Hogyan zajlik a beindított szülés?
Nekem is a 2. volt indított.
Bementem, átöltötés, papírmunka, beöntés, wc, zuhany, szülőágyra fel, nst fel, oxiticin be, 1 óra múlva burokrepeszés, 2,5 óra múlva a kezemben volt.
(a legrosszabb az volt hogy végig feküdnöm kellett)
Nekem ballonnal indították kevés magzatviz és alacsony becsült súly miatt.
Be kellett fekudnom, este kaptam meg a ballont (egy lufi szerű dolgot raknak fel, majd megtoltik vízzel). Éjszaka menstruáció szerű gorcseim lettek tőle, reggel 2 cm-re tagultam.
Ezután oxi, majd később burokrepesztes.
Elég jól tagultam, délután meg is született.
Szerintem ne aggódj, de nyilván nem tudni előre hogyan reagálsz az inditasra, de sok pozitív példa van a sikeres hüvelyi szülésre.
Nekem a 38. héten kellett megindítani. Már 2 ujjnyira nyitva voltam, és 4 napja tartó rendszeres, de gyenge fájásaim voltak.
Amikor bementem, felvettek, átöltöztem, feltettek nst-re (ami végig maradt is, ezért nem kelhettem fel), bekötötték az oxitocint, és egyből burkot is repesztettek. Az oxitocinon kb. fél óránként emeltek fokozatosan. Végül 5 órán át tartó 2 perces fájásokkal is ugyanott tartottunk, ahol kezdtük, és a babám feje sem ékelődött be, ezért császár lett.
Nekem is a második szülésem volt indított, mert túlhordtam a picit 8 nappal.
Reggel 8_ra kellett bemenni, csináltak egy nst-t, vizsgálat (1 ujjnyi volt a tágulás még csak) aztán átmentunk a szülőszobára. Előkészítés után 10-kor kaptam infúzióban oxitocint. Kb egy óráig nem történt semmi, közben folyton nst-t csináltak, azon voltak fájás görbék, de nem éreztem igazán semmit, 11-kor emelték az oxit, majd betétték az eda branült. Ekkor kezdődött az igazi fájás, közben fokozatosan tágultam is. Kb délben kaptam az edat és még több oxit. Nem mondom, hogy nem fájt, de nem volt vészes. Kereken délután 2-kor kint volt a baba, a kitolás fájt, de 2-3 nyomára kint volt. Kaptam 3 öltést és ennyi. Fél sem merült a császár lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!