Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Erdemes jarni szulèsfel...

Erdemes jarni szulèsfelkèszìtore?

Figyelt kérdés
Mert engem valahogy nem huz,1 dolog ami èrdekelne. Azt hallottam hogy van 2 fèle lègzès,amit vajudàskor ès amit tolòfàjàskor kell alkalmazni,ez igaz? ha igen,valaki eltudnà magyarazni hogty milyenek is ezek a lègzèsek? 36 hetes kismami
2008. nov. 24. 15:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
én voltam szülésfelkészítőn, a szülőszobát akartam látni, meg jó volt hallani a gyermekágyról is, csak sok minden nem úgy van élesben, mint ott mondták. A légzés: a rendes fájásoknál egy mély, hasba történő légzésről van szó, lassan, 4ig számolva beszívod a levegőt és ugyanígy kifújod. Van a pihegő légzés amikor így lihegsz, a rekeszizmodat lebegtetve, ezt nem nagyon ajánlják, mert sok oxigént von el. Van a tolófájásos légzés, amikor az első légzéssel kezdesz aztán benntartod a levegőt és nyomsz mint az őrült. Ezt terhesen ne gyakorold, a nyomást. Egyébként a szülésre felkészítőn csak azt mondták, hogy a lihegést hanyagoljuk. A gázt meg az első légzéssel lehet jól szívni. Hogy mennyire jók a légzések? Fogalmam sincs, csaszis voltam. Az első légzést csináltam amíg vajúdtam, de csak 3 óra volt az is. Könnyű szülést!
2008. nov. 24. 15:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Én jártam és jött a párom is, csak néha nem ért rá, én pedig 3 szor kimaradtam a kórház miatt és bánom is.

Szerintem menj, olyanok is voltak akik dolgoztak és ők is mondták megérte, ha másra nem is személyes együttérzés a többiekkel, és egy kis kikapcsolódás.

De már késő van neked , mert ilyenkor már túl kéne lenni a felkészítőn.

Légzések: 4 ütemre be lassan, 5 ütemre ki lassan.

Ezt alkalmazd és ellazit, nem szabad kapkodni a levegőt, nem szabad fújtatni, mert kifáraszt.

2008. nov. 24. 15:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
első válaszoló vagyok, szerintem nem késő, én is 34-36 hetesen jártam, mert akkor mondta a védőnő, hogy van. Nálunk 4 volt, egy szüléses, szülőszobával, a második a gyermekágy a szülés utántól mondta el, hogy mi lesz amíg a kórházban vagyunk, a harmadik egy szoptatásos előadás volt a negyedik meg a támogatásokról, arra már nem mentem el. Közben lehetett babafürdetést nézni az előadás előtt minden héten. Szerintem jó volt, találkoztam később olyannal amíg bent voltam, akit ott ismertem meg és jó volt ismerőst látni.
2008. nov. 24. 15:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Rendben,koszonom a valaszokat :)
2008. nov. 24. 16:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is jártam a szülészeten, de nem tanfolyam keretében. HÁÁÁÁT amit ott hallottam (hangok) bárcsak ne jártam volna. Remélem téged nem rémít majd el egy-két ordító kismama...
2008. nov. 24. 17:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
az ordító kismamákra ne figyelj, szerintem annyira nem érdemes eljárni,tényleg a légzéstechnika a lényeg,de azt meg ugyis elmondja akkor ott neked a szülésznő,és ne keseredj el ha elsőre nem jön össze....nekem sikerült kitoláskor az elsőt a fejembe nyomni,igy nagy piros lufi lett,de biztattak,igy a következő jó helyre ment!!! ordítani,kiabálni lehet,de nincs értelme...csak az energiát veszed el,ami kitoláskor kell,és a babának és neked lesz rosszabb...két nyomás között,abban a 10-20 minbe meg ugyis örülsz h élsz,nem h kiabálással foglalkozz
2008. nov. 24. 17:32
 7/8 anonim ***** válasza:
hülye vagyok,másodpercben nem minbe,azért az jó hosszú lenne:-)))
2008. nov. 24. 17:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Én már 2 babát szültem,de nem jártam.A szülőszobát a fogadott szülésznőm megmutatta,a feltett kérdéseimre válaszolt,a légzés miatt pedig jógázni jártam a terhesség alatt,sikerült is megtanulni.Mivel én spontán szültem,alkalmazni is tudtam.És a 2.nál már gátmetszésem se volt(lehet,h ez a jógaórán végzett gátizom-tornának köszönhető)Könnyű szülést!
2008. nov. 25. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!