Szlovákiában fogok szülni, mert jelenleg itt tartózkodunk 4 hónapja párommal. Attól függetlenül, hogy a baba magyar állampolgár lesz adhatok neki szlovák keresztnevet?
Miért ne?
Születé alapján szlovák állampolgárságot is kap.
A lányaim Angliában születtek, mi magyarok vagyunk. Angol-magyar kettős állampolgárok. Angol nevet kaptak.
Igaz már 1 éve újra Magyarországon élünk de angol nevük van.
3!
Angliaban született gyerek csak akkor lesz BRIT állampolgár, ha a szülei is azok. Anglia uyganis nem ad állampolgárságot a születés helye alapján, pláne nem a nemlétező angolt.
Hát érdekes, akkor a mi gyerekeinknek hogy van?
A magyart most intéztük nekik pár hónapja mikor hazaköltöztünk...
Hagy ne fotózzam be az útlevelüket.
21 évet éltünk kint, settled jogállásunk voltvolt, így kapták a gyerekek is a brit állampolgárságot. Ilyen esetben az állampolgárság nem kérvényezés kérdése, automatikusan jár. 5 év munkaviszony után már kapsz settled státuszt.
Nem szégyen ha valamiben nem vagy jártas, csak ne hirdesd :D
Jólvan, másodjára már britet írtam ha nem tűnt volna fel, ne szavakon lovagoljál már, british, igen, gyönyörűen fordítva magyarra brit, nekem meg angol jön a számra, mert Angliában éltem, de nyugodj meg tudom, hogy mi a különbség Nagy-Britannia és Anglia közt, a 21 év alatt többet utaztam Nagy-Britannián belül mint valószínűleg te.
Ez olyan, hogy sokan az USA-ra is azt mondják Amerika, pedig Amerika a kontinens, az US az ország neve...Mégsem lovagol ezen senki, mert megértik miről van szó.
Téged elvisel a családod? Biztos te vagy az ügyeletes ész mindenhol.
Bocsi kérdező, akkor nálatok másabb a helyzet, akkor valószínűleg a ti esetetkben nem.
8!
Igen, engem elviselnek. Sőt. Téged a bunkó stílusoddal nyilván nem
Ez a brit állampolgárság engem is érdekel, bocs.
Akkor hogyan van, ha egy gyerek pl. Angliában született, akkor amikor 5 éves lett, akkor hogyan lett brit állampolgár? És miből derült ki, hogy az lett? És mi lett volna, van mi lenne, ha a szülők nem akarnák, hogy brit állampolgár legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!