Voltak valakinek hasonló jósló fájásai? Van, h naponta többször, kb 2 órára menstruációszerű görcseim vannak. Több orvosnál is voltam, mondták, h szedjek izomlazítót v magnéziumot. Meddig lehet még így húzni? Még csak 33 hetes vagyok
Így van
Mennyi magnéziumot szedsz?
Akár 2-3000mg is mehet
Szerintem ez a 2000 mg nem a tiszta magnézium, amit szedsz, hanem a magnéziumvegyület tömege! Például ha magnézium-citrátból szedsz 2000 mg-ot, akkor az csak 227 mg tiszta magnézium, ami még a normál napi szükségletet sem éri el, nem csoda, hogy meg se kottyan. Ezt nyugodtan növelheted, mert az utolsó szakaszban jelentkező görcsöknél szoktak 1000-1300 mg tiszta, elemi magnéziumot is ajánlani! A különféle magnéziumtermékekből 1000 mg tiszta magnéziumhoz ennyi adagot kell szedni:
Magnesii citrici: 18 szem
BioCo magne-citrát+B6: 7 szem
Magnosolv: 3 tasak (de ehhez először hozzá kell szoktatnod az emésztőrendszered kisebb adagokkal)
Bolti magnézium pezsgőtabletta 200 mg magnéziummal: 5 db
Magnerot: 28 szem
MagneB6: 21 szem
Innopharm magnézium-laktát+B6: 17 szem
Az első négyben magnézium-citrát van, a következőben magnézium-orotát, az utolsó kettőben meg magnézium-laktát. Kinek ez, kinek az a vegyület jön be. Szerencsés, akinek a citrát hat, mert a citrátos termékek a legolcsóbbak. De a Magnesii citrici még receptre is a drágábbak közt van. Magnézium-oxidost ne szedj, mert az nem szívódik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!