Az ÁEK szülészetén milyen fájdalomcsillapítási módokra van lehetőség?
Nekem is csak az edát ajánlották fel.
Igaz lassan két éve.
Lehet azóta változtak a dolgok.
Orvos vagyok. Az EDA nem hat lábzsibbasztóként..Az a spinal. azzal feküdni kell, meg utána is 12 órát, hogy ne legyen erős fejfájás. Az EDA-nál nem kell.
Amúgy azt gondolom, ha ott tartasz majd, Istenként tekintesz arra, aki felkínálja az EDA-t.. :-) Könnyű szülést, sok örömet.
A kéjgáz és az injekciók átmennek a babába is, az eda az egyetlen ami a babára veszélytelen, talán ez alapján kellene dönteni.
Egyébként én is olvasok elvétve féloldalasan ható edáról, de ettől függetlenül még mindig ez a legbiztonságosabb. Nem zsibbadt semmim, nem fájt a fejem, éreztem a fájásokat, de csak erős feszülésnek, ott vagy agyilag és megéled a szülést (kéjgáznál pl ez nem megy), nincs tőle hányingered, nem zsibbad semmit, a szúrást nem érezni, szabályozható az adagolás, tökéletesen tudsz mozogni, ura vagy a testednek. Én simán tudtam pisilni is, nem kellett katéterezni sem.
Szép élmény marad a szülés :)
Köszönöm a válaszokat. Hát akkor az Anyák Lapjában elég nagy hülyeségeket írtak az epidurálról (abban a különszámban, amit a védőnő adott a kiskönyvvel együtt).
Első szülésemnél csak no-spa injekciót kaptam, de nem hatott.
2 ujjnyira voltam kitágulva és utána még 12 órát vajúdtam, de azt hazudták a szemembe, hogy már késő beadni, holott sokaknak ekkor adják. Na mindegy. Még gondolkozom az epidurálon, ugyanakkor az is eszembe jut, hogy ha már egyszer kibírtam a 11 órát meg azt az egyet no-spával, akkor talán a mostanit is túl fogom élni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!