Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után nagyszülők mikor...

Szülés után nagyszülők mikor szokták látni az unokát?

Figyelt kérdés
Szülés után mi úgy tervezzük hogy nem igazán kérnénk segítséget az ellátásban nagyszülőktől és szeretnénk hármasban lenni. E mellett hogy lenne illendő, hogy a nagyszülők mikor lássák az unokát? Másnál ez h volt? (Lehet ez furcsán hangzik, de ha minden rendben lesz a szüléssel, én legszivesebben valamiért 2 hétig nem látnék senkit, beleértve őket sem.)

2020. aug. 27. 21:35
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ertem. Koszonom az eddigi válaszokat. Az 5os hozzaszolonak: az valóban durva, ha hallgatózik és videózok az anyos. Az is furcsa, h volt aki írta h kikértek a babat, másnál meg meg előbb látták, mint az anyuka..hat igen talan a kórházban is jobb, ha másnap látják. Egyébként nincs rossz viszonyunk egyik oldallal sem, de nekem ez annyira intim dolog h úgy gondolom csak ram és a férjemre tartozik javarészt. Otthol pedig el akarnám kerülni a nyakamba lihegést és kéretlen tanácsokat, a nyugalom a legfontosabb. Anyosom keményebb dió inkább, mert mikor megtudta h jön az unoka már tervezte h kisagyat hozassunk h ha majd itt kell aludni...gondoltam azt mi majd eldöntjük.
2020. aug. 28. 07:22
 12/19 anonim ***** válasza:
9%

"Ráadásul az ajtóra tapadva hallgatózott amíg szültem és le is videózták nonszensz."

Ekkora ordas nagy kamut....

Anyám előbb latta, mint én és nem, nem borultam ki rajta. Császár volt, nem volt rajtam szemüveg, anélkül meg val vagyok, igy este láttam amikor először hozták ki etetni. Másik nagyszülővel nem volt kapcsolat. Az én nagyszüleim másnap látták, amikor kijöttünk a kórházból, én vittem el hozzájuk.

2020. aug. 28. 08:16
 13/19 anonim ***** válasza:
65%

Amikor úgy érzed, hogy tudod őket fogadni.

A férjem kérte, hogy ne legyen ott senki a szülésnél, mert csak "idegesítené" őt , hogy ott nyüzsögnek vagy telefonálgatnak, hogy mi a helyzet.

Végül sürgősségi császár lett, a baba inkubátorba került, így megkértük őket, hogy egy időpontba jöjjenek, mert nem akarok ki-be rohangálni hozzájuk, meg nekem is meg volt szabva mikor mehetek a gyerekhez.

Szóval ebben a helyzetben nem érdekelt, hogy mi a szokás, mi voltunk az elsők.

2020. aug. 28. 08:18
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk a kórházban nincs babamutogató, így aznap látták, mikor hazajöttünk a kórházból. Nem sokat voltak itt, talán max fél óra.

Nyugodtan megmondhatod nekik, hogy menjenek haza, pihenni akartok.

2020. aug. 28. 08:28
 15/19 anonim ***** válasza:

Nekem jöttek minden nap a szüleim a korházba és minden nap ottis látták az unokájukat. Anyósom 1 szer volt a korházban megnézni. Ezt a "jó" szokását azóta is tartja nem nagyon látogatja ezt az unokáját.

Szüleim első naptól otthon,jöttek mindig. Engem nem zavart egyáltalán sőt örültem. De ha nem szeretnéd , az a te döntésed

2020. aug. 28. 10:17
 16/19 anonim ***** válasza:

Nézd kérdező, engem ez nem döntött lelki nyomorba, hogy anyosomek “előbb látták”. Nyilván nem, mert miután megszületett rám tettek, csak aztan vittek el, mert kakis magzatvizet nyelt és lelgzett be és szorcsogott. Közvetlen azután, hogy anyosomek látták, vittek az inkubatorba légzés segítésére. Jó volt az úgy, hogy meg előtte látták. Anyukam már az inkubatorban látta a PIC-en “Hannibal Lecter maszkban”, ahogy ő nevezte a CPAP-ot.

Az a véleményem, hogy ilyen csip-csup lényegtelen dolgokból tényleg azok csinálnak problémát akiknek nincs nagyobb. És ne is legyen! Hidd el, ha a te gyerekedet is inkubatorba viszik, pont leszarod, ki mikor látja és hányszor.

2020. aug. 28. 10:39
 17/19 anonim ***** válasza:
54%
12es mi kamu benne? En sem hiszem el ha nincs az a video... csecsemos futott be rongyokkal mikor gondolom szóltak neki hogy mindjárt kinn a gyerek es nem húzta be maga után a gombos ajtót. Ők meg rátapadtak meg videóztak, de szerencsére nem látni hallani semmit. Nekem külön kérésem volt, hogy ne jöjjön oda senki. Az anyám sem pedig imádom. Erre leszarva a kérést jött anyós, após, a dédmama, a férjem húga és az ő párja is. Szerintem az anyukára meg az apukára tartozik maga a szülés. Jöttek látogatni mutattam a picit és nem teljesen értettem mikor azt mondta, hogy "ügyes voltál, alig sikítottál". Nem értettem mire mondja amíg meg nem kaptam azt a bizonyos videót...
2020. aug. 28. 15:04
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem szülés után másnap látták mind a hármat. Szülőszobára csak férjemmel mentem. Mind a három a délutáni órákban született, és mi távoli kórházat választottunk, vidékről BP-re mentünk szülni. Így másnapi napokon utaztak fel, de csak délután, hogy tudjak pihenni még szülés után délelőtt.

Nálunk is jó a kapcsolat, szeretjük egymást, jöhettek bármikor szüleim és anyósom is.

Nem lett volna szívem mondani nekik, hogy ne jöjjenek két hétig...

De persze ehhez is jogod van, ha így érzed helyesnek.

2020. aug. 30. 20:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Nagyon nagy segitség tud lenni ha a nagyszülő tud menni segiteni. Nekem minden nap jöttek,nem azért mert semmit nem tudtam, hanem mert imádták már akkor is..

De ha te nem akarod akkor mond meg nekik, de akkor szerintem ez evidens hogyha valamiben nem leszel biztos ,vagy nem tudsz ne hivogasd őket majd ezzel sem.

2020. aug. 31. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!