Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szent Imrében szült anyukák,...

Szent Imrében szült anyukák, ott tényleg ilyen a protokoll?!

Figyelt kérdés

2 gyereket fogadott orvossal a Jánosban szültem, most ügyeletesnél fogok a Szent Imrében.

Korábbi hozzászólásokban (igaz, van ami tavalyi) olvastam néhány számomra aggasztó dolgot.

Apukának meg kell venni a ”benti” ruhát a gyógyszertárban.

És, ha hétvége, vagy éjjel van? (Előre nem akarom, mert külföldön dolgozik, nem is biztos, hogy be tudjuk lőni, hogy bent legyen).

Szintén itt találtam, hogy apuka a vajúdóba nem jöhet be, csak én mehetek ki a folyosóra hozzá (és, ha NST-re, vagy infúzióra vagyok kötve, akkor órákig egyedül vajúdok)?

És tényleg kötelezően küretet végeznek?

2010. júl. 16. 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:

1.: igen, nektek kell megvenni a műtősruhát, igen kemény 2000 Ft. Másban nem fogják beengedni és jogosan. Kénytelen leszel ezt a nagyberuházást megcsinálni:D

2. A vajúdóba valóba nem mehet be az Apuka, csak a szülőszobára. 1 vajúdó van, 10 ággyal, szép is lenne ha húzósabb napokon akár 20-an is lehetnek a vajúdóban. Ha infúzió vagy végig NST, akkor az szívás. (Amúgy én is kaptam infúziót, de azt már a szülőszobán kötötték be.)

A küret dolgot nem is értem.... szülés után küret??? Normál lefolyású szülésnél miért lenne rá szükség? Nem volt nálam.

2010. júl. 16. 21:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is a Szent Imrében szültem. A benti ruhával és a vajúdóval kapcsolatban igaz, amit az első válaszoló leírt. Nekem az orvosom szülés után csinált küretet, azt mondta lerövidíti a tisztulási folyamatot. De hogy kötelező lenne, arról nem tudok.
2010. júl. 16. 23:29
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az infókat!

Nem lettem túl boldog -:(((.

Itt olvastam, hogy automatikus küretet végeznek szülés után, nehogy később gond legyen az esetleges bennmaradt lepénydarabok (és a műhibaperek elkerülése)miatt…

A fenti ”kellemetlenségeket” meg átvészelem, hiszen a végén ott a babó.

2010. júl. 17. 05:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha harmadik babát vársz, már van rutinod. Én megbeszéltem a szülésznőmmel, hogy ezt úgy hidaljuk át, hogy olyan sokáig maradunk otthon, amíg csak lehet. Telefonon megbeszéljük, hogy mikor mit érzek és csak akkor megyünk be, amikor már tényleg indokolt. Ott meg megpróbálok a folyosón sétálni Apával, amíg csak lehetséges és utána rögtön a szülőszobára bekerülni. A szülésznő szerint ez (nem első babánál) simán megoldható. 2000 forintnál többet is elköltünk hülyeségekre, ez legyen a kórház legnagyobb baja. A küretről soha nem hallottam, pedig régi Szent Imrébe járó vagyok. Legközelebb én is megkérdezem a dokimtól. Szerintem elég kimagasló orvosi team van ott, nem csinálnak semmi olyat, ami nem felel meg a szülési protokollnak és ártana a szülő nőnek. Ha nem bízol a kórházban, telefonálj be a szülésznők szobájába, kérj egy időpontot szülőszoba látogatásra és ott felteheted az összes kérdésedet. De van szülésre felkészítő tanfolyam is minden héten, oda is elmehetsz. A honlapjukon mindent megtalálsz.
2010. júl. 17. 07:42
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves 3.hozzászóló!

Igen rutinom már van, csak a Jánosban másképpen mentek a dolgok. Mindkét gyerkőccel 3 percesekkel mentem be, csak most lehet, hogy mentővel fogok, ha apa nincs éppen itthon.

A fiam és a csajszim is meglettek beérkezéstől számítva 3, ill. 1,5 óra alatt, csak azon parázok, ha folytatódik a tendencia, itthon vajúdgatok, és már a mentőben meg fogok szülni. A Jánosban nem kellett ruci apának (akkor most viszont megveszem előre), mert szintén itt olvastam, hogy amíg apa felváltotta a pénzt, lemaradt a baby kibújásáról. Sajnos a fogadott orvosom átment a Dél-Pestibe, így hőségben (2 gyerek mellett) nem tudok NST-re, stb. utazgatni BKV-val (minden vérvételre, vizsgálatra a kórházba kellett mennem + a magánrendelés, szintén nem a szomszédban).

Egyébként azért vagyok parás, mert ez egy váratlan baba, mindig szerettem volna még egyet, de 5 évig semmi sem történt, már nem is gondoltam rá…

Köszönöm szépen a válaszokat!

2010. júl. 17. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!