Mi a császármetszés "menete"?
Sziasztok!
3r hetes kismama vagyok. Ma voltam a nőgyógyásznál és nem fordult be a baba (sajnos), pedig természetesen akartam volna megszülni, de az orvos azt mondta inkább császárral.
Nagyon félek tőle. Hogyan folyik ez? Fáj?
Nekem tervezett császárom volt május elején!
Előtte való nap be kellett reggel menni a kórházba. Aznap csak egy NST vizsgálatom volt, egyébként semmi más, a kutya se nézett felém.
Este be kellett venni egy savlekötő tablettát és fel kellett helyezni egy kúpot. Este 6-tól nem lehetett ennem (vacsorát sem kaptam) , éjféltől pedig már inni se lehetett.
Másnap reggel 5 körül szintén egy savlekötő (minimális folyadékkal) illetve kúp.
Én 8-ra voltam kiírva, 7 óra körül azt hiszem bekötöttek egy infúziót, ami szép lassan lecsepegett, de végül fél 9 körül vittek el a műtőbe, mert jöttek sürgős esetek.
Utána olyan 9:30 magasságában megkaptam az érzéstelenítőt gerincbe, ez elég kellemetlen volt nekem, meg is lepődtem, pedig mindenki azt írta hogy az semmi.
Igazából pillanatok alatt hatott, hastól lefelé nem igazán éreztem semmit, max olyan volt mintha nagyon zsibogna a lábam, de azt is alig. Egyébként Én nagyon féltem, remegtem mint egy nyárfalevél előtte :D
Utána nem igazán éreztem semmit. (egy takaró valamit tettek elém, mell alatt semmit nem láttam)
Nyilván az érezhető volt hogy mikor éppen mit csinálnak, de nem fájt a legkevésbé sem.:)
40 körül kezdhették, 9:52-kor már kint volt a fiam.:)
A varrás része hosszabbnak tűnt nekem, mint maga a 'lényeg'.
Utána vissza toltak a szobába és ennyi.
Az első felállás borzasztó volt, délután 5 óra körül jöttek először.
Kiszedték a katétert (egyébként ezt érzéstelenítés után helyezték fel, nem is tudtam hogy ott van :D) letusoltattak és ennyi. Utána kicsit kellemetlen, de minden egyed felkeléssel egyre könyebb és könyebb :)
A lényeg hogy mozogni kell sokat, nem szabad elhagyni magad mert annál nehezebb lesz.:)
Egyébként nekem is olyan 36. hétre fordult be a babóm, sajnos egyéb okokból a 38. héten mégis császár lett.
Természetes úton nem szültem (első baba) , arról nem tudok nyilatkozni, de sokkal jobban féltem tőle, pedig nem vészes. Közbe végig azon járt az eszem hogy erre szükség van a fiam érdekében és túl leszünk rajta együtt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!