Ez igaz lehet, amit a töri tanárom mesélt?
Még régebben mesélte, hogy amikor aratás volt, szedték a búzát, akkor a férfiak vágtak, a nők és a gyerekek pedig kis kötegekben összeszedték és összekötötték. Voltak ott terhes nők is. Az üknagyanyjánál beindult a szülés, ő és még pár nő félrevonult pár méterre szülni. Miután megszületett a gyerek, az anyuka megetette és megszoptatta, utána a hátára kötötte az újszülöttet és mentek vissza aratni, és az üknagyanyja is ment szedni szülés után rögtön a búzát.
Ilyen lehet vagy csak kitalálta? Gondolom nem egy 20 perces szülésről volt szó. És mi van azzal a dologgal, hogy gyermekágyas időszak? Ha jól tudom, szt az időszakot hívják úgy, amikor az anyuka szülés után 6 hétig csak babázik. De ilyen lehet hogy egy nő szülés után csak felpattan, a hátára köti a gyereket és megy dolgozni?
10# Te tényleg ennyire idióta vagy?
Elég 10 percet keresni a neten, és azonnal rá lehet akadni arra, hogy milyen súlyos következményekkel járhat, ha a nő, aki szült, nem fekszik kellő ideig. Idősebb korára kész a méhsüllyedés stb.
Ez nem játék, meg nem kényeskedés, hanem gyógyulási folyamat te retardált. MEG KELL GYÓGYULNI és a belső dolgoknak vissza kell rendeződniük....
És szerinted a méhsüllyedést ismerték 200 évvel ezelőtt? Senki le se szarta, mi van a nőkkel.
De látom, megbántva érzed magad a kommentemmel, mert körülötted kell, hogy forogjon a világ, mert te szültél egy gyereket. Hát elárulom, nem egy nagy teljesítmény. Bármelyik útszéli macska képes rá.
12#
1. Már akkor is létezett a gyermekágy és már akkor is tudták, hogy szülő nőt nem szakasztunk szét.
2. Nem engem bántottál meg, hanem minden nőt, aki szült és komolyan veszi az egészségét.
A kommentemet meg azért írtam, hogy ne higgye esetleg azt bárki, hogy bármilyen mértékben is van igazság abban amit mondasz.
Senki nem mondta, hogy világraszóló teljesítmény, hanem azt, hogy van egy gyógyulási folyamat, amit ki KELL várni, különben súlyos következményei lesznek. Minden felelősség teljes nő szülés után üljön meg a fenekén és bírja ki azt az időt, amíg meggyógyul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!