Negatív szülésélmény feldolgozása sikerülhet egyedül?
Pl. 2est is fel kéne dolgozni...(mert olyan ostoba, hogy nem tudja felfogni mennyire fos tud lenni, ha a kiszolgáltatott helyzetedben még köcsögül is bánnak veled, netalán olyan fizikai sérüléseket okoznak, amikkel később neked kell együttélni)
2 hét még talán nem a világ vége. Ha van kivel megosztani az érzéseid, előbb-utóbb javulni kell a helyzetnek. Ha viszont nem javul, akkor mindenképp szakember.
Nem mindegy hogy jelenleg a hormonok esetleg a baby blues (gyermekágyi depresszió) vagy pedig postpartum (hasonló mint a katonákat súlytó posztraumás stressz) áll fent.
Tehát ha a szülésed traumatikus volt mindenképp adj időt magadnak beszéld ki magadból esetleg keress fel szakembert.
Nekem az első nagyon traumatikus volt, tetézte, hogy már 3 hete bent voltam a kórházban. Indítottak kézzel tágítottak 7 órát nagyon durván vajúdtam majd elakadt a kitolásnál sürgős császár lett ráadásul toxémia miatt majdnem ott maradtunk, lányomat alig 5percet láttam. Majd másik kórház másik város PIC osztályára szállították ahol 4 napot oxigén inkubátorban 1 hetet az osztályon volt. 4.nap láttam újra 5.nap foghattam kézbe.
Nekem több mint 1 évembe tartott felállni mind a fizikai mind lelki nehézségekből.
Ez egy lelkisegély vonal ami a szülésélményekre specializálódott, kibeszélheted a szülésélményedet és ők meghallgatnak, tanácsot adnak hogy hogyan indulj el. Ma pl még 23:00-ig telefonálhatsz nekik. :) Kitartás!
Ha császár lett akkor pedig a csaszarvonal.hu hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!