Császármetszés után kinek mennyire volt nehéz a felépülés? Gerinces érzéstelenítés mennyire szörnyű? Gerincbe az injekció?
Az érzéstelenítés nem fáj, tényleg olyan, mintha nyomnák a hátad.
Az első felállás nagyon rossz, de utána tényleg mindegyik könnyebb lesz. Nekem most volt a 2. császárom, így kellett 10 nap, mire komfortosan éreztem magam, éjszakánként elégge nehezen keltem fel itthon. A kórházban könnyebb volt, mert volt miben megkapaszkodni, itthon nem olyan az ágyunk.
Nekem 3 hete volt.
Az érzéstelenítő egyáltalában nem fájt, kaptam bőr alá érzéstelenítést előtte, így meg sem éreztem. Az első felállás rossz volt, de napról napra egyre könnyebb volt, már alig fáj, a heg is szépen gyógyul. Egyáltalán nem volt olyan borzalmas, mint amit itt olvastam róla, nem volt brutális fájdalom. Fájt, de simán kibírható. Viszont hiába nem emeltem a fejem, a 3. napra migrénes fejfájásom lett, na az viszont borzalmas volt, rosszabb, mint maga a műtét, de pár nap alatt az is elmúlt.
Akkor en kivetel vagyok, mert nekem iszonyatosan fajt az erzestelenites, foleg hogy intentziv, 2-3 perces fajasoknal kaptam, es hat ember legyen a talpan aki tud „ cicahatat“ csinalni mikor majd szet szakad a teste...
a csaszar viszont meg se kottyant, este 10korul csinaltak, masnap reggel minden gond nelkul felkeltem , ellattam magam es a babam, minden flottul ment. Ereztem a sebet, persze, de elvoltam vele. Viszont az erzestelenites helye a 4. nap is irtora fajt, nem is birtam rendesen fekudni tole
Nekem nem fájt az érzéstelenítő, meg sem éreztem, már mondták hogy kész van, azt hittem még be se adták.
Ellenben utána rosszul lettem, majdnem elájultam meg hánytam, de adtak oxigént és jobban lettem gyorsan.
A felépülés nekem nem ment könnyen, az első felállás nagyon durva, de igaz csináltam mindent, 4-5 nap után már házimunkát is stb. de amúgy hónapokig nem éreztem magam jól, fájt a hegem. Most 15 hónapos a lányom, de még mindig sokat viszket és fáj is a heg. A hasam is érzéketlen.
Érzéstelenítést meg se éreztem. Csodálkoztam is, hogy máris feküdni kell.
A felállás nem kellemes, de én sokkal-sokkal rosszabbra számítottam. Hétfőn műtöttek, vasárnap már kutyát sétáltattam. Az Császárvonal mobilapplikációja nagyon sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!