Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik érzéstelenítőt választo...

Melyik érzéstelenítőt választották?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni hogy epidurálist vagy a gázt? Erről is arról is halottam jót is rosszat is. Nektek melyik vált be jobban?
2019. aug. 26. 11:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
EDA-t kaptam, de csak féloldalra hatott.
2019. aug. 26. 13:10
 12/20 anonim ***** válasza:
Egyiket sem kaptam, habár volt az a pont amikor könyörögtem érte de az orvosom szépen elmagyarázta, hogy oké, kaphatok de akkor el fog húzódni a vajudás akár órákkal mert már annyira előre tartunk és akkor inkább önként lemondtam róla. Az epidurált az elején kell beadni és akkor nagyon szuper ha jól sikerül. A gázt pedig bármikor kaphatod de igazából az elkábít és azért nem érez az ember annyit, cserébe viszont egy gátvédelem gondolom szívás úgy, hogy be vagy kábózva mert ott eléggé ott kell lenni fejben.
2019. aug. 26. 13:16
 13/20 A kérdező kommentje:

Kaptam egy kevés felvilágosítást hogy az epidurálist mikor kaphatom és hogyan de végén már felesleges és nem lehet vele menni csak feküdni. A gázról annyit hallottam mint amennyit leírtatok.

És én se értem hogy aki nem kért semmit az minek írt? 🤷‍♀️ Nem arra voltam kíváncsi hogy nekik nem kellett de azért köszönöm hogy leírtátok a szülést fájdalomcsillapítás nélkül is.

2019. aug. 26. 13:44
 14/20 anonim ***** válasza:
Azért írtuk le mert az is opció hogy nem kérsz. Úgyis csak ott és akkor fog eldőlni hogy akarsz-e, és kaphatsz-e.
2019. aug. 26. 13:52
 15/20 anonim ***** válasza:

Gázt kértem és kaptam, azt hiszem anélkül nem bírtam volna. Elhúzódó (26 óra) vajúdásom volt, nagy (4650g) babát szültem. Második harmadik szülés 10-10 óra volt szintén nagy babákkal, akkor is gáz volt.

Az EDA-tól irtózom, műtéteknél is altatást kértem eddig.

Fájdalomcsillapító injekciót nem is ismerem.

Érdemes a kórházban rákérdezni mik a lehetőségek.

2019. aug. 26. 15:53
 16/20 anonim ***** válasza:

Gazzal kezdtem, de hanyingerem lett tole.

Aztan kaptam EDAt, na az jo volt ,hatott, meg aludni is tudtam tole 3 orat😅

En azt javaslom, kezd te is gazzal, aztan ha nem eleg legyen, vagy szedulsz tole, legyen EDA, ha nem birod.

Nalunk amugy csak ez a ket lehetoseg van.

2019. aug. 26. 16:12
 17/20 anonim ***** válasza:
3-szor szültem, egyszer rém kaptam érzéstelenítő, fel se ajánlották. Igaz, ügyeletesnél szültem.
2019. aug. 26. 16:13
 18/20 anonim ***** válasza:

A gázzal sem lehet sétálgatni.

Mindenképp az epidurált javaslom. Mire eljutsz oda, hogy kaphatod, ki tudod próbálni a gázt is. Az nincs méhszájlelethez kötve. És meglátod mennyire jó neked. Egyébként a 2 mehet egyszerre is.

2019. aug. 27. 07:57
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tapasztalatok! Olyan lelki állapotban vagyok most hogy lehet nem is lesz rá szükségem de hogy igen, meglátjuk mennyire bírom majd.
2019. aug. 27. 11:38
 20/20 anonim ***** válasza:
2,5 hete szültem. EDA-t kértem. 14,5 órát vajúdtam, ebből a kitolási szakasz 2,5 óra volt. A végére állitólag kézzel tágítottak, amiből semmit nem éreztem.Nagy baba volt, 4100 gramm. A gátmetszést, majd varrást sem éreztem. EDA nélkül nem tudom, hogyan csináltam volna végig. Az igaz, hogy a végére a kitolásnál nem hat, de a tágulásnál nagy segítség volt.A kitolásnál már csak arra tudtam koncentrálni, hogy minden fájdalom közelebb visz a végéhez. A gázt nem ismerem.
2019. aug. 28. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!