Akik már szültek! Mi az amit már nem hagynál szülés közben, hogy csináljanak veled?
Gondolok például olyanra hogy olvastam valakit kézzel tágitottak és hogy az mennyire nagyon fájdalmas volt, és hát mondták neki a többiek hogy miért hagyta?!
Dehat nyilván ott nem arra gondol a szülő nő hogy ezt szabad e vagy mire jó, ha nem is mondják, hanem az orvosra van bízva ha szerinte ezt kell csinálni akkor ezt kell...
Utána már lehet gondolkozni, hogy lehetett e volna másképp, más megoldással?
Ilyesmi tapasztalatokat várok. Mos tlesz az első szülésem.
Oxytocin. Hanyatt fektetés, lábak kengyelbe kötése. Tolófájás nélküli, parancsszóra nyomatás. A gyerek kikönyöklése. Bazi nagy gátmetszés. Utána összevarrás (vagyis csak próbálkozás) túladagolt érzéstelenítővel, amitől nem sikerült rendesen összeilleszteni a sebszéleket.
Bár inkább arra szavazok, hogy úgy en bloc a hüvelyi úton való megszülesztés. A császár (ha nem sürgősségi) kiszámíthatóbb, biztonságosabb a gyerekre nézve. Az enyém ezzel szemben nagyon gáz lett a fentiek után. Együtt élni meg nem nekik kell vele, hanem nekem és a családomnak...
Tudom nem épp a kérdésre válasz... De ennyi szörnyű tapasztalat mellé muszáj leírnom... 😀
Nekem indított szülésem volt(ez volt az első), két méhszájérlelő tablettával majd burokrepesztéssel majd oxival...
4 órán át jöttek a brutál fájások majd 15 perc alatt kint is volt a kislány... Arra, hogy összevartak én nem is emlékszem mert annyira lekötött,h a kicsi lányom ott van a mellkasomon a férjem meg ott bőg mellettem, h van egy lánya, hogy én észre sem vettem, hogy összevarrt a doki...
Nem tudom milyen mikor természetesen indul a dolog talán a következő olyan lesz...
De ez a 4 óra sem volt szörnyű, a dokim is jó fej volt és az ügyeletes szülésznő pedig egy álom...
Nekem oxi ide vagy oda nagyon pozitív élmény volt a szülés... 🙂🙂🙂
(amúgy Kecskeméten szültem, nagyon profi az ottani csapat)
Gátmetszést ( indokolatlanul, ezt a legnehezebb eldönteni mikor az..
Tágítást
Lekötözést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!