, ami esetleg ér benneteket a "fogadott orvosos kismamáktól" hogy nem vagytok jó anyák, mert nem adtok meg mindent a picinek, egyszerűen el kell engedni a fületek mellett. Hiszen ti meg azt a pénz, amit az orvosra szántak mások, feltételezem, a gyerekre költitek. Ha ilyet hallottok, vágjatok vissza ezzel!

Szögezzük le, ez mindenkinek a magánügye, se pro, se kontra ezért nem lehet senkit megszólni!!!!

2008. nov. 27. 19:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Nekem 2 babám van,mindkettőnél volt fogadott orvosom,a 2.nál fogadott szülésznőm is!!!És mivel én baráti viszonyba vagyok mindkettőjükkel-ez az idők során alakult így,ráadásul a dokim is nő,több gyerekes anyuka-én bizony megkérdeztem és előre tisztáztam a pénz kérdést is.Nekem így volt megnyugtató.És sajnálom azokat,akik nem tudnak fizetni a dokinak,de h őszinte legyek,nem tudok és nem is akarok azonosulni velük.Ettől függetlenül a véleményem az,h a dokiknak kutya kötelességük mindenkit a legjobb tudásuk szerint ellátni.És nálam is vannak olyan emberek,akik sokkal jobban állnak anyagilag,mint mi,nekem mégsem jut eszembe,h ezért elkezdjem őket-bocsánat-fikázni és megjegyzéseket tenni,vagy-sztem sok embernél erről van szó-irigykedni!Ez a véleményem.
2008. nov. 27. 21:09
 16/17 anonim ***** válasza:
sziasztok!azt gondolom,hogy a dokikat nem a kismamák rontották el merthogy nem csak a szülésért kell fizetni,ha egy kis plusszt szeretnél kapni,hanem az orvoslás minden területén.az első babámat ügyeletes dokinál szültem és lehet ,hogy rossz napja volt,de majdnem meghaltam a szülőágyon.most a második babónál totál ledöbbentem, amikor a doki megmondta,hogy mennyi a tarifája és akkor úgy gondoltam,hogy jó lessz nekünk az sztk doki is.de voltak komplikációk,párom hétközben nincs itthon mert messze dolgozik és mégiscsak a fizetős doki mellet döntöttünk.mert igy érzem magam biztonságban.nem azért,hogy bárkinek is felvágjak vele,hogy bi-bi-bi nekem fogadott dokim van.nemállunk túl jól anyagilag és tudnánk biztos a babaholmikra is költeni ezt a pénzt,de nagyon megnyugtat,hogy este10kor is felhivhatom a dokit a félelmeimmel és olyan vizsgálatokat is csinált amiket sztks barátnőimnek nem csináltatott a dokija.miért kéne lenézni egymást hiszen mindenki a legjobbat akarja a babájának:)33.hetes anyuka
2008. nov. 28. 00:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Sziasztok.Szerintem ha senki nem fogadna orvost az lenne a legjobb.Igyhát mindenkinek egyforma esélye lenne!:)
2008. dec. 1. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!