Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan kismama akinek...

Van itt olyan kismama akinek volt trombozisa és szült?

Figyelt kérdés
Van olyan kismama akinek még terheség elött volt trombozisa?Azoknak a nőknek még a szűlés elött bekell fegüdni a kórházba?Igaz,hogy a terheség alatt adnak szurit?Az ilyen nőknél mit csinálnak az orvosok?Nagyon kiváncsi vagyok erre.Nekem is volt és szeretnék babát és kíváncsi vagyok mi,hogy van.Köszönöm a válaszokat!
2008. nov. 25. 00:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem nincs, de az unokatestvéremnek még most is ott van a rög. Ő Syncumart szed már régóta. Mikor terhes lett, akkor átállították a terhesség ideje alatt Heparinra, és persze több kontrollvizsgálaton kellett neki résztvenni. A szüléséről annyit tudok, hogy tervezett császár volt, gondolom azért, hogy ne erőltesse meg magát. Terhesen nem feküdt kórházban, csak a vége felé, hogy bizti jól be legyenn állítva a gyógyszere. Egészséges kisfiút szült. :)

Azért azt tanácsolom Neked, a nőgyógyászod az elejétől tudjon a problémádról.

Mindent bele! :)

2008. nov. 25. 04:44
 2/4 anonim ***** válasza:

szia! Nekem nem volt trombózisom mégis érintett vagyok a témában, leírom, hátha segít. Amikor a tesóm trehes lett egy véltelen vérvizsgálat következtében kiderült, hogy genetikai betegsége van, minek következtében mélyvénás trómbózisra hajlamos, főleg a terhesség alatt. Szóltak neki, ha van tesója, őt is ki kell vizsgálni. Persze hogy én semúsztam meg, ugyanaz a Leiden-mutációm van nekem is,mint neki. Amikor terhes lettem a nőgyógyász után egyből a hematológust kerestem fel. A terhességem alatt végig injekciózom kell magamat (Clexane-t) naponta egyszer, kivéve a szülés napját, egészen a szülést követő 2 hétig. Egyébként, ha más probléma nincs, nem indokolt a császár.

Remélem valamennyit segítettem.

2008. nov. 25. 13:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, az első esetben a jelenlévő vérrög miatt volt indokolt a császár.
2008. nov. 25. 13:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Szerencsére én nem örököltem a trombozist de az orvos mondta,hogy bármikor lehet megint.
2008. dec. 3. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!