Mennyire súlyos szülésnél a méhlepény leválás?
Attól függ, mikor válik le és milyen mértékben.
Nekem van az ismerősök közt egy család, ahol a rövid köldökzsinór választotta le szülés közben, a baba feje már a szülőcsatornában volt, az meg ugye az első, amit erről megtanulsz, hogy császár akkor már nincs. Anyuka megúszta, a baba károsodott, a testvére születésekor vették le a gépről egy év múlva.
Nálam szerencsés kimenetellel ugyanez volt, mint amit a 11-es ír.
2h kitolás
Beállítottak fájásgyengének..
Nyomták ki a babát
Császár már nem lehetett.. de nem akart lejönni..nem tudott segíteni..
Vákuummal lehúzták..
De méhlepényt nem kellett szülnöm..
Rövid köldökzsinór volt..
Ez uh-on nem látszott...
Így is 7,5 h volt csak a szülés amúgy
2. Babánál direkt kérdeztem, hogy lehet-e vizsgálni erre..
Nem lehet sajnos.
Minden rendben volt
2,5 h alatt meglett a baba.
Egész más volt egy normál hosszú zsinórral, segítő babával, pedig a nyakán volt a zsinór
/ ez a mi keresztünk szerintem...ozgulok hogy lesz a 3. Esetben/
Szerintem nyugodtan írj rá
Legközelebb írd azt, hogy korai lepényleválás.
Nem mindegy, mennyire válik le a lepény és érett-e már a baba.
Ha emiatt koraszülés lesz, annak nyilván tudod a kockázatait.
Ha levált a lepény, a magzat oxigénellátása megszűnik, és nagyon gyorsan ki kell emelni a méhből, hogy ezt károsodás nélkül megússza.
Az anya is vérezni fog, hiszen a méh nem tud úgy összehúzódni, és ezzel elzárni az ereket, mint mikor a szülés utolsó szakaszában, az "üres" méhben válik le a lepény. Magyarul: ez az nőre nézve is akut életveszélyt jelent.
Ha szerencséjük volt, csak részleges lepényleválás történt, gyorsan észlelték, és megkapta a szükséges ellátást. És remélhetőleg nem lett extrém koraszülött a kisbaba.
12. Vagyok
Már terhes voltam a 2. Babával, amikro ráébredtem, hogy milyen veszélyben volt a kicsi.
Emiatt kérdeztem a vizsgálatokat is..
Jó orvossal, kórházban szültem, egyáltalán nem éltem meg traumatikusan.
Másrészt biztosítottak róla, hogy nagyon kicsi az esélye többedik alkalommal is rövid legyen.
Nálunk a családban senkit nem tudok, hogy császáros lett volna..
Pedig nagy csalàd vagyunk, jellemzően mindenki 3 gyereket vállal..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!