Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejszaporítással kapcsolatban...

Tejszaporítással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Fejek, de a tejmennyiségem nem szaporodik. Én úgy tudtam, hogy ha az egészet kicsavarom minden alkalommal, akkor a mennyiség növekedni fog. Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
Ezzel szemben nem nő, pedig elég folyadékot fogyasztok, szedek homobogyót is, habár gondolom az sem segít, hogy folyamatosan fejnem kell, mert szegény pici fiam éhen akar halni.
2008. nov. 13. 21:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A Laktoherb tea tényleg nagyon jó, rántott leves minden mennyiségben, sok-sok folyadék, tápláló étkezés, és a mardékot fejd ki. Valamint tényleg ne idegeskedj! Pihenj, feküdj sokat...amennyit csak tudsz!
2008. nov. 14. 10:24
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia! A gyakori mellretétel, fejés mellett igyál minél több folyadékot. Nekem ezek hoztak eredményt:

- csökkentett alkoholtartalmú sör: régen volt a szoptatós sör, azt hiszem nektárnak hívták, ma ugyan nincs, de a Radler-nek 1,4%-os alkoholtartalma van, a bodzás kifejezetten finom. Igaz, néha a rendes sör volt kéznél...

- dió és avokádó

- minimálisan csípő étel: persze egyrészt mértékkel, másrészt, ha a bébid érzékeny pocijú, akkor nem

- mell masszírozása.

Végső esetben létezik a "szoptanít".

A laktoherb nekünk sem volt jó, nem bírja a bébim az ánizst. A homeobogyóknál úgy tudom szünetet kell néha tartani, mert ha folyamatosan szopizod (vagy többet a napi adagnál) pont az ellenkező hatást éred el.

Kitartást, ne add fel, előbb-utóbb lesz tejcsi!

Üdv.

2008. nov. 14. 10:33
 13/13 anonim ***** válasza:

A másik tea neve Fitolac, szerintem ebben is van ánizs, de nem annyira illatos, lehet, hogy kevesebb.

Az urtica urens (vagy a ricinus communis)homeobogyót pedig mindenkinek úgy kell szedni, ahogy neki a legjobb. Van, akinél egy hétig 3X3 (CH 5-ös), és utána lehet szüneteltetni, ha megjött a tejci, de nálam pl. leginkább akkor segít, ha folyamatosan szedem (13 hónapos a kislányom). Túlszedni nem lehet, tejapasztáshoz más potenciájú szer kell, annak is ez a neve, de nem CH 5-ös, hanem magasabb (Ha jól tudom ch15 felett).

Nem szabad elfelejteni a homeopátiás szerek általános szabályait sem: előtte és utána fél fél órával sem enni, sem inni nem szabad, kerülni kell a mentolos dolgokat (fogkrém, rágó). Ez a része nem könnyű, mert gyakorlatilag ehhez naponta 3-szor rendesen elosztva "csinálni kell" 1-1 órát, amikor nem eszel, nem iszol. Az evés még hagyján, de, amikor napi 4-5 liter folyadékot szükséges inni, nem könnyű.

A rendszeres fejést jól teszed, az a lehető legjobb módszer arra, hogy szaporítsd a tej mennyiségét.

Ami még nagyon fontos, hogy pihenj eleget, bármilyen praktikát bevethetsz ennek érdekében a cél szentesíti az eszközt :)

Amikor a kislányom fél éves volt kétségbe voltam esve, mert nem gyarapodott a súlya rendesen, no, ettől a lelkiállapottól aztán tényleg elkezdett apadni a tejem, tehát nagyon is igaz, hogy a lelkiállapot is sokat számít.

Találtam egy oldalt itt a neten anno, ami egy kicsit visszahozta az önbizalmamat, hátha Neked is segít : [link]

Jó babázást kívánok és egészséget, boldogságot az egész családodnak!

2009. febr. 8. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!