Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy fogok így szülni?

Hogy fogok így szülni?

Figyelt kérdés

Hétfőn benn voltam a sürgősségin epegörcsös roham miatt. A görcsöket elmulasztották nospa+algopiryn infúzióval, de azóta is fájdalmaim vannak. Minden mozgásra olyan, mintha gyomor szájon és hátba vágnának.

Voltam vele orvosnál, de azt mondták, ezzel sajnos nem tudnak többet tenni, míg a baba meg nem születik. Valószínűleg nincs már helye, nyomja az epehólyagot, ezért nem tud nyugalmi pozícióba kerülni.

Én viszont így rettegek a szüléstől. Szültem már egy gyereket, az is rohadtul fájt, de Kibírható volt, de hogyan fogom megszülni egy ilyen alap fájdalommal? Nem szeretnék császárt, és nem is tudom, ez indokolja-e?

36 hkm.

2020. júl. 9. 07:28
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem szeretnél császárt. De ez nem kívánságműsor. Nekem sürgősségi császárom volt, mert veszélybe került a baba. De akkor abban a pillanatban csak az volt bennem, hogy mit bánom én csak a baba jól legyen. Te is így fogod gondolni hidd el.
2020. júl. 9. 07:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínü, hogy ha beékelődik a baba, akkor a nyomás is csökkenni fog.

Jobbulást

2020. júl. 9. 07:46
 3/8 A kérdező kommentje:

1es. A baba jól van, fej végű a 25. Héttől, még most sem indokolja az ő szempontjából semmi a császárt. Az első gyerekemet is természetesen szültem. Így egyértelmű, hogy nem szeretném, hogy császározzanak, de ha nincs más lehetőség, akkor elfogadom, ez egyértelmű, és örülni fogok, hogy mind a ketten jól vagyunk.

Csak nem tudom, hogy ez indok lesz-e nekik a császárra, vagy hagynak szenvedni, és ha igen, hogy fogom így megszülni.

2020. júl. 9. 08:15
 4/8 anonim ***** válasza:
49%

Ugyanez volt velem is, a legjobb, hogy a szülés után se múlt el. Hamarosan megyek műtétre.

Pont tegnapelőtt volt egy hatalmas görcsöm, ma reggelre múlt el teljesen.

2020. júl. 9. 08:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem is terhesség alatt kezdődtek az epegörcsök. Nekem is a 20 hét után kezdődött valamikor. Terhesség során 4 nagy epegörcsöm volt, az egyik annyira rossz volt, hogy sírva könyörögtem a férjemnek, hogy segítsen, ő pedig rohant velem/velünk a kórházba,az az epegörcs este 22 órától másnap 12 óráig tartott, kissebb szünetekkel. Majd szülés után számtalan epegörcsöm volt.

A terhesség során nálam is arra tippeltek, hogy biztosan a baba nyomja a májat és/vagy az epe vezetékeket. De mivel szülés után is folytatódott (sőt rosszabb lett) ezt ki lehetett zárni. Akkor mondták nekem azt, hogy az epe köveket és ezzel együtt az epegörcsöket okozhatja terhességi hormonváltozás is, ami a 20.hét körül szokott jelentkezni.

Nekem a szülést nem befolyásolta az epe probléma.

Magzatvíz elfolyással indult meg a fiam. Összesen 28 órát vajúdtam, de csak 7cmig tágultam. 28 óra után toltak műtőbe. De a szülés mikéntjéhez nem volt köze az epének.

A végére még annyit, hogy engem a héten műtöttek meg. Kivették az epehólyagot. Szeretnénk még babát és nem akarok kockáztatni, hogy egy újabb terhességgel ismét epegörcseim lesznek, mert sajnos esélyes.

A műtét sima ügy volt, de a felépülés lassú és kellemetlen. A fiam 8 hónapos. Nem tudok emelni. Műtét után 3 napig az oldalamra is nehezen tudtam fordulni, hogy megszoptassam a fiam. Ma 4 napja, hogy műtöttek, ma már könnyebb lényegesen. Könnyebben mozgok és nem fáj ha az oldalamra fekszem.

Átérzem a fájdalmad. Nekem a legkisebb epegörcs is fájdalmasabb volt mint a vajúdás, pedig 20 órán keresztül 2 perces fájásaim voltak. A 20 órából 14ben pedig oxit is kaptam amik erős fájásokat csináltak, de még ezek sem értek az epegörcs nyomába sem.

Kitartást kívánok neked.

2020. júl. 9. 09:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Utolsó, én az előtted lévő vagyok, ugyanezzel a problémával, csak én meg várok a műtétre.

Tudod mi az érdekes?

Én se tágultam és császár lett...

2020. júl. 9. 09:36
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de nem az epegörccsel van gond, az már elmúlt. Azzal van a probléma, hogy a görcs el múlása után is maradt egy erős fájdalom, ami nem múlik el, és az orvosok szerint nem is fog elmúlni amíg meg nem szülök, mert nincs helye az epehólyagnak, hogy nyugalmi állapotban legyen és tudjon pihenni.

És nem tudom ezzel az állandó fájdalommal, hogyan fogok szülni, hiszen már attól sírhatnékom van néha, ha meg kell fordulnom az ágyban, vagy fel kell ülnöm.

2020. júl. 9. 09:52
 8/8 anonim ***** válasza:

5 vagyok

Kedves kérdező. Tudom, hogy most rossz, de szerintem a szülésig el fog múlni ez a fájdalom. Kitartás neked.

Kedves 4es.

Sok szerencsét a műtéthez.

Valóban nagy a hasonlóság a két eset között.

A műtét után azt tudom javasolni, hogy legyen segítséged. Én még csak ma a 4. napon érzem úgy hogy nem kell mindenben segítség. De a 8 hónapos fiamat még mindig nem tudom egyedül ellátni.

2020. júl. 9. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!