Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tegnapra voltam kiírva, de...

Tegnapra voltam kiírva, de sajnos nem történt semmi. A dokim azt mondta ad egy hét haladékot a babának, utána be kell feküdnöm szülésmegindításra. Első baba. Mire számíthatok? Az nagyon rossz?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék mindenre,pl. az előtte való estét már bent kell-e tölteni,hogyan zajlik pontosan egy megindítás és mi történik.Sokkal rosszab ez,mintha magától indulna be a szülés?Azt hallottam,hogy hosszabb ideig tart jóval.Igaz?Nagyon félek...C1111 nyitottságú méhszájjal szerintetek nagyon sokat fogok szenvedni mire kitágulok majd rendesen?
2008. nov. 20. 20:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj előre, addig lehet hogy megszülsz:-) Én két nappal az indítás előtt mentem szülni.

Van akinek jobb volt, van akinek rosszabb, ezt nem lehet előre tudni.

Általában gyorsabb, de fájdalmasabb.

Barátnőm szült így 2 éve, pénteken bement délben, vizsgálatok és szombat reggel 6-kor levitték a szülészetre, megkapta az infúziót és szült:-)

Ne félj tőle, mert annál rosszabb lesz. Várd, és próbáld élményként megélni, hisz első babád születik:-)

2008. nov. 20. 20:51
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Először is: egy hét még nagyon sok idő!!! A babád is úgy látja majd, hogy jobban teszi, ha kijön szépen, meglátod! Én vasárnapra voltam kiírva, és a dokim kijelentette, hogy babával vagy baba nélkül, de hétfőn be kell feküdnöm, hogy szem előtt legyek, és kedden csinálni akart egy terheléses CTG-t (infúziót köt be, ezzel fájásokat kelt - lényegében megindulhat tőle a szülés is). Szóval nekem az indítás előtt egy nappal kellett volna befeküdnöm. Kb. így meg voltam ijedve, mint Te, de a kisfiam vasárnap magától megszületett. A szülésindítás oxitocin-infúzióval történik, vagy burkot repesztenek. Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Viszont bevallom, hogy nálunk a szülésindítás egy természetes módja (sex) hozta meg a várva várt (akkor már tényleg várva várt) fájásokat. A méhszájam pénteken még teljesen zárva volt, de nagyon gyorsan meglett a baba. A tiéd az enyémhez képest egy nyitott kapu!:) Remélem sikerült egy kis lelket öntenem beléd! Nagyon szorítok, hogy mihamarabb meglegyen az a baba!
2008. nov. 20. 20:54
 3/18 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszket,azért kicsit jobb most...Csak az rossz,hogy én hiába tettem bármit is a "megindítás" érdekében már egy hete(annyira fáj már a csontom a lábamközött,hogy ha önzőnek tűnök,ha nem ,de már próbálgattam ezt-azt idő előtt is) nem történik semmi.Vízbe nem ülhetek a fertőzések miatt,hiszen nyitva vagyok,marad a zuhany,a szex is csak gumivaé lehetséges,ezen kívül még emeleten is lakunk,jó sokat kell lépcsőznöm,de nincs hatás...:(
2008. nov. 20. 21:01
 4/18 anonim ***** válasza:
Hát sajnos a gumis szex nem fog használni:( Mert az induláshoz éppen a kis fickók kellenének:( Akkor csak próbálj türelmes maradni, és beszéld rá, hogy itt az ideje előjönni!
2008. nov. 20. 21:16
 5/18 anonim ***** válasza:
En is egycipoben jarok veled.En keddre voltam kiirva,zart mehszajjal.Bar a dokim nem mondta mikor inditsa be a szulest en is remenykedem hogy meggondolja a kislanyom es kijon mielott inditani kene.En tegnap rengeteget setaltam,tobb kilometert,erre ma egesz nap barna kocsonyas dolog tavozik belolem,gondolom a nyakdugo.Fajas semmi.Hat csak egy van,legyunk turelmesek..Gyors szulest kivanok!
2008. nov. 20. 21:22
 6/18 anonim ***** válasza:

Az anyósom épp most mondta hogy a szülésmegindítás neki nem fájt jobban hanem gyorsabb volt mint a másik két gyerekénél, és nem is fájt annyira..A Sogornőm is ezt mondta, mindkér kislányával inditották..Ne aggódj!

37 hetes kismama

2008. nov. 20. 22:02
 7/18 anonim ***** válasza:
Nekem az első szülést inditották a másodikat nem. Szerintem nem volt fájdalmasabb az indítás miatt. Azt nem mondom, hogy nem fáj, de ahogy kibújik a baba minden fájdalom elmúlik. Majd meglátod! Nyugi és minden jót kívánok Neked és a babádnak is.
2008. nov. 20. 22:27
 8/18 A kérdező kommentje:
És ha megpróbálnánk gumi nélkül?Baj nem lehet belőle,nem?Vagy nyitott méhszájnál nem is használ?A fájásokat indíthatja be,vagy csak a tágulásban "segítene"?
2008. nov. 20. 22:36
 9/18 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy eddig nwem is féltem,mert gondoltam jobb lesz már végre kint,mint bent,de ez a dolog,hgy befeküdni,meg ilyen,meg olyan infúzió,meg tágítás...a hideg is kiráz tőle,jesszus...
2008. nov. 20. 22:38
 10/18 anonim ***** válasza:

szia!

nalam, szules meginditas volt es elso baba ! 18 oran keresztul vajudtam ugy hogy kozel se biztos az hogy a meginditassal hamarabb szuletik meg:) de 1 het meg sok ido, szerintem addig magatol fog jonni a babad!setalj rengeteget, lepcsozel, sexelni is lehet GUMIVAL!!!!!!! hatha meginditsa a szulest! sok sikert! es konnyu szulest kivanok!

2008. nov. 20. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!