Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A sote 2-ről mi a véleményetek...

A sote 2-ről mi a véleményetek 2019-ben?

Figyelt kérdés
Láttam már véleményeket, de azok régiek. Minden érdekel, vajúdás, szülés, szobák, stb..
2019. dec. 18. 11:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A műtőszemélyzet és a szülésznő a szülòszobán szuperek voltak. A többi dolog nekem nem tetszett.

Pl császár utan 8 órával sétáltam fel a szobámba, a nagy bőröndöt letették a földre és kimentek, nekem kellett felemelni a székre és kipakolni. Nagyon nem vagyok kènyes, de a felemelés problémás.

Elfelejtette a vérhigítót az a nővér aki amúgy beszólt hogy mért szedek a műtét másnapján 6 óránként fájdalomcsillapítót.

Napi 5 percet volt bent szakszemélyzet, kivéve a csecsemősöket ők napi 10-et, és azalatt majdnem elrontották a szoptatást. Mellgyulladáasal jöttem haza és tápszerre tett babával miközben a zárójelentésemben azt írták, rendben elindult a szoptatás.

3. Nap hazaengedtek, kb 9kor kiderült hogy 10 kor el kell hagynom a azobát, velem volt a baba úgy kellett összepakoljak mert a párom kb akkor indult, nem tudtuk ezt az időhatárt.

Stb. Azért egy átlag városi kórháznál talán profibb de én nem szülök ott legközelebb.

Nen tudom,

2019. dec. 18. 11:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

És a legrosszabb hogy nem adtàk ki az első éjjel a babát. Hajnal 6ra mentem érte, szívszakadva sírt, senki nem volt ott vele és vállvonogatva mondta a nővér, hogy jaa egész éjjel ezt csinálta.

Én egédz éjjel alig vártam h elhozhassam, de nem akartam lázadozni, 5kor keltem h rendbe rakjam a szobát, 5:58ra ott toporogtam a másik emeleten az újszülött osztályon.

Akármikor mentem volna éjjel ha szólnak hogy nem lehet megnxugtatni. Előző este 1 órát velem volt, nem sírt, és azután se igazán hogy elhoztam.

2019. dec. 18. 11:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Terhespatológián is töltöttem pár napot, szülni is itt szültem (fogadott dokim volt, szülésznőm nem).

Nekem pozitív volt a tapasztalat, elsősorban a kórházi személyzettel, a szülésznők, a csecsemős nővérek, kórházi védőnő és gyerekorvos, mindenki segítőkész volt, válaszolt a kérdésekre stb.

Terhespatológián 6 ágyasban, gyermekágyas osztályon 3 ágyas szobában feküdtem, nem volt vészes. (A fizetős 1 ágyas szobák foglaltak is voltak, meg nem is bántam, hogy első babásként nem maradunk tök egyedül éjszakára:)).

A gyermekágyas osztályon a zuhanyzó nem egyszemélyes (három zuhanytálca van egy helyen) és mindenki akkor szeretne zuhanyozni, amikor este a babákat "le kell adni" fürdeni, ez picit bonyodalmas, kényelmetlen, de az a 3 nap gyorsan elmegy.

Ennivalót nekem folyamatosan hordott be a család, így arról nem tudok nyilatkozni.

A szülőszoba teljesen oké volt, de a vajúdó hatágyas, nem annyira kellemes 5 másik anyuka és párjaik társaságában vajúdni, de túlélhető (természetesen ha vizsgálták valamelyikünket, akkor a 6 apuka ki volt küldve a folyosóra!). Nekem indított szülésem volt, ami alatt ugye nézik a baba szívhangját, de amikor lefolyt az oxi, engedtek felállni és sétálgatni. Kicsit több mint 3 óra telt el az indítástól a baba megszületéséig, utolsó 40 percre mentünk át a szülőszobába (ahol már csak én, férjem, doki, szülésznő). A baba megszületése után egy bő másfél órát lehettünk hármasban a picivel és a férjemmel, ami nagyon szuper volt.

Látogatáskor a babákat ki lehet tolni az osztály kis előterébe, nem is vették szuper szigorúan a látogatási időt.

24 órás rooming in van, a baba az esti fürdést leszámítva végig veled. Elmutogatták az alapdolgokat egyébként a nővérek, pelenkázás, köldökápolás, mellretétel.

Nem adtak semmit a babának (vizet, teát és társait), nekem szerencsém volt, viszonylag hamar belövellt a tejem, nem tudom, mi a szitu ha valaki nem akar/tud szoptatni.

Ennyit tudok felidézni!

2019. dec. 18. 11:48
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Terhespatológián vendégeskedtem egy kis időt, nemrég jöhettem haza, botrány volt... Még a 6 ágyasakat lenyeli az ember (körberöhögtek, amikor megkérdeztem, hogy esetleg van-e kevesebb ágyas vagy netalán VIP), az alvás nem ment, mert hol az egyik szobatársam akart megfulladni szerencsétlen, hol a másik oltotta ránk 5-kor a lámpát, mert fésülködni támadt kedve. De a higiénia valami katasztrófa volt. Takarítónő szinte csak a tüdejét nem köpte ki, miközben felnyalta a szobát (volt, hogy a padlóra...), de valahogy koradélutánra nagyon eltűntek, így az összesz*rt wc-t nekünk kellett takarítani (1 működött egy huszonpár ágyas osztályon, vicc). Kórteremben nincs látogatás, így ki kell menni a közös helyiségbe, ha látogatód van (még akkor is, ha amúgy szigorúan feküdnöd kéne). Kaja ehetetlen. Ha a gyógyszereimnek nem megyek utána, nem kapom meg, mert néha "elfelejtették" a vizitet. Volt szerencsém pár órát elidőzni a vajúdóban is, 6 ágyas, mindenki előtt számolnak be az állapotodról, de legalább 1 kísérő bejöhet... A felvevő rezidensnek 20 percig tartott kiszámolni a terminusom, amihez már szüksége volt Dr. Google segítségére is, hiába mondtam, hogy szakmabeli vagyok, ráadásul lombikos, ha valakinek pontos a terminusa, az én vagyok, de ez volt a legkevesebb :D A gyerekágyról sem hallottam sokkal jobb híreket, ott talán kicsit kulturáltabbak a viszonyok. Nem szívesen szülnék itt...
2019. dec. 18. 12:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát ez eddig nem hangzik jól :(
2019. dec. 18. 12:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyaron szultem. Kritikan aluli! 2 agyas vip-ban voltam. Ez volt Tesco mosdo szinvonalon!!! Torott wc, mocskok, 0 takaritas! Sopres felmosas ahol a papok tancolnak. A wc ulokem vastagon allt a mocsok. Kertem takaritast, erre a takaritononek allt feljebb, hogy Mar lefujta fertotlenitovel. Ennyi! Soha nem toroltek le egy pelenkazot, csapot, semmi!
2019. dec. 18. 13:52
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szar a rendszer amugy! Az, hogy felmesz a cuccoddal, aztan le a szobaba. Ha szules elott lehetne a szobaba menni, legalabb kipakolna, takaritana az ember!
2019. dec. 18. 13:54
 8/8 anonim ***** válasza:
52%
Van Facebookon egy Sote II-n szülök/szültem csoport. Szerintem ott kérdezz! Nekem jó tapasztalataim voltak. Persze nem egy magánkórház, de nem is 1 millió egy szülés.
2019. dec. 20. 04:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!