Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van ahol tényleg háton fekve...

Van ahol tényleg háton fekve kell vajúdni/szülni?

Figyelt kérdés
Van olyan korház, ahol a vajúdás, kitolás közbeni testhelyzetet nem lehet megválasztani? Tényleg mondjuk négykézláb, guggolva szülne a nő, de nem engedik?
2020. febr. 19. 17:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%

Nekem nem engedték, de azért, mert közben figyelik a baba szivhangjat. A legtöbb kórházban ez "szokás", felteszik az nstt, ha közben mocorogsz, nem érzékeli a szivhangot.

A vajúdás elején mondjuk még labdázhattam, setalhattam de ahogy telt az idő, már szóltak hogy most már csak fekudjek, mert fontos hogy lássák milyen a pulzus.

Szerintem ez nem feltétlen baj. Illetve, hogy is mondjam.. Én is tudni akartam mikor kell csaszarozni mondjuk mert esik a szivhang.

2020. febr. 19. 17:16
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Vajúdás alatt mozoghattam, csak 3-4x 5 percre kellett hanyatt fekve maradnom, míg rám tették a ctg-t. Viszont a kitolási szakaszban szigorúan háton kellett feküdnöm. Az első teljesen vízszintesen, csak egy párnát tettek a fejem alá, a másodiknál kicsit megemelték az ágy fejrészét.

Szinte sehol sem szeretik a más pozitúrákat, mert az orvosnak és a szülésznőnek így a kényelmes. Ha van fogadott doki vagy szülésznő, illetve magán intézményben szül a nő, ahol számít a szava, akkor van rá esély, hogy nem muszáj fekve. Én legszívesebben ülve vagy félig ülve szültem volna, de ott akkor már nem volt erőm bepróbálkozni, mikor rám parancsoltak, hogy fel az ágyra. Örültem, hogy közeledik a vége.

2020. febr. 19. 17:23
 3/16 anonim ***** válasza:
93%
Ahol én szültem, ott a vajúdásnál nem kellett feküdni (lehetett pl. labdán ülni), de az nst rám volt kötve. Kitolásnál viszont fel kellett felüdni az ágyra.
2020. febr. 19. 17:40
 4/16 anonim ***** válasza:
92%
Nekem 4 éve az indított szülésemet kellett végigfeküdni, annyi mozgásteren volt, hogy a hátamról kicsit a bal oldalamra fordulhattam...
2020. febr. 19. 18:07
 5/16 anonim ***** válasza:
90%

Nekem még oda is szíjjazták a lábam a szülőágyon a lábtartó részhez. Mikor szóltam, hogy mit csinál ez rohadt kényelmetlen , közölte hogy így kell szülni.

Vajúdás alatt mozoghattam.

2020. febr. 19. 18:52
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos több az ilyen hely, mint ahol lehet 😩
2020. febr. 19. 18:58
 7/16 anonim ***** válasza:
85%
Borzalom, komolyan. 😕
2020. febr. 19. 20:02
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez elég fosul hangzik, pláne az odaszíjjazós sztori. Én pont most beszéltem a szülésznővel (külföld) hogy milyen szülést szeretnék, ki is töltöttem a könyvet, amiben részletesen kifejtem, és látta hogy kipróbálnám a medencét, meg labdát, ilyesmi, és látta hogy azt is bejelöltem, hogy figyelgessük a szívhangot. Mondta, hogy ebben az esetben lehetek a medencébe, de negyed óránként ki kellene másszak hogy 1 percre meghallgassák a hangot. Én belementem, amúgy se akartam végig bent ülni, ha fáj amúgy is fel alá járkálok. Mi több lehet nem fekve fogom a kitolást se csinálni. Hagyom a gravitációt dolgozni, úgy a természetes.
2020. febr. 19. 21:04
 9/16 anonim ***** válasza:
88%
#4 vagyok, kitolásnál nekem is odakötötték a lábam a tartóhoz
2020. febr. 19. 21:12
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, Jahnban is ez az idiota haton fekvos lab felszijjazos kitolas van (vajúdás bárhogy akar kadban is), ezert ha szulnek még egyet mar nem oda mennek.
2020. febr. 19. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!