Császár után miért nem szabad emelni a fejet? Mitől fájdulhat meg?
Nem tudom, miért lett lepontozva az utolsó (én nyomom neki a zöld pacsit). Valóban az érzéstelenítés miatt alakul ki a fejfájás a korai mozgásnál.
Császárom nem volt, a térdemet műtötték, a férjemnek meg a lágyéksérvét, és mindnkettőnknek elmondták, hogy ne emelgessük a fejünket, ha nem akarunk brutál fejfájást.
Hármas vagyok, én bokaműtétnél választhattam, hogy altassanak-e, vagy érzéstelenítéssel műtsenek. Az altatást választottam, így csak egy éjszakát kellett bent töltenem, és nem kellett mozdulatlanul feküdnöm 12 órát a műtét után.
Aki lepontozott, az talán nézzen utána a dolognak.
Mindenkinek cseppre pontosan megvan az a mennyiségű agyvize, ami kiegyensúlyozott állapotban szükséges az életfeltételek jó működéséhez. Amennyiben érzéstelenítés után felkel/függőleges helyzetből felemelkedik - a még nem összezáródott szúrcsatornából (ahol megbökték) távozik ez a folyadék. Azt érdemes tudni, hogy elég egyetlen csepp ahhoz, hogy ez a kiegyensúlyozottság megbomoljon és amint ez bekövetkezik, a nyomáskülönbség hatására napokig tartó őrületes fejfájás veszi kezdetét.
Van, amikor érzéstelenítés során is veszít az illető a folyadékból, ilyenkor hiába tartja be a fekvést, önhibáján kívül ki fog alakulni a fejfájás.
Van erre már egy módszer, a plach-terápia, amikor a páciens saját véréből fecskendeznek be az elveszített folyadék helyére, így megszűnik a fejfájás.
Köszönöm Mindenkinek!
De akkor,ha jól értem, akkor ez csak a spinálisnál fordulhat elő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!