Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Váratlanul indult be a szülése...

Váratlanul indult be a szülésetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne, hogy mennyire váratlanul indult be a szülésetek (és melyik héten). Volt bármi előjel, esetleg gyengécske hasfájás, vagy rögtön konkrét fájás jelentkezett? Beindította valami, vagy spontán volt? Mikor kezdődött?

Már nagyon türelmetlen vagyok, a végét annyira lassúnak érzem. Köszi a válaszokat!

38+2

2020. máj. 1. 23:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

40+3-ra indult így váratlannak nem mondanám 😀

Nem volt előjel. Csorogni kezdett a magzatviz, bementunk a korhazba. Azt mondtak nem a magzatviz. Persze később kiderült, hogy az volt, de ez mindegy. Szoval épp adta ki az orvos a leletet, hogy nem magzatviz. Aztan akkor jött az első fajas. Hazamentunk egész éjjel és másnap egyre erősödött és sűrűsödött. Másnap este 7-kor mentünk vissza. Harmadnap reggel fel 10-re lett meg a kisfiam.

2020. máj. 1. 23:13
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
37+2 hétre szültem. Semmi előjele nem volt, annyira váratlanul ért. Aludtam, hajnali fél 4 körül felugrottam az ágyból, hogy kijött egy csepp valami, megijedtem, hogy mi ez ilyen hirtelen, már szülni fogok, a következő pillanatban pedig elöntött a magzatvíz. Gyorsan be a kórházba, háromnegyed 4 körül már bent voltunk, folyamatosan jött a magzatvíz, nem volt semmi fájásom, kaptam oxitocin infúziót, attól sem fájt, pedig állítólag a gép mutatta, hogy szép fájásaim vannak. 5:12-kor már kint volt a kisfiam, császárral született, mert farfekvéses volt. Olyan gyorsan történt minden, fel se tudtam fogni, már le is zajlott.
2020. máj. 1. 23:19
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Első gyerkőcnél kiírt nap előtt 2 nappal hajnalban elfolyt a magzatvíz, szóval már várható volt. 2.gyereknél 37.héten tágulási vérzésem lett, persze bementünk a szülészetre, megnézték, minden rendben volt. Hazamehettem, de mondták, h. bármikor beindulhat. Szenteste még eltelt, sokat pihentem, aztán éjjel fájásokra ébredtem. Tudtam, hogy ez az lesz. Mert visszatérő 6-7 percesek voltak. Karácsony reggelére megszületett a fiam, akit januárra vártunk. Átlagos súllyal, hosszal látta meg a napvilágot. Még viccelődtek is a szülésznő, hogy biztos a halászlé indította be, hát lehet:) Kitartást, könnyű szülést kívánok!
2020. máj. 2. 00:04
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

41+1

Nem volt vàratlan, hiszen már baromira vàrtam..

Spontán, a semmiből lett éjjel fájásom..

39+6

Ilyen szinten ez sem volt váratlan.

Viszont reggel 2-od fokban érett lepény és 3000 méhszájértékem volt még..

Úgyh az előzmények alapján nem számítottam rá, bár reménykedtem benne.

Egyik esetben sem volt ráutaló jel, az terhességem idejét leszámítva.

2020. máj. 2. 00:04
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat, jöhet még, minden infó hasznos.

Nekem ma este úgy fáj a hasam, de nem ilyen vissza-visszatérő hanem mintha menstruációs görcs lenne folyamatosan.

Nem tudom mennyi van még hátra, a baba feje beékelődve, nyákdugóm már nincs, hasam mindig megy.

Ma már annyira nem tudtam mit kezdeni magammal, hogy nagytakarítottam, meg kicsit átrendeztem a konyhát és a kamrát, de úgy elfáradtam, hogy ha most indulna be, nem tudnék elvánszorogni a kórházba :D

2020. máj. 2. 00:18
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt azaz “igazi” nagy könyv szerinti fájásom. Reggel kissé torz arccal ébredtem, megfőztem majd ebéd után kezdtem rosszul lenni. Vagyis borzasztóan fájt a derekam és onnan sugárzott a méhem fele folyamatos fájdalom. Felhívtam az orvosom, mondta h menjek be este hozzá a magánrendelése után rám néz minden rendben van e, pár óra múlva sokkal jobban fájt, újrahívtam hogy sokkal erősebben fáj nem bírom ki este 8ig így behívott, hogy 2betege között megnéz. Egyből közölte mikor megvizsgált, hogy még 1pácienst megnéz a többit lemondja, nem sokára szülök induljunk a kórházba nem sokára jön ő is. 2órával később már a kezemben fogtam a kisbabám
2020. máj. 2. 00:29
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

37+4 már egy hete be volt ékelődve, éreztem is kósza fajasokat, de semmi extra,azt hittem joslok . Pont aznap lőttunk pár képet, vissza nézve teljesen egyértelmű kellett volna hogy legyen, úgy fél volt puffadva még a szám is.

Este elsetaltunk úgy 800 méterre a boltba meg vissza, 10 percre rá pukkanast éreztem, mondtam a férjemnek hogy ez lehet a magzat víz lesz, felalltam és el is kezdett csorogni, de fajasom nem volt. Itt külföldön csak rendszeres 4-5 perces fajasokkal lehet bemenni, de felhivtam őket, mert nem éreztem a mozgást, be hívtak ctgre

10 percre a magzatviz elfolyasra kezdődtek a fajasok, egyből 2-3 perceseek és a falat kapartam . Illetve baromira elkezdett menni a hasam. A ctg után megvizsgáltak és közölték hogy teljesen ki vagyok tagulva irány a szülő szoba (kB egy órával a magzat víz elfolyas után) a kitolas kicsit hosszú lett az én hibámból, nem nagyon mertem "beleallni" a fajdalomba így két óra lett a kitolas, osszessegeben olyan 3ora volt az egész szülés

A takarítás amúgy pont tipikusan fészek rako ösztön ami jelzi a szülés közeledtét. A hasmenés szintén, mert a szervezet felkészül és tisztul.

Szóval lehet nincs sok már hátra neked sem :)

2020. máj. 2. 00:49
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
10. nap bennfekvés után indult meg (terminustullépés miatt...) 41+3-on, szépen lassan: először elkezdett távozgatni a nyákdugó (kb három napig), majd görcsölgetések, 23-án reggel enyhe 3-5 perces fájások, majd estére erős 3 percesek, 7-kor voltam egy ujjnyi, éjfélkor 2 ujjnyi, akkor vittek le a szülőszobára, egy óra múlva 3 ujjnyi, burokrepesztés, mert akkor hitték el, hogy konkrétan már összefolynak a fájásaim, nem tudtam magamról, konkrétan csak hangokra emlékszem mindebből... utána szülőágyon voltam kb 3 órát (egy órának tűnt), mondták hogy szóljak, amikor úgy érzem, hogy tolni kell, hát mondom már érzem, el se hitték... 4:35-kor húzták ki vákummal, mert nem teljesen volt lent a baba feje (ezt mondjuk azért nem értem mert az uh-kon azt mondták hogy teljesen be van illeszkedve)
2020. máj. 2. 02:49
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

41+1-re szültem, azért váratlan nem volt 😅

Sok jósló volt már előtte, néha annyira erősek, hogy azt hittem, megyünk. Aztán egy hajnalban jött egy olyan, ami erősebb nem volt, de teljesen más, így sejtettem, hogy eset van. Először 20 perc, aztán 15, 12, 8....aztán 5 percesekkel indultunk be, éjjel még is lett a kislányom :) Burkot repeszteni kellett, nem folyt el a víz magától.

2020. máj. 2. 07:27
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

A 39. hétnek az utolsó napján volt. Simán délutàn azzal indult, hogy folyik a magzatvizem. Nem lehetett nem észre venni nem érezni;) más akkor még semmi szülés elötti tünetem nem volt. Összekészültünk, elindultunk a korházba. Szokásos vizsgálatok megvoltak, megkaptam a szobát , még mindig semmi nem volt egèszen éjfélig kb. Onnantól begyorsultak az események pikk pakk fájások jöttek mentek és hajnal 4.32 kot született meg a lányom.

Kitartást Neked! :)

2020. máj. 2. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!