Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon sűrű szopi mellett is...

Nagyon sűrű szopi mellett is fogyhat a tej?

Figyelt kérdés
3 hónapos múlt a kisfiam igényszerint szoptatok elejétől fogva van amikor 20x is ráteszem egy nap! Várnám,hogy mikor fog már legalább 3 órát kibírni de nem igazán mutatja jelét! Elképzelhető,hogy nem elég neki azért kéri ennyiszer? Egyébként szó szerint üresnek érzem a melleimet egésznap...... De ha ilyen sokat szoptatok többnek kellene már lenni rám miért nem igaz ez? Soha nem feszül a mellem nem csöpög nem folyik szerintetek?
2010. júl. 10. 20:59
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Napi 20 az rengeteg. Lehet,hogy nincs elég tejed,és nem lakik jól. De az is lehet,hogy rászoktattad a cumizásra.Próbáld meg csak 2-3 óránként szoptatni. Érdemes lenn mérned,hogy mennyit sopizik,akkor legalább tudnád,hogy kell-e neki pótlás.
2010. júl. 10. 21:05
 2/8 A kérdező kommentje:
igen tudom,hogy sok de azt gondolom illetve tudom,hogy így szaporodnia kell a tejnek de mikor ??????????? 3 hónapja napi nagyonsokszor szotatok de az én mellem ugyan még soha nem volt kemény meg bedurranva:(:(:( Elvagyok szomorodva azt hittem,hogy nekem annyi tejem lesz,hogy még másnak is jut
2010. júl. 10. 21:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Csak annyit tudok írni,hogy lányom másfél óránként szopizott egészen 6 hónapos koráig,akkor kezdtük a hozzátáplálást.2 órát csak akkor bírt ki,ha éppen aludt,de az orvos azt mondta,hogy anyatejes babáknál ez is normális,ha éhes,szoptassam,amikor kéri.Az én mellem sem volt soha bedurranva,és nem is csöpögött,pedig az első babámnál,csak úgy folyt a tej belőle.Ettől függetlenül még mindig szoptatok,11 hónapja,lányom 10 kg,úgyhogy tuti,hogy elég neki a tej,még ha én üresnek is érzem a mellem.
2010. júl. 10. 21:26
 4/8 anonim ***** válasza:
48%

Ne legyél elszomorodva, örülj, hogy szoptathatsz! Nincs ideje megtelni így a cicidnek, ezért nem csöpög vagy feszül. ÉS nem biztos, hogy nincs elég tejed.

Az én fiam 4 hónapos, de 2 hós kora óta 6-szor eszik egy nap. Szintén igény szerint eszik.

Szerintem is ritkábban kellene mellre tenned, így lenne ideje picit töltődnie a cicidnek és a babád is jól lakna.

2010. júl. 10. 21:43
 5/8 anonim ***** válasza:
61%

Tudod, én másképpen gondolom ezt az egészet. 6 hónapos a kislányom. Egy ideig ugyanezt csinálta. Állandóan a cicimen akart lógni, és lógott is. Aztán 3 hét után "meguntam" és egy napig nem adtam neki csak 3 óránként cicit. Persze, h nagyon nagyon sírt. Járkáltam vele, meg éreztettem, h nem akarom cserben hagyni,csak segíteni neki és nekem.

Másnapra varázsütésszerűen minden megváltozott.Már nem kért óránként, hanem 2,5-3 óránként. A mellem is másképpen viselkedett.A lányom csak ez elejét, a vizesebb, cukrosabb elejét szívta ki a tejnek, és ezért folyton éhes volt.De így, hogy igazán éhes, a hátsó zsírosabbat is. És ha hiszed, hanem , 3 hónapja, tejadó anyuka is vagyok. És semmi csodát nem tettem, csak egy napig mindkettőnk érdekében, következetes maradtam....

2010. júl. 10. 22:42
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

hát én azt mondom, érdemes lenne mérned mennyit eszik szoptatásonként. mert a "nem biztos, hogy kevés" elég bizonytalan. márpedig látatlanban nem tudunk neked biztosat írni.

bíztatni bíztatlak, lehet akár rossz szokás is a babádnál, ami az elmúlt 3 hónapban kialakult, de nem biztos.

tetszik a következetes anyuka válasza is, miszerint megpróbálbám én is kihúzni 2,5-3 órákra az etetést, bár kicsit durvának hangzik így elsőre. ezzel kapcsolatban viszont azt tanácsolom, hogyha úgy érzed belevágsz és te is megpróbálsz egy ilyen napot, akkor csináld végig, ne hagyd abba fele napnál, mert akkor fél napig hiába szenvedtetek a babáddal.

néhány nap után már szaporodni kellene a tejednek ilyen sűrű szopi után. de nehéz megítélni mérés nélkül, hogyan is áll most a helyzet.

urtica urenc sh5-öt és tejszaporító teát együtt ne igyál. (ezt nekem is itt tanácsolták)

2010. júl. 10. 23:01
 7/8 anonim ***** válasza:
46%
Szia! Az én kisfiam 4 hónapos és mi ugyanígy voltunk, vagyunk. Én is azt csinálom, amikor már nagyon elkeseredett és kifáradt vagyok, hogy elmegyünk anyumékhoz és ott egész nap megpróbáljuk kihúzni a 2,5-3 órát. Tologatom a babakocsiban, sokat van levegőn, ott jobban alszik, ha ott se marad, akkor anyuval felváltva cipeljük, foglalkozunk vele. Nekem is mindig üresnek tűnt a mellem, de amikor kibírjuk a 3 órát, akkor hála tényleg érzem, hogy van benne és mérem is, olyankor akár 2 dl-t is iszik és akkor természetesen jobban bírja már újra a 3 órát. Pár nap alatt hozzá lehet szoktatni, de sajnos ugyanolyan könnyen fel is borulhat a napirend ismét, esetleg ha van egy melegebb nap és azt gondolom, hogy szomjas és többször adok neki újra. Ez egy mókuskerék, mert az én fiam soha nem "csak iszik". Olyankor mikor inni teszem cicire is kiszív pl. 80-90 ml-t, aztán egy óra múlva megint kér, stb.... Aztán akkor jöhet a nagymama és a jól bevált levegő, babakocsi, cipelgetés. Szerintem is próbáld meg lemérni hogy mennyit eszik a babád, ha kibírja a 2,5-3 órát. Ha eleget , akkor nincs a mennyiséggel baj.
2010. júl. 11. 01:09
 8/8 anonim ***** válasza:
68%
Hogy eleg e a tej a sulygyarapodasbol kell latnod,valamint mennyi pisi kaki van.
2010. júl. 11. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!