Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek azok a babák akik...

Szerintetek azok a babák akik a kiírt időpont után jönnek annak mi az oka?

Figyelt kérdés
genetika,anyától függ,nem elég fejlett,vagy csak úgy?:)
2010. júl. 21. 13:55
 1/7 anonim ***** válasza:
elszámolás
2010. júl. 21. 14:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta az orvos a 13. túlhordott napon, hogy biztosan elszámoltak. Szülés után mondta, hogy mégsem lettem elszámolva, mert a fiam bőre úgy szét volt ázva, hogy 1 hónap alatt jött csak rendbe.
2010. júl. 21. 14:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Mivel nem lehet pontosan megmondani, mikor következett be a megtermékenyítés, ezért egy hozzávetőleges középidővel számolnak. Vagyis a normál ciklus 28 nap, félidőben történik az ovuláció, peteérés. Maga a terhesség 38 hét, de az utolsó menstruáció első napjától számítják (hiszen ez az a dátum, amit ekzakt meg lehet mondani), tehát plusz 2 hét, vagyis 40 hét. Mivel azonban a természet nem pontosan a matematikát követi, lehet, hogy valaki az utolsó menzesz után nem pontosan a 14. napon esik teherbe, hanem mondjuk a 10-en, vagy a 20-on. És persze ehhez jön az is, hogy nem mindenkinek pontosan 28 napos ciklusai vannak és ezért már emiatt is borul a rendszer. Szerintem nem kell sokra tartani a kiírt időpontot, bár tudom, hogy annak közeledtével már mindenki be van sózva. Én pl. 40+4 napra szültem, igaz indítottak...

Barátnőm huga hőmérőzött meg minden és pontosan tudta, melyik nap esett teherbe. És valóban a kiíráshoz képest később, de az ő számításának megfelelő napon született a kislánya.

2010. júl. 21. 14:21
 4/7 A kérdező kommentje:
nekem nem nagyon akar kibújni a baba,pedig pontosan tudom hogy mikor volt a fogantatás...:)
2010. júl. 21. 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Két dátumra is voltam kiírva, és túlhordtam. Képzeld el, én napra tudom, mikor fogant, és kereken, napra pontosan 9 hónap múlva született. :) Így is megnézheted.
2010. júl. 21. 16:35
 6/7 anonim ***** válasza:
A lányom 41+2 hetesen született. A doki szerint el volt számolva, mert a bőre sem volt felázva egy picit sem, és semmi nem utalt a túlhordásra az időn kívül. Valószínű később fogant, mint ahogy azt gondoltuk.
2010. júl. 21. 16:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Mindkét gyereket túlhordtam. És mindkét esetben biztos volt a fogantatás ideje... Tehát az elszámolás kilőve az én esetemben:)

Én mindegyikkel napi 3*1 Mg citricit szedtem a 36. hétig. Az elsővel a 20.héttől, a másodikkal a 9. héttől. Korai nyílás és keményedés miatt. Az elsőt a 41.hét közepén, a másodikat a 42.hét elején indították. Méhtevékenységem nem volt, se a gép nem mutatta, se a doki nem érezte. Fura mód és fura helyen éreztem fájdalmat szüléskor. Ja, és mindegyiknek totál szét volt ázva a bőre:(

Általában a fiúk szeretnek tovább maradni:)

2010. júl. 21. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!