Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan tudjam, hogy ez tényleg...

Honnan tudjam, hogy ez tényleg igazi fájás-e már?

Figyelt kérdés
Ma este rendszertelenül elkezdett fájni a hasam alja, illetve a derekam. De az a baj, hogy két erősebb menszesz szerű görcs között is folyamatosan érzek nagyon enyhe fájdalmat, ami inkább kellemetlen. Lefurdotem melegvízben, de nem múlt el. Este 10 óta merem, 10-20 perc között jönnek. Mikor fogom tudni, hogy ez igazi-e már? Félek, hogy nem fogom tudni, és nem érünk be időben a kórházba. Az normális, hogy közte nem szűnik meg teljesen az érzés, hanem érzem, csak sokkal tompabban, majd jönnek a "hullámok"? 40+3 hkm
2020. aug. 7. 23:28
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy egy fájás akár 2 percig is eltart, tegnap és ma a baba kevésbé volt aktív.
2020. aug. 7. 23:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem hasonlóan indult, egész délután ilyen 20 percenként, aztán hirtelen átváltott 3 percesre.
2020. aug. 7. 23:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Onnan tudod, hogy folyamatosan jön, és rendszereződik egyre kevesebb időközökkel. Épp itt az ideje, úgyhogy remélem reggelre már a kezedben lesz. Könnyű szülést, ha úgy alakul!
2020. aug. 8. 00:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Éjfél körül sikerült elaludnom, majd fél 2kor felkeltem, akkor már nem éreztem, most reggel ismét ment a hasam. Ma megyek nstre, remélem történik valami most már.
2020. aug. 8. 05:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Mintha csak en lennek... En folyamatosan erzem a fajasokat napok ota egybefuggoen de en meg csak a 37. Heten vagyok... Felek ha bemegyek a korhazba kinevetnek. Nem tudom mit kell szamolni meg hogy, ugy faj a hasamderekam/labam mintha mensteualnek, folyamatosan... Szerintetek meg kell varni hogy a magzatviz elfollyon?
2020. aug. 8. 07:55
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Bocsánat, de mindig jót röhögök, mikor első babás anyukák attól félnek, hogy nem érnek be :D először szülőknél ez bazira ritka. Ne gondold már, hogy pár fájás után, amiről el sem tudod dönteni, hogy valóban fájás-e, majd egyszer szak késik a gyerek. :) Ez max többedik szülésnel fordul elő, de ott sem gyakori.

Akkor kell bemenni, ha már 5 percenként olyan fájások vannak hogy fájás alatt:

- meg kell állni, megtámaszkodni, és önkéntelenül is sóhajtozol

- emellett a fájás alatt nem tudsz kérdésekre válaszolni, max intézni a kezeddel, hogy pillanat.

Amíg azt sem tudom, hogy fáj-e vagy sem, addig az nem fájás.

Ha el tudsz tőle aludni, akkor meg pláne nem.

2020. aug. 8. 09:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Késik=kiesik
2020. aug. 8. 09:20
 8/10 anonim ***** válasza:
6-os koszi! Az normalis hogy folyamatosan eros menstruacios fajdalmam van folyamatosan? Ezek szerint ez a joslo? Nspok ota ez megy...Olyan mergesito hogy mindenkinek mas a fajdalom erossege. Pl baratnom meg se erzi a menzeszt en meg minden honapban meghalok/meghaltam szoval a fene se tudja az en szervezetem mennyire van hozzaszokva a fajdalomhoz. Van egy home monitorom (fetaphone) itthon ami szerint a tocom 30-40% vagy neha tobb. Raadasul csaszarom lesz nem tudom azzal mikor erdemes beerni.
2020. aug. 8. 12:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Normális, de ez nem fájás. A fájás ritmikus és az egész hasad bekeményedik.

Higgyétek el, 5 éve dolgozom olyan szülészeten, ahol évi 2500-2700 szülés van, az 5 év alatt én még olyat nem láttam, hogy először szülő nő azért szült meg otthon/úton/mentőben, mert nem ért be. Többedszer szülőnél előfordul néha, de először szülőnél...

2020. aug. 8. 13:53
 10/10 anonim ***** válasza:
9: en maximalisan hiszek neked :D ugyanis halvany lila fogalmam sincs mit csinal a testem. Borzaszto ez a bizonytalansag elso babaskent, szinte orjito! Biztos baromsag de a legnagyobb felelmem inkabb az hogy bejarogatok feleslegesen a korhazba es elkuldenek mindig aztan meg ha szulni kell akkor mar neznek hogy ez mar megint mit keres itt? Alig varom mar hogy tul legyek rajta es ne masoktol kelljen fuggnom :)
2020. aug. 8. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!