Szülés után nagyszülők mikor szokták látni az unokát?
A kórházban látták már. Bár jelen helyzetben ezt lehet, hogy nem is szabad.
Nem a segítség a lényeg, hanem hogy örülnek az unokának.
Apukám hetente vagy hetente 2x is jött, mert ő segített párszor, meg hozott kaját.
Anyósomék külföldön élnek, és már előre ki volt véve a szabadságuk, így szülés után kb 10 nappal jöttek. Nekik se mondtam, hogy ne jöjjenek, majd csak fél év múlva, amikor legközelebb itt járnak.
Mondjuk én nem csináltam ügyet a közeli családtagok látogatásából. Vendéglátást senki nem várt, sőt inkább segítettek/hoztak valamit.
De csináld úgy, ahogy te jónak érzed. Ebbe senkinek nincs beleszólása. Akinek nem tetszik, lehet megsértődni és kész.
Szerint nagyon tróger dolog így "eltiltani" a nagyszülőket az unokától, ha nincs amúgy rossz kapcsolat.
Én még csak fogok szülni, de a nagyszülőkneleg fogom engedni, hogy akár első nap bejöjjenek, ha lehet. Utána is jöhetnek heti 1-2 alkalommal.
Oké, hogy nem akarod, hogy mindennap ott legyenek, gondolom akkor nem túl szoros a kapcsolat, de azèrt túlzás nem engedni 2 hétig látogatni az unokát.
Szerintem. A többi rokon kizárasa oké, de a nagyszülőké nem..
Kórházban
2.baba a covid “tombolásakor”
Született..
2,5 hónaposan látta az anyósom
Ők messze laknak és veszélyeztetettwk
De elsőre másnap a kórházba jöttek
A kòrházban látták. Utána hétvégente jöttek/jönnek és eleinte csak kb.negyed órára, azután mikor nagyobb lett, már több ideig is itt maradtak.
Nekem az étel volt a legnagyobb segítség. Voltak boltban helyettünk, főztek is ránk, enélkül éhen haltunk volna ( vagy minden pénzünket a futárnak adjuk:)).
9:35-kor született a fiam. Anyosomek már kb. 10-kor bent voltak és “kikérték”. A noverke kivitte nekik megmutatni. (Nem volt nálam a baba, mert el kellett vinni vizsgálatra). Engem ekkor meg kb varrtak.
Anyukámek aznap délután 4-kor jöttek. Apukám meg másnap, mert ő messzebb lakik. De amúgy lehet ő is aznap délután. Hu már nagyon osszefolynak az események az emlékeimben. A lényeg hogy nagyon hamar látta mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!