Szülés után milyen hamar lehet emelni a 15 kg-s nagytesót?
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy szülés után kb. mennyi időnek kell eltelnie, mire megemelhetem a kb. 15 kg-s, 2,5 éves kisfiamat. Tudom, tudom, minden nő teste egyedi, a gyógyulás üteme is egyéni, de egy körülbelüli válaszra vagyok kíváncsi, illetve hogy akinek van tapasztalata, ti mikor emeltétek fel először a nagytesót?
Császármetszés és hüvelyi szülés esetében is érdekel.
A kisfiam császárral született, akkor azt mondták, a 6 hetes kontrollig ne nagyon emeljek nehezebbet az újszülött súlyánál. Gondolom akkor, ha ismét császárra kerül sor, legalább 6 hétig a nagytesó emelgetése kizárva. :(
Most hüvelyi szülésre készülök, ezért arra is kíváncsi vagyok, hogy ha sikerülne, ebben az esetben is ki kell várni a 6 hetet, vagy akkor szabadabban emelhetem a tesót?
Köszönöm szépen. :)
Köszönöm a válaszokat. :) Akik hüvelyi után rögtön, vagy pár napon belül emeltek: erre kaptatok "engedélyt", vagy kérdeztétek egyáltalán az orvost, vagy hüvelyi szülés után nincs is ilyen ellenjavaslat? Ahogy bírod, csinálod?
Köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!