Nagyon nem vagyok otthon az ilyen dolgokban ezérték kérdeznélek titeket. Mikor ajánlott tesztet csinálni? Lehetek terhes? Vagy korai? Vagy esetleg más dolog állhat a háttérben?
A párommal már elég rég téma a babavállalás.Én 23 ő 26 éves.
Szerdán úgy döntöttünk,hogy akkor megpróbáljuk.Van kalkulátorom ami kiszámolta és pont van esély arra,hogy teherbe essek.Ma reggel arra ébredtem,hogy görcsöl a hasam és a bugyimban barna cseppeket figyeltem meg.
Lehet,hogy terhes lennék?Vagy még túl korai lenne?
Mikor alkalmas tesztet csinálni?
Okoskodók kérem kíméljenek.
A válaszokat előre is köszönöm.:)
Köszönöm.:)
A héten úgy is megyek kontrollra és majd megemlítem a nőgyógyászomnak akkor.:)
Ovuláció idején van a legnagyobb esély arra, hogy egy nő terhes legyen. Ha megtörténik jókor az együttlét, akkor először megtörténik a megtermékenyítés, utána kb. 10 nap, mire megtörténik a beágyazódás, ez járhat pici görccsel, pici vérzéssel, de utóbbi elég ritka amúgy, a nők ezt általában nem érzik. Tehát itt már aktust követően majdnem 2 hét eltelik. A beágyazódás után kezd el termelődni a hcg nevű hormon, amit a teszt kimutat. Illetve a terhességi tüneteket is a hcg nevű hormon okozza. Tehát legkorábban aktust követően 2 héttel érdemes tesztelni, hogy kimutassa a teszt a terhességet. És akkor ha számolgatsz, akkor rájössz, hogy kb. akkor érezhetsz a terhességgel összefüggésben bármilyen tünetet és lesz érdemes tesztelni, amikor aktuális lesz a vérzésed. És első jele a terhességnek általában az, zömében az, hogy nem jön meg a vérzés. Úgyhogy ha szerdán voltatok először együtt védekezés nélkül, akkor kb. másfél hét, mire egyáltalán ebből igazolható lesz a terhesség. Kivéve, ha nem pont jókor voltatok együtt, mert akkor nyilván nem leszel terhes.
A vérzésed amúgy mikor aktuális?
Másfél-2 hét kb.
Nem napra pontos.
Ha már babát terveztek, szerintem érdemes lenne átrágnod a témát kicsit, a neten millió cikk szedi össze vázlatosan azt, hogy milyen időpontokban érdemes együtt lenni, hogyan lehet megsaccolni az ovuláció időpontját, illetve az is sok helyen le van írva, hogy mikor érdemes tesztelni.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!