Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az újszülötteket muszáj...

Az újszülötteket muszáj fürdetni minden nap?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 28. 15:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Nem, sőt, nem is ajánlott a bőrük miatt. Egyedül a napirend betartása miatt szokták ajánlani.
2020. ápr. 28. 15:19
 2/14 anonim ***** válasza:
77%

Én minden nap fürdettem, de már bánom.

Sógornőm mondta hogy a második gyereket már csak 2 naponta fürdette pici korában így ha valami miatt kimaradt a fürdés, a gyerek nem ordított.

Mi pedig ha már 5 percet késtünk azonnal sírt.

2020. ápr. 28. 15:23
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Nemetorszagban es Spanyolorszagban sem furdetik sok helyen (van, ahol igen, de ritkabb), nalunk a koldokcsonk leeseseig egyaltalan nem ajanlottak egyik gyereknel sem, utana is csak heti 1x, max 2x. Mondjuk en mindezt ugy csinaltam, hogy a feneket, arcat mostam surun kakik, bukasok utan, ennyi erovel akar meg is lehet gyorsan furdetni, ami tenyleg nagyon rovid, de aztatni oket a vizben nemszabad, mert gyengiti az immunrendszer vedekezo-keszseget (mivel a bor is az immunrendszer resze). Nekem igy mondtak.
2020. ápr. 28. 15:36
 4/14 anonim ***** válasza:
31%

Nem. A jelenlegi ajanlások szerint heti 1 fürdetés javasolt. A kórházban ahol dolgozom, nem is fürdetünk egyáltalán. Szülés után meg van törölgetve, és ennyi.

Otthonra pedig ezt a heti 1x-i alkalmat javasoljuk, illetve langyos vízzel benedvesített kendővel áttörölgetni a hajlatokat, majd törcsivel szárazra törölni, esetleg bio mandulaolajjal átmasszirozni ha száraz a bőrük.

2020. ápr. 28. 15:40
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
Nekünk a kórházban nem mondtak semmit. Otthon egyből minden nap neki álltunk furdetni, tesom mondta h ilyenkor nem kell csak 2 naponta a köldökcsonk leesésig. Aztán a Vedőnővel egyeztetésnél valahogy szóba jött és ő meg azt mondta h minden nap kell mert hogy nekünk is jólesik a felfrissülés. Hat maradtunk a 2 naponta fürdetesnél és utána mikor már be gyógyult a köldoke előfordult hogy nem fürdött minden nap de az általában igen. Következőt is 2 naponta furdetném. Amikor nem fürdött popsitorlo olyan minden mentes hogy azzal áttöröltem es kész. Fürdés után testapolo a száraz bőre miatt (túl hordtam)
2020. ápr. 28. 15:55
 6/14 anonim ***** válasza:
70%
Nem, sőt nem is ajánlott. Én 3 naponta fürdettem kb. Ha bukott a nyakát áttöröltem természetesen.
2020. ápr. 28. 16:50
 7/14 anonim ***** válasza:
90%
Nem
2020. ápr. 28. 17:10
 8/14 anonim ***** válasza:
93%
Nem. Egyèni igènyekhez kell alkalmazkodni. Ha èlvezi a fürdèst, izzadós, nyàr van, akkor gyakrabban, ha utàl fürdeni, szàraz vagy ekcémàs bőrű, hidegebb az idő , akkor ritkàbban. Az èn fiam minden nap pancsizott ès imàdta, van akinek heti egy alkalom is elèg.
2020. ápr. 28. 17:10
 9/14 anonim ***** válasza:
77%

Nekünk elég izzadós a Babánk, elég érdekes illata lenne, ha csak két naponta sőt heti 1x? fürdene. Na meg persze a Babánk is jól esik szerintem.

Ráadásul ekcémás bőrű, de már vannak nagyon jó termékek ezekre a gondokra. (Ekcémás bőr nem szereti a vizet)

De nem tudnám elképzelni, hogy nem fürdik minden nap.

Persze ez is egyéni dolog.

2020. ápr. 28. 19:10
 10/14 anonim ***** válasza:
83%
Nem muszáj, de én is minden nap fürdetem. Ő szerencsére imádja, nagyon élvezi. Kevés melegvizbe beteszem pár percre, semmi fürdetőt nem használunk, pofiját , popsiját lemosom, ha kell akkor a haját is, picit locsolgatom aztán ennyi kb. Figyelek, hogy a köldökét ne érje víz. Nem az a klasszik áztatós pancsolás van természetesen, az csak sokkal később lesz aktuális. Nálunk sokáig összekeverte a nappali az éjszakával , ezért jónak találom hogy mindig úgy ér véget a nap, hogy fürdés,félhomály, szopi, alvás .
2020. ápr. 28. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!