Kötöttebb izomzatú kismamák, tényleg nehezebben nálunk a szülés?
Én kötöttebb medence és csípő izomzattal születtem, ami a mindennapi életben csak annyit jelent hogy jellegzetesebb a járásom. Viszont kiskoromban a doki emlékszem azt mondta, hogy valószínű nehezebb és fájdalmasabb lesz a szülésem, mint egy normál izomzattal született nőnek.
Lehet ebben valami?
21 hetes kismama
Most hogy így mondod!? Nem tudom! Nekem kötött volt a csípőm kisbaba koromban, és hónapokig kellett kezelni, de elmúlt teljesen. Semmi nem látszik rajtam, meg nem mondaná senki, hogy ilyen problémám volt.
Viszont mikor beindult a szülés, egyáltalán nem tágultam. Hogy a kettőnek van-e köze egymáshoz azt nem tudom, de végül megcsászároztak, mert nem történt semmi, pedig kb 8 órán át oxitocinoztak.
Nekem is kötött izomzatom van a csípőmben, meg is akartak műteni 18 éves koromban, de nem engedtem, mondtam, amíg bírok járni, addig engem hagyjanak békén. Minden lépésnél kattan egyet a csípőm, ebben nyilvánul ez meg. Kb 15 éves koromtól, hozzászoktam, és mivel annyira nem fáj, elfogadtam, hogy ez ilyen. Örülök, hogy nem műtöttek meg.
29 évesen szültem, 2 óra alatt "kipottyantottam" a babámat, nagyon jól és gyorsan tágultam. Annyi volt vajúdás közben, hogy nekem nem a derekam fájt, mint "normális" kismamáknak, hanem a csípőm. Ha lépek, még mindig kattog (másfél éve szültem), de még mindig nem zavar és még mindig nem fájón. Második babámat várom.
Amúgy az elsőnél én szóltam a dokinak, hogy van ez a kis csípőgondom, de ő azt mondta, hogy ez a szülésnél nem lesz gond. Tényleg nem lett.
Egyébként sportolok is, amiatt is izmosabb vagyok, de ez sem zavart a szülésnél.
Azért kérdezz rá a dokinál, hogy mi lesz, de nem gondolom, hogy problémád lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!