Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz, hogy csak a kijelölt...

Igaz, hogy csak a kijelölt kórházban lehet szülni és csak az ügyeletesnél, különben fizetni kell 30 ezer forintot?

Figyelt kérdés
Végül életbe lépett ez a rendelet, vagy csak fog? Az OEP honlapján is fent van egy program, amivel a lakcím megadásával megtudható, hogy melyik kórházhoz tartozunk. Többektől viszont azt hallom, hogy ők ott fognak szülni, ahol a fogadott dokijuk van.
2007. dec. 9. 18:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nos ez nem rövid dolog,de leírom:

Alapeset:abban a kórházban szülsz,ahova tartozol.Oda jársz terhes gondozásra.Ha van fogadott dokid az sokat jelent.Meg most adta a tippet leendő pótanyósom,h nem árt néha egy kis pénz a dokinak(amit mondjuk én ellenzek),de dönts belátásod szerint.Fogadott dokinál szülsz,de ha nincs akkor az ügyeletesnél.2-5 nap,kórháza válogatja és mehetsz haza.

Más kórházban szülés:akkor meg kell keresned azt a dokit akinél szeretnél,de nem a körzetes kórházadban van,és elmesélni neki,h te mit is szeretnél tőle.Ő erre vagy azt mondja,h jó,akkor ad egy papírt,és oda jársz terhesgondozára alapellátásban.(Ez igen ritka.)A többség azt mondja,h akkor a magánrendelésére kell járnod,és x. pénzt kifizetni neki. (Előny,nem kell hálapénz.Viszont nem te szabod a feltételeket.)

Aztán a full extra igen sok pénzünk van megoldás a magánklinika.(bár néhány bp-i orvos is magánklinika árban méri magát)Ott olyan 200e Ft-tól a határ a csillagos ég.

H neked melyik fontos,és melyiket szeretnéd neked kell eldönteni,de a pénztárcád szabja a feltételeket,és arra készülj fel,h nem két forint a történet.Sokan úgy gondolják,h nagyon kell pénzelni a dokit,de akkor mi marad a babára,mert sajna a legtöbben nem nyerünk a lottón terhesség alatt.

2007. dec. 9. 19:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is volt választott orvosom, aki a BM kórházban dolgozott. Na mikor megszűnt a BM kórház, az utolsó - 9. hónapban - szülés céljából átadott a fiának. A fia a Péterfy Sándor Kórházban dolgozik, így ott szültem 3 hónapja. Nem az volt a körzeti kórházam, de ennek ellenére nem kellett fizetnem a kórházi ellátásért semmit. Megkaptam a számlát tájékoztató jelleggel, de nem kellett fizetni egy fillért sem. JElenleg bármelyik kórházba mehetsz terhesgondozásra, illetve szülés céljából. Csak más területeken kell fizetni, ha nem a körzeti kórházadba mész. Tehát nyugodtan szülhetsz az orvosodnál-szabad orvosválasztás van a terhesgondozás terén. Egyébként tájékoztató jelleggel: az én ellátásom 100.000 Ft-ba került a kórháznak, a kisbabámé 57.000,- Ft-ba. És csak 5 napig voltam benn. Jó, mi?

2007. dec. 9. 20:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A rendelet nem lépett életbe, nagyon sok vitát gerjesztett, és nem fogadták el végül. Én a választott dokimnál szülök (szültem), a város másik végében. Hozzá járok rendelésre a kórházba és privátra is. Tudom, mennyi a szülés, de semmi egyéb kötelezettségem nincs, ő pedig garantálja nekem, hogy bent lesz akkor is a szülésnél, ha a Karácsony szigetekről kell is hazahoznom. :-)
2007. dec. 9. 20:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is úgy tudom, h nem lépett életbe ez a rendelet. szóval nem kell feltétlenül a körzetedben szülnöd! A kórház választásánál inkább nézz olyan szempontokat, hogy baba-mama barát legyen, vagy milyen vajúdási/szülési lehetőségek vannak(ha kádban, vagy ülve, vagy stb szeretnél szülni). ha nincs választott orvosod, akkor valószínű, hogy az ügyeletesnél kell szülnöd. Ha van akkor pedig őt mindenképpen be fogják hívni!
2007. dec. 10. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!