Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek milyen volt a szülése?

Kinek milyen volt a szülése?

Figyelt kérdés
Még csak 14 hetes vagyok de nagyon félek a szüléstől! Mesélnétek Nektek milyen volt? Meg milyenek voltak a kórházi körülmények? Én Szegeden a klinikán fogok szülni.
2020. jan. 20. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt olyan rossz, mint amire számítottam. Ami a legrosszabb volt, az a fájások az utolsó 1-1,5 órában. Maga a kitolás nekem nagyon gyors volt, 3. tolásra kint volt, igazából pár perc az egész. Azt hittem ez lesz borzalmas, de nem. Nem volt fogadott szülésznőm, de egy nagyon kedves jutott, a dokim is nagyon nyugodt és segítőkész volt. A másik anyuka, akivel a szobában voltam, a 4. gyerekét szülte, nagyon sokat segített nekem. A csecsemős nővérek is nagyon aranyosak voltak, a kórházi körülményekkel is meg voltam elégedve. (Zalaegerszeg). Nekem összeségében pozitív élmény volt, de tényleg nagyon könnyű, problémamentes szülésem volt.
2020. jan. 20. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem elképzelhetetlenül fájt. De ne aggódj ezen, mert attól mert mi elmeséljük, neked egyáltalán nem biztos, hogy ugyanilyen élmény lesz. Van aki azt írja majd, hogy nem fájt, van, aki bele akart halni - köztük én. Az elme csodálatos, és szerencsésen kitörlődött az utolsó 2 órányi szenvedés emléke. Konkrétan egy-egy töredék kivételével nem tudom, hogy mi történt. Az első tiszta pillanatom az az volt, amikor a szülésznő azt mondta, hogy már látja a haját, sűrű és sötét. Onnantól észnél voltam és mindenre emlékszem. De addig csak a pokoli fajdalom van meg, semmi más. Már 8 hónapos a lányom, de nem telik el úgy nap, hogy ne jutna eszembe. Pozitívnak pozitív emlék mert megszületett a csodálatos kislányom, de ha jobban belemélyedek, csak a gyomorgörcs jön és a fájdalom emléke.
2020. jan. 20. 15:26
 3/8 anonim válasza:
100%
A szülés nagyon változó. A nejemmel 24 és 27 éve szültünk. Nem igen volt még akkor divat az apás szülés. De egy kis varosban (nagyközségben) nem volt gond. Hajnal 4kor besétáltunk (3-4km), kis beöntés, 8kor indult a szülés. Sapka, köpeny, maszk. A nejem fejét tartottam és töröltem. A doki kérte az ujjam a varathoz. Utána ciginel invitált fél óra múlva a kövire, de kihagytam.
2020. jan. 20. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első szülés nehéz volt, fájt nagyon, én meg hősködtem, hogy nem kell fájdalomcsillapítás. Persze, akkor kértem amikor már nem lehetett, a kitolásnál tartottunk. Úgy nyomták ki babámat, rásegítettek, persze a gátmetszés sem maradt ki. Ami persze utána fájt nagyon. A lepény meg csak kicsusszant, nem fájt, de a varrás:( Na akkor kaphattam fájdalomcsillapítót. De! A legfontosabb ez olyan fájdalom aminek az eredménye a baba, megéri a kínlódást, szenvedést! És persze a babának sem könnyű. A második szülés sokkal jobb volt. Észnél voltamtudtam mit mikor kell csinálni, érezni, az elsőnél a fájdalomtól már nem is tudtam gondolkodni sem. Persze, azt mondtam, ha az elsőt kibírtam fájdalomcsillapítás nélkül akkor a másodikat is kifogom, nézett is a nővér, hogy majd meggondolom magam. Persze kibírtam, gátvédelemmel, szuper szülésznővel, aki végig segített. Picit repedtem, a lepény kicsusszant utána. A kórházban segítettek a szobatársak, nővérek(bár úgy kellett szólni, hogy magyarázzák el a szoptatás, pelenkázást). Soha nem pelenkáztam még gyereket akkor, a szoptatás ról nem is beszélve. Ketten voltunk egy szobában, hozzá tartozott a fürdő WC is. Tisztaság volt. (Pécs)
2020. jan. 20. 16:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első nagyon félrement, indították, brutális műfájások 2 percenként 23 órán át. Azt hittem, nem éljük túl, túlzás nélkül. Császár lett. A kicsik természetesen születtek, sokkal hosszabb vajúdás után, de maguktól indulva nem voltak olyan durvák ezek, mint az első. A természetes szüléseim csodaszép emlékek, remélem, átélhetem még.
2020. jan. 20. 16:14
 6/8 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

15 órát vajúdtam. Ebből kb. 10 órát 5! perces fájásokkal, szinte alig tágult a méhszáj valamit. Nem volt fogadott orvosom, sem szülésznőm. (Útólag bánom) 12 óra vajúdás után műszakváltás volt, idősebb szülésznő oxitocint kötött be. Azonnal hatott. Kb 2 perces fájásaim lettek. Könyörögtem a férjemnek öljön meg. OLyan erős fájásokat csinált. Viszont ettől szépen eltűnt a méhszáj. Gáz volt reggel 9-től 11.30 kb. Utána tolófájások. 11.55-kor megszületett a kislányunk.Maga szülész sima ügy volt. 3 nagyobb levegő és kint volt. Rossznak hat a sztori, de valójában pozitívan fogom fel. Nem kaptam beöntést, gátvédelemmel szültem. Férjem végig velem volt. Aranyóra 2 óra volt. 1 óra bőr-bőr kontaktusban. Utána a picit elvitták, felöltözve hozták vissza. Újabb egy óra együtt.

Délpesti Kórház Centrum- Szent István Kórház 2019

2020. jan. 20. 17:51
 7/8 anonim ***** válasza:
62%

Ha félsz, akkor kezdj jó könyvekkel

Szülés, ahol én irányítok

Útmutató szüléshez.

Nem minden részével tudok azonosulni, de a félelmet elsöpri..

Ha félsz, akkor a szülés nehezebb.

Ezek a könyvek nekem a “meg tudod csinálni” érzést okozták.

Nem volt könnyű szülésem, de abban a helyzetben egy pillanatig nem éreztem lehetetlennek. NehézNek is 2 ponton csak.

Sokkal durvábbra számítottam.

Pedig hasból könyököltek, és vákuumos befejezésre volt szükség, aminél a számomra rettegett gátmetszés elkerülhetetlen..

Én javaslom, hogy ne olvass neten szüléstörténeteket, mert mostanság sok a mozgalom a szülés erőszakkal És szülési traumákkal kapcsolatban, ezáltal sok negatív szülésélmény került előtérbe.

Van ilyen is, igen, de nem ezekkel a fejedben kell elképzelned a sajátodat.

2020. jan. 21. 03:47
 8/8 khniki ***** válasza:
Nem volt vészes, semmi kibírhatatlan nem volt benne.nekem a kitolas nagyon hosszú volt, 2 óra, de nem fájt, csak nagyon kimerültem.
2020. jan. 21. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!