Fiatalok! Ti hány gyereket terveztek és miért?
Figyelt kérdés
Olyan gondban vagyok, hogy félek. Szeretnék majd gyereket, de mégsem, aztán megint elkap azaz érzés hogy áh csak szeretnék.
23/L
2019. aug. 3. 14:36
1/21 anonim válasza:
Szia, en is 23 eves vagyok, mar van egy 15 honapos kislanyom, par ev mulva szeretnek egy kistestvert. De 2nel tobb gyereket nem akarunk.
2/21 anonim válasza:
2 volt tervben. 2 lett: 1 lány, 1 fiú, itt meg is állunk. Talán ha elöbb terveztük volna az elsőt, akkor bevállaltuk volna a 3-mat. Az első előtt, sőt babaprojekt alatt is azt éreztem amit leírtál. Aztán utána egyre erősödött, hogy szeretném. Ráérsz, elsietni nem kell.
3/21 anonim válasza:
Egyet se. Már 28 vagyok, de mióta az eszemet tudom azt mondogatom, hogy nem akarok soha gyereket. És ez évről-évre egyre erősödött bennem. Nem szeretem őket, idegesítenek, nem bírom a gyereksírást, a nem alvást, fáradtságot, kötöttségeket stb. Igazából ennél sokkal-sokkal több mindent fel tudnék vsorolni, de szerintem elég ennyi is.
4/21 anonim válasza:
Ugyanígy vagyok vele, mint az utolsó. Illetve van egy már szinte mentális betegségnek mondható fóbiám, ami miatt képes lennék simán lemondani az egészről. De szerencsére amúgy sem bírom a kölköket, szóóóval...
5/21 anonim válasza:
27 vagyok, 2 van, még 2-t szeretnénk. A férjem egyke, én nagycsaládos vagyok, mindkettőnknek utóbbi a szimpibb. 😊
6/21 anonim válasza:
3 van tervben. Van már egy. Úton a tesó.
És azt tanácsolom, hogy ha bizonytalan vagy, nyugodtan várd ki míg azt érzed, hogy na, ez az én időm, most akarok. Nekem ez a pillanat 24 évesen jött. De 22-23 évesen még annyira bizonytalan voltam. Egyszer a minimális feltételeket is meg akartuk teremteni. (állandó munka, lakhatás)
7/21 anonim válasza:
26 éves vagyok. Kislányom 2 hónapos. Mindig is terveztünk tesót, de egyre jobban azt érzem, hogy ő lesz az egyetlen gyermekünk. Nem tudom, hogy meg tudnám-e osztani a figyelmemet, szeretetemet, időmet egyformán és igazságosan 2 gyermek közt. Sokszor úgy érzem, hogy nem. Bizonyos helyzetben a kicsi sérülne, néha a nagy.
8/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem tudom hogy ki az aki szerint ezek a válaszok nem hasznosak... tőlem ment a zöld mindenkinek! :)
2019. aug. 3. 17:18
9/21 anonim válasza:
Max egyet
Azt is csak akkor ha a parom akarja
27N
10/21 anonim válasza:
Én rettegtem a gyerekvállalástól, féltem a szüléstől, világéletemben úgy gondoltam nekem nem lesz. Nem is vágytam rá soha. Nem is nagyon szerettem a gyerekeket. A férjem viszont nagyon akart, azt mondta elválik ha nem szülök. Én meg akkor még nagyon szerettem, és belementem. Sok lelki trauma ért miatta, már maga a teherbeesés is az volt, a szülés is, bár simán ment minden. Mostmár lassan 3 éves a kisfiam. Sok minden történt, de úgy érzem így kellett lennie. Imádom és a legjobb dolog az életemben. Ha belegondolok abba h magamtól sose jutok el odáig... jobb h így lett. De én itt megálltam. Többet nem szülnék. És ellentmondok magamnak most, de én mindenkinek azt mondom aki csak a férje miatt vállalna az inkább hagyja elmenni. Aki igazán szeret nem hagyna el ilyenért. Nem tenne ki ilyennek. Nem kényszerítene. Én akkor hülye voltam, persze nem csinálnám vissza mert a gyerekem a minden, de jobb ha nem vagy hülye. Bocsi h hosszúra sikeredett, csak kikívánkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!