A sote 2-ről mi a véleményetek 2019-ben?
A műtőszemélyzet és a szülésznő a szülòszobán szuperek voltak. A többi dolog nekem nem tetszett.
Pl császár utan 8 órával sétáltam fel a szobámba, a nagy bőröndöt letették a földre és kimentek, nekem kellett felemelni a székre és kipakolni. Nagyon nem vagyok kènyes, de a felemelés problémás.
Elfelejtette a vérhigítót az a nővér aki amúgy beszólt hogy mért szedek a műtét másnapján 6 óránként fájdalomcsillapítót.
Napi 5 percet volt bent szakszemélyzet, kivéve a csecsemősöket ők napi 10-et, és azalatt majdnem elrontották a szoptatást. Mellgyulladáasal jöttem haza és tápszerre tett babával miközben a zárójelentésemben azt írták, rendben elindult a szoptatás.
3. Nap hazaengedtek, kb 9kor kiderült hogy 10 kor el kell hagynom a azobát, velem volt a baba úgy kellett összepakoljak mert a párom kb akkor indult, nem tudtuk ezt az időhatárt.
Stb. Azért egy átlag városi kórháznál talán profibb de én nem szülök ott legközelebb.
Nen tudom,
És a legrosszabb hogy nem adtàk ki az első éjjel a babát. Hajnal 6ra mentem érte, szívszakadva sírt, senki nem volt ott vele és vállvonogatva mondta a nővér, hogy jaa egész éjjel ezt csinálta.
Én egédz éjjel alig vártam h elhozhassam, de nem akartam lázadozni, 5kor keltem h rendbe rakjam a szobát, 5:58ra ott toporogtam a másik emeleten az újszülött osztályon.
Akármikor mentem volna éjjel ha szólnak hogy nem lehet megnxugtatni. Előző este 1 órát velem volt, nem sírt, és azután se igazán hogy elhoztam.
Terhespatológián is töltöttem pár napot, szülni is itt szültem (fogadott dokim volt, szülésznőm nem).
Nekem pozitív volt a tapasztalat, elsősorban a kórházi személyzettel, a szülésznők, a csecsemős nővérek, kórházi védőnő és gyerekorvos, mindenki segítőkész volt, válaszolt a kérdésekre stb.
Terhespatológián 6 ágyasban, gyermekágyas osztályon 3 ágyas szobában feküdtem, nem volt vészes. (A fizetős 1 ágyas szobák foglaltak is voltak, meg nem is bántam, hogy első babásként nem maradunk tök egyedül éjszakára:)).
A gyermekágyas osztályon a zuhanyzó nem egyszemélyes (három zuhanytálca van egy helyen) és mindenki akkor szeretne zuhanyozni, amikor este a babákat "le kell adni" fürdeni, ez picit bonyodalmas, kényelmetlen, de az a 3 nap gyorsan elmegy.
Ennivalót nekem folyamatosan hordott be a család, így arról nem tudok nyilatkozni.
A szülőszoba teljesen oké volt, de a vajúdó hatágyas, nem annyira kellemes 5 másik anyuka és párjaik társaságában vajúdni, de túlélhető (természetesen ha vizsgálták valamelyikünket, akkor a 6 apuka ki volt küldve a folyosóra!). Nekem indított szülésem volt, ami alatt ugye nézik a baba szívhangját, de amikor lefolyt az oxi, engedtek felállni és sétálgatni. Kicsit több mint 3 óra telt el az indítástól a baba megszületéséig, utolsó 40 percre mentünk át a szülőszobába (ahol már csak én, férjem, doki, szülésznő). A baba megszületése után egy bő másfél órát lehettünk hármasban a picivel és a férjemmel, ami nagyon szuper volt.
Látogatáskor a babákat ki lehet tolni az osztály kis előterébe, nem is vették szuper szigorúan a látogatási időt.
24 órás rooming in van, a baba az esti fürdést leszámítva végig veled. Elmutogatták az alapdolgokat egyébként a nővérek, pelenkázás, köldökápolás, mellretétel.
Nem adtak semmit a babának (vizet, teát és társait), nekem szerencsém volt, viszonylag hamar belövellt a tejem, nem tudom, mi a szitu ha valaki nem akar/tud szoptatni.
Ennyit tudok felidézni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!