Mit tegyek ebben a helyzetben? Erzestelenites.
1.baba csaszaros lett mert faros volt, orultem h egeszseges de hianyerzetem maradt a szules "tipusa" miatt.
Igy masodiknal kifejezetten olyan orvost kerestem, aki tamogatja a termeszetes szulest. Eletem legnagyobb elmenye lett hogy sikerult, gyorsan es az az utani euforiat semmi mashoz nem tudnam hasonlitani, DE kejgazzal szultem.
3.baba masik orszagban fog szuletni, az itteni szuleszeten lehet epiduralt kerni vagy lehet erzestelenites nelkul. Ezt szeptemberben le kell nyilatkoznom, gondolom menet kozben mar nem valtoztathato.
A gazzal szules iszonyatosan bejott mert bar csak vallig zsibbasztott el, megis olyan testen kivuli elmeny volt amit szivesen atelnek. Nem tudom hogyan viselnem ha egyaltalan nem kapnek semmilyen fajdalomcsillapitot viszont valahogy odzkodom az epiduraltol is, hiszen akkor meg nem erzek semmit, nem?
Fogalmam sincs melyik lenne a helyes dontes igy latatlanban. A ferjem azt mondja minek szenvedtetem magam, ha valaszthato a fajdalommentes szules, de valahogy mindig igy kepzeltem h a szules attol is kerek h megszenvedek erte. A gaz pont felmegoldas volt a ketto kozott.
Aki mindkettot probalta melyik jott be jobban?
Nekem is mindkettőben volt részem, epidurállal sokkal könnyebb volt. Első gyerek 24 órás vajúdás, rengeteg fájdalom, 40 perces kitolás.
Második gyerek 17 óra vajúdás, ebből 7 óra gyengébb fájásokkal, majd egyre erősebbek, az utolsó 2 órára kaptam epidurált. Megváltás volt! Mikor már kimerultem nagyon, pihenhettem a kitolás előtt. Fel is gyorsította a folyamatot, az orvos sem gondolta, h 2 óra alatt kitágulok, miután megkaptam az érzéstelenítőt. A tolófájások ugyanúgy fájtak, mint első szülésnél, de 2 nyomásból kint volt a baba.
Szóval nem vagy végig elérzéstelenítve. Nekem nagyon megérte.
Nekem epis szülésem volt. Ha amiatt választod az epi nélküli szülést, mert akkor mindent érzel, tévedsz. Én azt hittem, majd semmit se érzek, de éreztem. Fájt is. Lehet, sőt biztosan tompább volt, de fájt.
Előtte tesztelnek epivel, lehet nem is lesz jó neked.
A férjednek igaza van, fölösleges szenvedni. Az eufória élménye - amire te gondolsz - ugyanúgy meg volt.
Kedves 9-es, ezt sokan kérdezték tőlem, hogy miért kéne szenvedni, ha nem muszáj. Nos, tudom, hogy nem könnyű megérteni, de én nagyon vártam a szülést és a fájdalmait is. Spirituálisan felemelő volt, transzélmény, hihetetlen eufória és büszkeség, amikor kibújt és rámtették. Nekem ez egy csoda, ahogy egy testből különválunk és együtt megszületünk. Nőből anya lesz, magzatból újszülött.
Persze értem azt is, aki kéri a fájdalomcsillapítót, ez mindenkinek a saját döntése. Azt is megértem, aki nem így fogja fel a szülést vagy császárt akar. Én csak a saját álláspontomat írom le.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!