Van ahol tényleg háton fekve kell vajúdni/szülni?
Indított szülésem volt, végig rajtam volt az nst, ezért nem kelhettem fel.
Nekem háton fekve lett volna a legjobb, mert a szülőágyon pont találtam egy lyukat, ahol meg tudtam támasztani a derekam, és így jobb volt; de az orvosom rám szólt, hogy feküdjek oldalt, mert úgy jobbak a fájások, és a babának is jobb kereingés szempontjából. Nos, igaza volt az orvosomnak: oldalt fekve tényleg sokkal jobban fájt...
De durva, köszönöm a válaszokat! Én kezdetektől otthonszülést tervezek, ott természetes, hogy az anyuka ide-oda mehet, úgy helyezkedik, ahogy neki kényelmes. Kitolásnál is a bába (vagy az apuka) igazodik a kismamához. Szivhangot bárhogy tudnak nézni, akár folyamatosan.
Kényelmetlen is és a gravitáció sem segít, ha háton fekszik a kismama, érdekes és sajnálatos, hogy itt még ez a protokoll. Persze az orvosnak egyszerűbb...
36hkm
Bátor vagy, én nem mernék otthon szülni
A komplikációktol nagyon félek.
Első babám kéken született mert annyira a nyakán volt a köldökzsinór, majdnem megfulladt. Ezt otthon szülésnél hogyan tervezitek megoldani? Ha hirtelen császár kell mondjuk egy hasonló köldökzsinór probléma miatt? És perceken múlik a baba élete?
Komolyan kérdezem, érdekel. Nem félsz hogy otthon a háborítatlan környezetben még segítséged se lesz ha baj van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!