Első babával naiv dolog arra készülni, hogy otthon vajúdjak?
Nyilván fogalmam sincs, milyen lesz a szülés maga, mire kell odafigyelni, viszont onnantól kezdve, hogy elfolyt a magzatvíz, még van vagy 24 óra átlagosan a szülés beindulásáig (legalábbis a szülésznő ezt mondta), most csak azért, hogy addig is ott feküdjek a kórházban, én őszintén szólva nem szeretnék bemenni rögtön akkor egyből. Szerintetek naiv dolog így első babával otthon megvárni, amíg 7-5 percesek lesznek a fájások és csak az után megindulni a kórházba (feltéve, hogy nem érzékelek semmi olyat, ami potenciálisan gondot jelenthet)? 10 perc autóval egyébként, és ha ennyire "ráérősen" csinálom, akkor addigra a férjem is oda tud érni mellém, neki sem kell rögtön az első jelnél a potenciálisan dugóban végigrohannia a városon.
Naiv vagyok és teljesen irreális elvárásaim vannak a dologgal kapcsolatban? Szeretném, ha minél pozitívabb élmény lenne a szülés (értelemszerűen), de azért veszélybe sem szeretném sodorni se a babát, se magamat.
Nekem magzatviz elfolyastol számítva 4 órán belül meglett a lányom. Nem siettunk, meg a férjem papucsat mostam mert az még hiányzott a taskabol, közbe folydogalt a magzatviz. KB fel óra múlva indultunk el de akkor már 2-3 percenként jöttek a fajasok, szerencsére beertunk de a dokino is mondta hogy már közel a baba. Otthoni környezetben nyilván jobb és az sem tetszik hogy minél hamarabb legyen meg a baba és beleszolnak a természetbe de én örülök hogy nem vártam tovább a férjem is ott volt így sokkal jobb is volt.
Könnyű szülést
Kedves szülésznő! Egy szóval nem mondtam, hogy nem voltak fájásaim. Voltak. Csak minden gyorsan ment. Tény, hogy rohamszülés volt, családunkban ez jellemző egyébként.
Középső gyereknél nem folyt el a víz, nem voltak túl erősek a fájások sem, de azért csak bementem. Ki is derült, hogy farfekvéses. Szóba jöt a megfordítása, csak éppen mire hozzáfogtak volna, már elindult lábbal kifelé. Így a kórházba érkezéstől számítva 1,5 órán belül a faros gyereket is megszültem. Várhattam volna még otthon erősebb fájásokra, nehogy gondot okozzak a kórházi dolgozóknak, csak akkor a gyerekem nem biztos, hogy túléli... SOHA nem kockáztatnám a gyerekem életét egy kis kényelmetlenség miatt.
Nekem azt mondta az orvos, hogy akkor kell elindulni a kórházba, ha valamelyik teljesül ezek közül:
a) elmegy a magzatvíz (ekkor otthon még max egy fél órát eltölthetek, gyors tusolás, összedni a cuccokat, és indulás)
b) kb. 5 perces fájások
c) közepes vagy erős vérzés (közepes vérzésnél kocsival, erős vérzésnél mentővel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!