Kinek milyen volt a szülése?
Szia!
15 órát vajúdtam. Ebből kb. 10 órát 5! perces fájásokkal, szinte alig tágult a méhszáj valamit. Nem volt fogadott orvosom, sem szülésznőm. (Útólag bánom) 12 óra vajúdás után műszakváltás volt, idősebb szülésznő oxitocint kötött be. Azonnal hatott. Kb 2 perces fájásaim lettek. Könyörögtem a férjemnek öljön meg. OLyan erős fájásokat csinált. Viszont ettől szépen eltűnt a méhszáj. Gáz volt reggel 9-től 11.30 kb. Utána tolófájások. 11.55-kor megszületett a kislányunk.Maga szülész sima ügy volt. 3 nagyobb levegő és kint volt. Rossznak hat a sztori, de valójában pozitívan fogom fel. Nem kaptam beöntést, gátvédelemmel szültem. Férjem végig velem volt. Aranyóra 2 óra volt. 1 óra bőr-bőr kontaktusban. Utána a picit elvitták, felöltözve hozták vissza. Újabb egy óra együtt.
Délpesti Kórház Centrum- Szent István Kórház 2019
Ha félsz, akkor kezdj jó könyvekkel
Szülés, ahol én irányítok
Útmutató szüléshez.
Nem minden részével tudok azonosulni, de a félelmet elsöpri..
Ha félsz, akkor a szülés nehezebb.
Ezek a könyvek nekem a “meg tudod csinálni” érzést okozták.
Nem volt könnyű szülésem, de abban a helyzetben egy pillanatig nem éreztem lehetetlennek. NehézNek is 2 ponton csak.
Sokkal durvábbra számítottam.
Pedig hasból könyököltek, és vákuumos befejezésre volt szükség, aminél a számomra rettegett gátmetszés elkerülhetetlen..
Én javaslom, hogy ne olvass neten szüléstörténeteket, mert mostanság sok a mozgalom a szülés erőszakkal És szülési traumákkal kapcsolatban, ezáltal sok negatív szülésélmény került előtérbe.
Van ilyen is, igen, de nem ezekkel a fejedben kell elképzelned a sajátodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!