Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki hajlékonyabb, jó kondiban...

Aki hajlékonyabb, jó kondiban van annak könnyebb a szülés?

Figyelt kérdés

Tudom, rengeteg minden befolyásolhatja egy szülés kimenetét, de mégis felötlött bennem a kérdés, hogy lehet-e kapcsolat a kettő között.

Ti milyen fizikai állapotban voltatok a terhességetek előtt és hogy alakult végül a szülés?

2020. máj. 11. 21:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
En csak sokat setaltam elotte, fiatalabb koromban uztem versenysportokat, de szulesig nem tornaztam egy kezdeti verzes miatt. Viszont amit vki irt korabban, en is egy versenynek vettem az egeszet, megmondtam a dokinak hogy doktor ur en nem szeretnek a korhaz kertjeben orakat setalgatni vajudva, nem az en mufajom. A fajdalmat hagytam hogy vegigfolyjon rajtam es tiltakozas helyett (nem birom, valaki szedje ki belolem) engedtem hogy haladjon a folyamat, vartam hogy talalkozzak a babammal. 10kor folyt el a magzatviz, delben vettek fel az osztalyra 14:22kor kibujt a lanyom. Fejben szerintem tobb dol el mint hajlekonysagban/izomzatban, de majd nyilatkozom a kov szulesem utan amit uezzel a "taktikaval" tervezek vegignyomni.
2020. máj. 13. 08:57
 12/14 anonim ***** válasza:
egyén függő,mert 50% az esélyem indenek.sportolok között van aki hamarm egszül valaki nehezen szült.nem sportolo átlag embereknél van aki lusta alig mozok mégis a baba 3-4 kgk örüli lesz és hüvelyi szülés lesz és 2,5-4 ora latt megszül,van aki mozog dolgozik szülésig és 7-9 orát vajudik
2020. máj. 19. 10:40
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem sportoltam, nem mozogtam sokat. 4óra alatt megszültem.
2020. máj. 19. 12:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Én a lányomnál nagyon fitt voltam, amikor teherbe estem (napi kb. 3 óra biciklizés hegyen-völgyön, plusz mellette torna heti többször), végigmozogtam a terhességet, persze sokkal lightosabban. Nagyon könnyű és gyors szülésem volt, méhszájérlelő kúppal indították, miután megkaptam a kúpot, 4 órán belül kibújt a lányom. A mostani terhességemet kissé kevésbé fitten, de azért még egész jó kondiban kezdtem, az első trimeszterben semmit nem voltam képes mozogni. Most a másodikban vagyok, már egyre többet tornázom/sétálok, remélem, tudom még fokozni az intenzitást, és hogy ez a szülés is hasonlóan könnyen lezajlik.
2020. jún. 9. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!