Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nézik le most már...

Miért nézik le most már lassan azt, akinek van fogadott orvosa?

Figyelt kérdés

Olvasgatva a hozzászólásokat, kissé letaglózott, hogy mennyire lekezelőek és büszkék, akiknek nem lesz és nem is volt fogadott orvosuk. Én most várom a negyediket, a másodikat és harmadikat is enél az orvosnál szültem egy rossz első élmény után. Miután meg voltam elégedve, nem akartam ezt a dokit lecserélni egy sztk-sra. Most már ott tartunk, hogy mentegetőznöm kell, amiért ennél az orvosnál akarok szülni, pénzért. Nyilván az elején eldöntöttem ,hogy tudjuk e vállalni. Az az érzésem, hogy sokan nem tudnak fizetni, ezt megértem, de ezt azzal kompenzálják, hogy nagy hangon leszólják a többieket. Egy pár oldallal korábban is olyan durva és sértő válaszokat kapott egy kérdező, aki egy bizonyos orvos árairól érdeklődött, hogy csak lestem.

36 hetes kismama

2008. nov. 27. 13:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%
Bár nekem sem volt fogadott orvosom, én inkább kerültem ezt a témát mindig( kicsit szégyellettem) A környezetemben mindenkinek volt és ők erre ugyanúgy büszkék voltak.Szóval szerintem ki így ki úgy. Bár ahol szültem ( 5 hónapja) az ügyeletes orvos nagyon korrekt rendes fazon volt. Szóval nem bántam meg.
2008. nov. 27. 13:59
 2/17 anonim ***** válasza:
94%
Szia! Nekem fogadott orvosom, és szülésznőm is van. Nyilván nem mindenki teheti meg, hogy fogadjon, viszont azokat az orvosokat, akik előre megmondják, hogy mennyi pénzt kérnek a szülésért, azokat én is elitélem! Mégpedig azért amint az imént emlitettem, hogy nem mindenkinek telik rá, és akinek nem telik akkor azzal már nem úgy kell bánni, mint akinek telik rá?? Bocsi, ha kicsit körülményesen irtam le! Persze ez csak az én véleményem..
2008. nov. 27. 14:05
 3/17 anonim ***** válasza:
85%

Asszem megtaláltam a kérdést, amire gondolsz, és gyorsan írtam is hozzá egy "kedves" kis hozzászólást. Az ilyen rosszindulatú, primitív emberekkel egyszerűen nem érdemes foglalkozni. Aki megteheti, hogy fogad magának orvost,az tegye ( én is ebbe a táborba tartozom, én az előző szülésemnél az életemet köszönhetem neki, szó szerint ) aki viszont nem teheti meg, hogy orvost fogadjon, azt sem kell nekünk lenéznünk.

Ezt mindenkinek a saját igényei és pénztárcája alapján kell eldöntenie. Én nem ítélem el azt, aki nem fogad orvost, sőt, szerintem az lenne az ideális világ, ha ugyanolyan ellátásban részesülnénk mindannyian, de sajnos ez nem így van. És hát az ember félti a saját és a gyermeke életét.

Én igazából egy kategóriát ítélek el, azt a "fajta" kismamát, már elnézést a kifejezésért, aki abból űz sportot, hogy túllicitálja a másikat, hogy épp ő melyik felkapott orvoshoz jár és mennyit fizet neki. Az ilyenektől én is hányok.

2008. nov. 27. 14:09
 4/17 A kérdező kommentje:
Egyetértek azzal, hogy, akinek nincs, azzal is ugyanúgy kell bánni. De amikor ilyeneket írnak, hogy "én bizony nem adnék neki egy árva petákot sem!, ez a dolga", akkor azért igenis felmerül a kérdés bennem, lehet ,hogy inkább örülniük kellene a problémamentes terhességnek és szülésnek! Nekem sajnos nem volt egyszerű egyik sem, ezért nem mindegy, hogy amikor beesek majd szülni az az orvos,aki éppen ott van ismer-e?!
2008. nov. 27. 14:12
 5/17 anonim ***** válasza:
84%

Harmadik válaszoló vagyok. Te is erre a kérdésre gondoltál?

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

Egyébként szerintem mi ketten tökéletesen egyetértünk, csak másképp fogalmaztunk nem?

2008. nov. 27. 14:20
 6/17 anonim ***** válasza:
80%
Második válaszoló vagyok, megnéztem a linket, hát tényleg vannak nagyon durva dolgok! De egy szó, mint száz, aki tud és szeretné akkor fogadjon, ezért senkit sem lehet elitélni, illetve megitélni!Ez mindenkinek a magánügye!
2008. nov. 27. 14:29
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Szia. Hát nekem van fogadott orvosom, akinek fizetek azért, hogy figyelemmel kövesse a terhességemet, ami egyébként nem volt problémamentes. Ezért elvárom tőle, hogy ha megindul a szülés, jöjjön, és vezesse le ő. Maximálisan megbízom benne, és ő tudja, hogy milyen problémák akadtak eddig, és ezeket figyelembe is fogja venni. Másrészt nekem az is jó, hogy időpontra jártam hozzá, és nem kellett órákat várnom, mire bejutottam. Mindenki érzi mi a jó neki, ezen nem kellene vitatkozni. Igaz, hogy ez a dolga, de az már nem lenne dolga, hogy akár otthonról is bejöjjön a kórházba, akár az éjszaka közepén is a kedvemért. Ne törődj a rosszindulatú beszólásokkal, mind a két oldalon lehet negatív hozzáállást tapasztalni. Minden jót!
2008. nov. 27. 14:30
 8/17 anonim ***** válasza:
45%

Én úgy gondolom, hogy a normál az lenne, hogy senki nem ad pénzt. Úgy gondolom, hogy nem a pénz menti meg a gyerekemet, vagy engem. Ha gond van, akkor igyekeznek megoldani, és nem attól nem hal meg a gyerekem, hogy adtam pénzt a dokinak vagy nem.

Én azért nem szeretem, hogy pénzelitek a dokikat, mert ezek után mindenkitől ezt várják el, és szerintem többen vagyunk, akik nem tudják ezt megfizetni. Nemegyszer hó végén 10 napra van 6000 ftom, de megoldom, és nevelem a lányom. Ebből hogy adnék százezret a dokinak?

Ügyeleten szültem, tökéletesen elégedett voltam, és biztos vagyok benne, bármilyen komplikáció lett volna, mindent megtett volna a doki értünk -pénz nélkül is.

10 éve majdnem meghaltam, a doki aki megmentett és utána kezelt másfél évig röhögve dobta vissza a borítékom, hogy na ne röhögtessem már, neki ez a dolga. És igen, hiszem, hogy ez a dolga, hisz azért lett orvos, hogy embereket gyógyítson, és ezért megkapja a fizetését. Te kitől kasz "jattot"? Mert én senkitől. De adjak a postásnak, a boltba, a fodrásznál, a szülésznek, a taxinak és mindenkinek?

Szóval én nem ítélek el senkit, de nem szeretem, hogy pénzezés van az egészségügyben, és még én érezzem kisebbnek magam azért ,mert nekem nem telik rá, hogy pénzezzek. És sok anyuka kérdezi, hogy sztkban mennyit kell adni a dokinak? meg mennyit kell adni a védőnőnek? mert itt azt olvassa, hogy mindenki mindenkit pénzel...

Akinek van pénze, és szán erre, az menjen magánklikikára és pénzezze ki magát, és a közegészségügyet hagyják meg azoknak, akiknek nincs erre fölös pénze...

2008. nov. 27. 15:08
 9/17 A kérdező kommentje:
Nézd az orvosok fizetése lehet, hogy kevesebb, mint a tiéd. A másik pedig az, hogy külföldön is különbség van az ellátásban attól függően, hogy milyen biztosításod van. Az alap pedig ott sem sokra elég. A magánklinikánál pedig azért lényegesen olcsóbb, mondjuk az egyötöde a fogadott orvos. Szóval az utolsó érvelés szerintem nem állja meg a helyét.
2008. nov. 27. 15:26
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tehetem meg hogy fogadott orvosom legyen (pénztárca nem engedi). De mivel a babánkat születése után operálni fogják, mindenképpen kell legyen egy olyan orvos aki egyértelműen eldönti hogy kockázatos lenne-e a spontán szülés vagy nem. A pénzt vagy ajándékot kellő határokon belül majd valahogy kiszorítjuk.

Sziasztok

2008. nov. 27. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!