Szeretném megkerdezni azoktól akik császárral szültek, milyen maga az egész procedúra?
Szia!
Sajnálom az első oldalon lévőket, akiknek szintén sürgősségi császár lett és így élték meg.
Én is sürgősségi császáros vagyok, s azért élik meg extra rosszul az újdonsült anyukák ezt, mert azt hitték velük nem történhet meg, illetve azt hiszik, hogy alkalmatlanok ahhoz, hogy spontán szüljenek.
Elképzelik az aranyorat, ami sok esetben császár után nem lehetséges... inkabb lelki okok miatt tűnhet förtelmesnek, alapjáraton egy sima műtét.
41.hetesen szültem.
Január 26-án este/éjszaka folyamán otthon kitágultam enyhe mensi görcsök keretében.
Másnap 27-én bementünk, mivel az orvossal megbeszéltük, hogy indítják a szülést.
Megvizsgáltak reggel 8kor, s mosolyogva jelezte a szülészorvos, hogy már majdnem teljesen kinyíltam, legkésőbb délre itt lesz a baba. 10kor kötöttek is oxitocint..
11 órát vajúdtam, alig vártam, hogy vége legyen. Este 10kor döntöttek, hogy betolnak a műtőbe, mivel a baba veszélyben volt már..
Az egyik legjobb érzés volt mikor beadták az epit, nem azért mert éreztem volna, mert nem éreztem semmit, hanem utána,mikor eltüntette a fájdalmat, megnyugodtam. Előtte kaptam lidokaint (azt hiszem) többet is gerincbe, pici szúrást éreztem, de teljesen eltörpült a vajúdás fájdalmai mellett.
Amit műtét alatt éreztem: matatás, tisztítás, majd baba kiemelése, rám helyezték, aztán levették rólam, majd a "függöny" mögé hozták, hogy láthassam.
Legközelebb 8 óra elteltével láttam.
Utána nekem is voltak természetesen hullámvölgyeim, hogy képtelen vagyok természetes úton szülni, olyan érzés volt, hogy küzdöttem, de mégis elbuktam.. (pedig errol senki nem tehet..)
Plusz nem élhettem át az aranyórát, nem volt meg az első kontakt..sorolhatnám.
De a párom segített ezeket a negatív gondolatokat leküzdeni, s végig támogatott, hogy lássam be, nem tehettem róla.
Szó mi szó, maga a császár egyáltalán nem vészes dolog! :)
Sőt, az áltató orvos végig a fejem mellett volt, s beszélgetett velem. :)
22L, most 2 hónapos baba anyukaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!