Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Abbahagyjam a mérlegezést?

Abbahagyjam a mérlegezést?

Figyelt kérdés

A kezdetektől méregetem az étkezéseit előtte-utána, így tudom mennyit szopik... (csak anyatejes) Még csak két hónapos, de már olyan nagy baba, hogy alig fér a mérlegre, meg mostmár nagyon aktív is, alig lehet elérni nála hogy ne rúgkapáljon, mocorogjon rajta...Szóval lassan szeretném abbahagyni.

(ha bárki még így csinálta) Ti mikor hagytátok abba? És más, aki nem mérlegezik vezeti valahol mondjuk a pisis kakis pelusok számát, vagy bármilyen más infót? (mi azt is vezetjük a megevett grammok mellett) Vagy az egész dokumentálásnak amit csinálunk semmi értelme?

Tudom, hogy egyébként felesleges a méregetés eleve, biztos sokan fogjátok mondani, és egyetértek, de eleinte paráztam, hogy nem lesz tejem.... Persze tudom, hogy ha elapadna akkor szegény üvöltene a mellemen, szóval erre is sincs értelme használni... A másik hogy a gyerekorvos azt mondta hogy két órán belül ne egyen túl sokat kétszer, mert fájni fog a hasa, ezért is mértük, de mostmár igazából beállt, hogy mikor kb. mennyiségre mennyit eszik, plusz úgyis ráteszem ha kéri két órán belül is (bár nemigen fordul már elő) és csak komfortszopizik.

További indokunk a mérlegezésre, hogy a párom imádja nézni a "statisztikát" hogy hogy alakult az evése...de ezt majd megbeszélem vele :D

2019. júl. 17. 13:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2019. júl. 17. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Sosem mértem, nem vezettem sehol, hogy hány pelus volt pisis/kakis egy nap. Persze azt észrevettem ha egy nap kevesebb volt, de nem azért, mert számolgattam. Bőven megnyugtatott, hogy jókat aludt evés után, nem sírt az éhség miatt, és a státusz vizsgálatokon, mindig elegendő hízást mutatott a mérleg.
2019. júl. 17. 14:00
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát nálunk a hízás még több is, mint az "előírt", szerintem a párom is ezért akarja írogatni az evést, hogy milyen sokat eszik a gyerek...dehát ha sokat eszik, akkor sokat eszik...Nem tudok vele mit csinálni ha mérjük, ha nem.

Orvos azt mondta hogy még tök rendben van a hízása, belefér, és abszolút nem dagi, sőt, mivel hosszában nő nagyon ránézésre kifejezetten vékonynak mondanám... szóval már csak ezért sem mérném. Maximum hetente egyszer meztelenül, hogy mennyit gyarapodott.

2019. júl. 17. 14:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia. En egy héten 1x megmérem, és ha hízott az előző héthez képest, akkor örülök (mindig hízik persze) és még azt nézem, hogy a havi fél kiló hízás meglegyen (ez is mindíg megvan, sőt..) Pisi, kakit nem jegyzetelem mert van bőven. (3hós)
2019. júl. 17. 14:06
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Sztem te kicsit túltolod ezt a témát. Hagyd békén a babát! Fejlődik szépen a maga ütemében. Én is csináltam ezt az első babánál, utólag látom magam, hogy tiszta agyatlan voltam. Többinél már nem csináltam. Gondolj bele neked mennyire esne jól, ha macerálnénak a mérlegeléssel minden evés után, mikor már durmulnál legszívesebben.
2019. júl. 17. 14:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi. A pisi-kaki nálunk is nagyon sok, főleg a pisi, ráadom a tiszta pelust és 5 percen belül már benne van a pisi... Szóval valóban ezt sincs sok értelem számolni.
2019. júl. 17. 14:08
 7/8 anonim ***** válasza:
A hízás fokozatosan lassulni fog. Az első 3 hónapban nem furcsa, ha esetleg 1-1,5 kilót is híznak. Nem értem a párod. Ha a számok azt mutatják szerinte sokat hízott, akkor diétára fogjátok?
2019. júl. 17. 14:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobbikat is mértem,mert nem volt elég tejem igy szopi előtt/után lemértem hogy tudjam mennyi tápszerrel egészitsem ki. Nagy étkű baba volt a lányom, bármennyit megevett volna, valahogy kontrolálni kellett.

Kb 3 vagy 4 hónapos koráig méregettem, mig el nem kezdtük a hozzátáplálást. De a végén már nem minden étkezéskor.

A kicsi anyatejes, kezdetben mértem de miután beállt a kereslet/kinálat már nem bajlódtam ezzel. Kb 2 óránként szopizik, havonta 1x lemérem, rendesen hizik, nyugi van :)

2019. júl. 17. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!