Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Leteznek olyan nők, akik...

Leteznek olyan nők, akik annyira természetes szülés maniasak, hogy a baba egészsége sem fontosabb?

Figyelt kérdés
A kérdést egy beszélgetés ihlette az egyik barátnőmmel.
2020. máj. 24. 14:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%
Kedves #7-es 12 óra nem sok szerintem. 24 óra után már valóban megfontolandó lehet a csm, még akkor is, ha a baba rendben van. PIC-en? Nem a NIC-en? A PIC-en korababák vannak, ha valaki 37. hét előtt szül, nem hagyják 30 órát vajúdni. Nézd, érzem az ellenszenvet a kommentedből, én megértem azokat, akiknek traumás szülése volt és ilyen sarkosan állnak a dologhoz. Ettől függetlenül a statisztikák szerint nem te vagy az átlag. Vagy most én is jelentsem ki, hogy szerintem meg minden szülés csoda jó és kizárt, hogy másoknak fájt, mert én megszültem 6 óra alatt és a tágulást csak kis derékfájásként éltem meg? Sőt a terhességem alatt se volt semmi bajom.. Ez egyrészt a szerencsének, másrészt a tudatos táplálkozásnak meg sportnak köszönhető. Mások vagyunk. De ott van egy raklapnyi tudományos cikk meg tanulmány a szülés lefolyásáról. Továbbra is tartom, hogy jogunk van úgy szülni, ahogy biztonságosnak érezzük. Én a császárt meg a szülésnél való agyatlan beavatkozást pedig nem érzem annak. Ha harántban lenne bennem, vagy oxigénhiányos lenne, kérdés nélkül engedném a császárt..
2020. máj. 26. 15:00
 12/14 anonim ***** válasza:

PIC-nek hívják nálunk. Gondolom összevont osztály. Minden kora baba és ellátásra szoruló oda kerül.

Ne érts félre, bennem nincs ellenszenv. Alapból természetes szülés parti vagyok, legközelebb is így mennék neki. Nekem az a bajom, hogy sosincs értelmes aranyközépút. Vagy amit te írtál hogy gyorsan-gyorsan, vagy szarnak bele azt majd megszülsz valahogy. Nulla fájdalomcsillapítást kaptam pl. Szerinted ez normális egy 33 órás szülésnél? Két éjjel nem aludtam, két napig nem ettem egy falatot sem (nem azért, mert nem lehetett, hanem mert nem tudtam és egyfolytában hánytam szülés közben). Toltak belem az infúziót mert többször rossz lett az nst. Utána mindig mondtak, jól van már jobban érzi magát a baba. Hat köszi.

Egy normál idős természetes szülésnél tuti nincs jobb. De a kórházak vagy vágnak ha kell ha nem, vagy szenvedtetik a nőket. Nincs valami értelmes protokoll valahol?! Mert akkor én legközelebb oda megyek az tuti.

2020. máj. 26. 15:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen mint ahogy sok nő annyira császárt akar, mindenáron kényelemből, hogy nem érdekli őket hogy a gyereknek hogy lenne a jó. Természetesen mindkét táborból vannak bőven.
2020. máj. 26. 15:26
 14/14 anonim ***** válasza:
#12-es,itthon nincs egységes protokoll, jól érzed. Van, ahol szülhetsz pvn faros babát van, ahol nem, van, ahol csak lányt. Van, ahol szűrnek streptococcus-ra, van ahol nem. Jó lenne, ha az anya érdekeit vennék figyelembe, kapna fájdalomcsillapítást,ha nem bírja, támogatnák. 3 napig vajúdni embertelen, fárasztó, kb. esély sincs a szülésre totál kifáradtan, elkeseredve. Mondtam, én szerencsés voltam, kitoltásra értem be, de ahogy egy előző kommentelő is írta, nekem is akartak oxyt kötni kitolásához, totál feleslegesen. Az ügyeletes nőgyógyász azt mondta, hogy kizárt,hogy 6 órája kezdődtek a fájásaim, telenyomott antibiotikummal. Már nem volt erőm vitázni.🤷
2020. máj. 26. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!