Szent Imrében szült anyukák, ott tényleg ilyen a protokoll?!
2 gyereket fogadott orvossal a Jánosban szültem, most ügyeletesnél fogok a Szent Imrében.
Korábbi hozzászólásokban (igaz, van ami tavalyi) olvastam néhány számomra aggasztó dolgot.
Apukának meg kell venni a ”benti” ruhát a gyógyszertárban.
És, ha hétvége, vagy éjjel van? (Előre nem akarom, mert külföldön dolgozik, nem is biztos, hogy be tudjuk lőni, hogy bent legyen).
Szintén itt találtam, hogy apuka a vajúdóba nem jöhet be, csak én mehetek ki a folyosóra hozzá (és, ha NST-re, vagy infúzióra vagyok kötve, akkor órákig egyedül vajúdok)?
És tényleg kötelezően küretet végeznek?
1.: igen, nektek kell megvenni a műtősruhát, igen kemény 2000 Ft. Másban nem fogják beengedni és jogosan. Kénytelen leszel ezt a nagyberuházást megcsinálni:D
2. A vajúdóba valóba nem mehet be az Apuka, csak a szülőszobára. 1 vajúdó van, 10 ággyal, szép is lenne ha húzósabb napokon akár 20-an is lehetnek a vajúdóban. Ha infúzió vagy végig NST, akkor az szívás. (Amúgy én is kaptam infúziót, de azt már a szülőszobán kötötték be.)
A küret dolgot nem is értem.... szülés után küret??? Normál lefolyású szülésnél miért lenne rá szükség? Nem volt nálam.
Köszönöm az infókat!
Nem lettem túl boldog -:(((.
Itt olvastam, hogy automatikus küretet végeznek szülés után, nehogy később gond legyen az esetleges bennmaradt lepénydarabok (és a műhibaperek elkerülése)miatt…
A fenti ”kellemetlenségeket” meg átvészelem, hiszen a végén ott a babó.
Kedves 3.hozzászóló!
Igen rutinom már van, csak a Jánosban másképpen mentek a dolgok. Mindkét gyerkőccel 3 percesekkel mentem be, csak most lehet, hogy mentővel fogok, ha apa nincs éppen itthon.
A fiam és a csajszim is meglettek beérkezéstől számítva 3, ill. 1,5 óra alatt, csak azon parázok, ha folytatódik a tendencia, itthon vajúdgatok, és már a mentőben meg fogok szülni. A Jánosban nem kellett ruci apának (akkor most viszont megveszem előre), mert szintén itt olvastam, hogy amíg apa felváltotta a pénzt, lemaradt a baby kibújásáról. Sajnos a fogadott orvosom átment a Dél-Pestibe, így hőségben (2 gyerek mellett) nem tudok NST-re, stb. utazgatni BKV-val (minden vérvételre, vizsgálatra a kórházba kellett mennem + a magánrendelés, szintén nem a szomszédban).
Egyébként azért vagyok parás, mert ez egy váratlan baba, mindig szerettem volna még egyet, de 5 évig semmi sem történt, már nem is gondoltam rá…
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!