Tejszaporítással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Fejek, de a tejmennyiségem nem szaporodik. Én úgy tudtam, hogy ha az egészet kicsavarom minden alkalommal, akkor a mennyiség növekedni fog. Mit csinálok rosszul?
Szia! A gyakori mellretétel, fejés mellett igyál minél több folyadékot. Nekem ezek hoztak eredményt:
- csökkentett alkoholtartalmú sör: régen volt a szoptatós sör, azt hiszem nektárnak hívták, ma ugyan nincs, de a Radler-nek 1,4%-os alkoholtartalma van, a bodzás kifejezetten finom. Igaz, néha a rendes sör volt kéznél...
- dió és avokádó
- minimálisan csípő étel: persze egyrészt mértékkel, másrészt, ha a bébid érzékeny pocijú, akkor nem
- mell masszírozása.
Végső esetben létezik a "szoptanít".
A laktoherb nekünk sem volt jó, nem bírja a bébim az ánizst. A homeobogyóknál úgy tudom szünetet kell néha tartani, mert ha folyamatosan szopizod (vagy többet a napi adagnál) pont az ellenkező hatást éred el.
Kitartást, ne add fel, előbb-utóbb lesz tejcsi!
Üdv.
A másik tea neve Fitolac, szerintem ebben is van ánizs, de nem annyira illatos, lehet, hogy kevesebb.
Az urtica urens (vagy a ricinus communis)homeobogyót pedig mindenkinek úgy kell szedni, ahogy neki a legjobb. Van, akinél egy hétig 3X3 (CH 5-ös), és utána lehet szüneteltetni, ha megjött a tejci, de nálam pl. leginkább akkor segít, ha folyamatosan szedem (13 hónapos a kislányom). Túlszedni nem lehet, tejapasztáshoz más potenciájú szer kell, annak is ez a neve, de nem CH 5-ös, hanem magasabb (Ha jól tudom ch15 felett).
Nem szabad elfelejteni a homeopátiás szerek általános szabályait sem: előtte és utána fél fél órával sem enni, sem inni nem szabad, kerülni kell a mentolos dolgokat (fogkrém, rágó). Ez a része nem könnyű, mert gyakorlatilag ehhez naponta 3-szor rendesen elosztva "csinálni kell" 1-1 órát, amikor nem eszel, nem iszol. Az evés még hagyján, de, amikor napi 4-5 liter folyadékot szükséges inni, nem könnyű.
A rendszeres fejést jól teszed, az a lehető legjobb módszer arra, hogy szaporítsd a tej mennyiségét.
Ami még nagyon fontos, hogy pihenj eleget, bármilyen praktikát bevethetsz ennek érdekében a cél szentesíti az eszközt :)
Amikor a kislányom fél éves volt kétségbe voltam esve, mert nem gyarapodott a súlya rendesen, no, ettől a lelkiállapottól aztán tényleg elkezdett apadni a tejem, tehát nagyon is igaz, hogy a lelkiállapot is sokat számít.
Találtam egy oldalt itt a neten anno, ami egy kicsit visszahozta az önbizalmamat, hátha Neked is segít : [link]
Jó babázást kívánok és egészséget, boldogságot az egész családodnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!