Két- vagy többgyermekes anyukák! A szülés a második, harmadik babádnál is ugyanúgy indult meg, mint az elsőnél?
második vagyok:
nem, tök más volt a kettő.
Az elsőnél elfolyt a magzatvíz, de 6 órán át nem volt fájás. Akkor adtak oxitocint, akkor jöttek szépen a fájások, nem számoltam, hány perceként, akkor már a víjúdóban feküdtem becsövezve (ctg, inflúzió), örültem, hogy élek. Állandóan irányítottak, most tartsam, most nyomjak, két oldalról belémkönyököltek..... Végül az első fájástól számítva 7 óra múlva lett meg a lányom.
A fiammal túlhordás miatt már 2 napja bent feküdtem, a világon semmi előjele nem volt a szülésnek, mikor a dokim úgy megvizsgált, hogy csillagokat láttam. Így lettem 2 ujjnyi...és így belefértem az ügyeleti idejébe :-((((((((
Mire visszaértem a szobámba már masszív 2 perces fájásaim voltak. Kb 1 órán át szenvedgettem, aztán felmentem a szülőszobára, ahol már 4 ujjnyit mértek, burkot repesztettek, és innen számítva olyan 1 órán belül meglett a baba. Bár a tágítás miatt nagyon haragudtam a dokimra, de aztán szülés alatt megbocsájtottam neki :-), mert hagyta, hogy a saját tempómban szüljek, sőt biztatott. Felkelhettem, nyomás közben guggolhattam....
Szóval összehasonlítva az első kíméletesebb, de hosszabb és irányítottabb volt (mintha nem is én szültem volna, hanem kinyomták volna belőlem.
A második brutális indulás után, jóval intenzívebb fájások mellett sokkal hamarabb lett meg, és azt éreztem ÉN szültem meg a babát!
az 1.babámnál este 7től jöttek rendszeresen a fájások,éjfélre értünk be kórházba akkor már 5percesek voltak.Abszolút nem akartam tágulni,reggel 6kor jött a főorvos,megvizsgált(2ujja volt "műsoros")de már tolóim voltak,vácuumot kért,és azzal született meg 6:42kor a fiam-
a 2.fiam indított lett 41+2hétr.
persze előtte való este elkezdett rendszeres lenni a fájás,bementem a kórházba(másnap reggel kellett volna)mondták,hogy 2ujjnyira nyitva vagyok.laza 5percesek voltak,hajnalban kaptam egy no-spa injekciót,attól szinte elmúltak a fájások.Reggel laza 10percesek voltak,9:45kor bekötötték az oxitocint,3x emelték a cseppszámot mire lettek mérhető fájások.aztán jól tágultam,így 13:20kor megszületett a fiam
a második jobb volt,kicsit jobban fájt,főleg a kitolási szak,de mivel tudtam mire számítsak,jobban tudtam figyelni magamra.ha lehetne 3x is indítottan szülnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!