Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátmetszés, szülés mennyire fáj?

Gátmetszés, szülés mennyire fáj?

Figyelt kérdés
Úgy tudom a gátmetszés nem kell mindenkinél de akinek volt mennyire fáj? Én még tini vsgyok így nyilván nem aktuális csak ha belegondolok hogy akár 10 év múlva mit fogok átélni aaah nagyon félek. Nem tudom elképzelni hogy én valaha szüljek pedig majd szeretnék. Ez normális? + nem a szüléstől félek hanem a gátmetszéstől mert anyukámnak kellet és mondta hogy neki nagyon fájt. És én félek attól hogy valaki ott tűvek szurkáljon

2020. ápr. 1. 21:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindkétszer a zárójelentésbőp tudtam meg, hogy volt gátmetszés, annyira nagyon meg akartam halni, hogy fel sem tűnt 😅
2020. ápr. 1. 22:51
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a gátmetszéshez jutottam, már olyan erősek voltak a tolófájások, hogy szerintem egy pofon sem tűnt volna fel. Az orvosom szólt, hogy tenne egy kis metszést, ezért ad érzéstelenítő injekciót. Eszem ágában sem volt vitatkozni, de megvárta a válaszom. A szuri pont olyan volt, mint amit a fogorvosok adnak, a metszés pedig olyan érzés volt nekem, mint egy varratszedés, éles csipesszel csippentés.

A varrásnál is kaptam injekciót és csak apró csippentéseket éreztem.

A felépülésnél 2 hétig fájdogált, 6. hétre pedig nyoma sem volt. (Persze a nőgyógyászom látja, más nőgyógyásznak viszont nem tűnt fel.)

2020. ápr. 1. 22:53
 13/26 khniki ***** válasza:
100%
Én is féltem a gátmetszéstől. Nem volt. De elég nagy sebem lett, sokáig varrt utána az orvos. Az sem volt kellemes. Maga a szülés nem veszes. A vajudás fáj, leginkább a keresztcsontba sugarzó fájdalom, de a kitolás teljesen fájdalommentes volt.
2020. ápr. 2. 07:38
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki fél tőle kérdező, de ha belegondolsz, túl sokan csinálják ahhoz, hogy annyira rossz legyen :D Valahol olvastam, hogy nincs benne a top 5 legfájdalmasabb dologban a világon.
2020. ápr. 2. 08:57
 15/26 anonim ***** válasza:
47%
Én mindig azt mondtam hogy nem akarok szülni de akarok gyereket természetes úton (elég ellentmondásos) de így éreztem. Aztán nekem nagyon fájdalmas volt mert nehezen tágultam és szegény baba már régóta a szülő csatornába volt és szeretet volna kijönni de a mehszaj pereme se akart eltűnni és nem tudott kijönni, szükség volt metszésre azt éreztem de nem fajt, a varrás kellemetlen volt, amikor a Cernát húzta de kibirhato mert a törpével a kezedbe vagy elfoglalva 😊
2020. ápr. 2. 09:46
 16/26 anonim ***** válasza:
47%

És a varrasnál volt érzéstelenítő

Meg annyi hogy a vágást akkor csinálta amikor már úton volt és hogy ki férjen én így éreztem és inkább vágjon mint hogy repedjen vagy szakadjon.

Utána alig bírtam ülni és a felkelés is kellemetlen volt de úgy 2-3 hét után egyik napról a másikra elmúlt a fajadom

2020. ápr. 2. 09:50
 17/26 anonim ***** válasza:
Én kívül belül szakadtam. A varrást fájdalomcsillapító ellenére is kellemetlennek éreztem.. Utána naprol napra jobb. Nekem az első egy hét volt kemény. Olyan mintha egy kaktusz lett volna ott😂 De hidd el, hogy ott az már nem fog érdekelni , már mindent megtennél hogy vége legyen és láthasd a babádat :)
2020. ápr. 2. 11:40
 18/26 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem, mindketszer gámetszéssel. Az egészben ettől féltem a legjobban (meg attól, hogy nehogy császár legyen), nekem is mondta anyukám, hogy nagyon rossz. És tényleg az volt. Az elsőnél pont láttam mikor a szülésznő kézbe veszi a szikét, és hiába pont fájáskor vágott, annyira a metszésre koncentráltam, hogy azt hittem leugrok az ágyról. Maga a fájdalom olyan, mint mikor késsel elvágod a kezed, abban a pillanatban nem fáj, hanem utána, csíp, ég, áhh nagyon rossz. A varrás még ennél is rosszabb volt, pedig két érzéstelenítőt is kaptam. A doki még rám is szólt, hogy ne nyávogjak már, hisz most szültem meg egy gyereket. Tényleg borzasztó volt. Az, hogy két hétig ülni, menni nem tudtam, feküdni is csak úszógumin, az mindennek a teteje volt. Nagyon sokáig fájt a szex is.

A másodiknál is volt metszés, annyira nem paráztam már, de azt is éreztem. A varrás része volt itt is a legrosszabb, de ekkor lelalábbnem ugatott le bunkón a doki, hanem rendes volt, már csak két öltés, már csak egy, mindjárt vége... rendes volt. 2 nap múlva már nem is éreztem.

Mindenki azt irja, hogy nem fáj, de gondoltam leírom, hogy van aki nagyon rosszul éli meg. Nem elrettenteni akarlak. A lényeg, hogy ne parázz rá előre, mert annál rosszabb. Végül is ki lehet bírni.

2020. ápr. 2. 13:15
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Tiniként úgy gondoltam nem szeretnék gyereket..

Szingli leszek egy tetőtéri luxusgarzonban 🤣

8-as

2020. ápr. 2. 17:29
 20/26 anonim ***** válasza:

Szia:)

Nekem volt gátmetszésem (4kilós baba) és akkor tudtam meg hogy vágott a dokim, amikor megszültem és jött összevarrni. A vágásból semmit sem éreztem, azt sem tudom mikor vágott... Viszont az utána lévő időszak. Na az amit nem kívánok senkinek. Inkább szültem volna 10x is akár, csak az a gátseb fájdalom ne lett volna. Csúnya lett, belilult. Nagyot is vágott a dokim sajna muszáj volt.. Kb 8hétig éreztem. 1-2 hétben volt baromi rossz, menni sem bírtam szinte de utána inkább kellemetlen volt csak.

2020. ápr. 2. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!