Igaz, hogy csak a kijelölt kórházban lehet szülni és csak az ügyeletesnél, különben fizetni kell 30 ezer forintot?
Nos ez nem rövid dolog,de leírom:
Alapeset:abban a kórházban szülsz,ahova tartozol.Oda jársz terhes gondozásra.Ha van fogadott dokid az sokat jelent.Meg most adta a tippet leendő pótanyósom,h nem árt néha egy kis pénz a dokinak(amit mondjuk én ellenzek),de dönts belátásod szerint.Fogadott dokinál szülsz,de ha nincs akkor az ügyeletesnél.2-5 nap,kórháza válogatja és mehetsz haza.
Más kórházban szülés:akkor meg kell keresned azt a dokit akinél szeretnél,de nem a körzetes kórházadban van,és elmesélni neki,h te mit is szeretnél tőle.Ő erre vagy azt mondja,h jó,akkor ad egy papírt,és oda jársz terhesgondozára alapellátásban.(Ez igen ritka.)A többség azt mondja,h akkor a magánrendelésére kell járnod,és x. pénzt kifizetni neki. (Előny,nem kell hálapénz.Viszont nem te szabod a feltételeket.)
Aztán a full extra igen sok pénzünk van megoldás a magánklinika.(bár néhány bp-i orvos is magánklinika árban méri magát)Ott olyan 200e Ft-tól a határ a csillagos ég.
H neked melyik fontos,és melyiket szeretnéd neked kell eldönteni,de a pénztárcád szabja a feltételeket,és arra készülj fel,h nem két forint a történet.Sokan úgy gondolják,h nagyon kell pénzelni a dokit,de akkor mi marad a babára,mert sajna a legtöbben nem nyerünk a lottón terhesség alatt.
Szia!
Nekem is volt választott orvosom, aki a BM kórházban dolgozott. Na mikor megszűnt a BM kórház, az utolsó - 9. hónapban - szülés céljából átadott a fiának. A fia a Péterfy Sándor Kórházban dolgozik, így ott szültem 3 hónapja. Nem az volt a körzeti kórházam, de ennek ellenére nem kellett fizetnem a kórházi ellátásért semmit. Megkaptam a számlát tájékoztató jelleggel, de nem kellett fizetni egy fillért sem. JElenleg bármelyik kórházba mehetsz terhesgondozásra, illetve szülés céljából. Csak más területeken kell fizetni, ha nem a körzeti kórházadba mész. Tehát nyugodtan szülhetsz az orvosodnál-szabad orvosválasztás van a terhesgondozás terén. Egyébként tájékoztató jelleggel: az én ellátásom 100.000 Ft-ba került a kórháznak, a kisbabámé 57.000,- Ft-ba. És csak 5 napig voltam benn. Jó, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!